040 626 001 Email Pomoč
Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
040 626 001 Email Pomoč

Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Brina je je uveljavljena inštruktorica psov in vodja kinološke enote za reševanje.
 1. Mr.Park inštruktor: Intervju z Brino Pungerčič

  Brina je poznana predvsem po svojem delu z zahtevnejšimi pasmami in težavnimi psi. V svoji bogati kinološki karieri je pridobila naziv inštrukorice reševalnih psov in pa vodje kinološke enote za reševanje. Pri svojem delu k vsakemu psu pristopi individualno ter prilagodi način dela, saj to daje najboljše rezultate. Trenutno jo spremljata argentinska doga Nemo in dobermanka Saga.

  Kako se je začela tvoja pot s psi?

  Moja ljubezen do psov in drugih živali sega v zgodnje otroštvo. Kot otrok sem pomagala bližnjemu vzreditelju nemških ovčarjev in velikih šnavcerjev ter tako zgodaj začela nabirati izkušnje v delu s psi. V najstniških letih sem delala s svojim zlatim prinašalcem Klasom ter rotvajlerko Tajgo.

  Moji prvi pravi koraki v svet kinologije, so se začeli skupaj z dobermanko Rhani. Po osnovnih tečajih sem se odločila, da najina pot vodi v reševalske vode. Nekaj let za tem, se nama je pridružil še argentinec Nemo, zadnja tri leta pa delam z dobermanko Saga.

  V več kot desetih letih reševalskega staža, sem iz “zgolj” vodnice napredovala tudi v inštruktorico za reševalne pse. Svoje področje delovanja pa razširila tudi v klasično kinologijo (sled, obramba).

  Kaj te pri delu s psi najbolj razveseli?

  Pomemben mi je oseben odnos z vsakim od mojih tečajnikov - pasjih in človeških. Vsak pes je unikaten in ga je treba za uspešno delo razumeti. Metode dela prilagajam potrebam posameznega psa in vodnika, namesto, da bi psa poizkušala stlačiti v kalup utečene metode.

  Spoznavanje različnih in drugačnih psov ter iskanje načina kako iz njih izvabiti “največ”, sta mi v izziv in veselje.

  Najbolj zabavna anekdota pri tvojem delu?

  Reakcije nekaterih vodnikov v procesu šolanja. Priča sem bila že metanju klikerja po poligonu, epskim prepirom med partnerji, užaljenjemu “muljenju”. Samo po sebi morda ne zveni zabavno, ampak v kontekstu šolanja psov, je včasih prav smešno.

  Kater nasvet bi dala novopečenemu lastniku psa(, ki ga sama morda nisi dobila)?


  Pojdite v šolo takoj, ko pes pride v vaš dom. (Najraje imam, da me ljudje kontaktirajo že preden dobijo psa.) Od prvega dne naj za psa veljajo vedno ista pravila. Če pes biva v stanovanju, uporabljajte sobni boks.

  Katere napake ljudje največkrat naredijo pri delu s svojim psom?

  Nenatančnost, nedoslednost, popuščanje psu.


  Si tudi ti želiš tako pridnega psa, kot jih ima Brina? Prijavi se k njej v tečaj v Mr.Park!

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU


  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR