Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Zakaj bi se odločili za posvojitev psa iz zavetišča? Tukaj je naštetih 10 najboljših razlogov!
 1. 10 razlogov za posvojitev psa iz zavetišča

  Ko se odločamo za novega štirinožnega prijatelja v našem življenju, smo že od začetka postavljeni pred težko odločitev – ali psa kupimo pri vzreditelju ali pa ga posvojimo iz zavetišča? Obe poti nam bosta za vedno spremenili življenje, seveda pa vsaka odločitev prinaša svoje posledice.


  Posvojitev mladiča ali celo odraslega psa s seboj prinaša mnogo odgovornosti in negotovosti. V nasprotju z nakupom pasemskega mladiča, pri zavetiščnem mešančku ne moremo napovedati njegove končne velikosti, karakterja in pa tudi morebitnih dednih zdravstvenih težav. Če preteklost psa ni znana, se lahko srečamo tudi s kakšno vedenjsko težavo, ki pa jo v večini primerov lahko odpravimo oziroma omilimo s pomočjo doslednosti in strokovne pomoči inštruktorja v pasji šoli.

  Kuža v zavetišču

  Zakaj bi se torej odločili za posvojitev psa iz zavetišča? Spodaj je naštetih 10 najboljših razlogov!

  1. S posvojitvijo psa mu rešimo življenje


  Evtanazija zdravih živali je pri nas na žalost še vedno dovoljena, zato je nujno, da pes v zavetišču čim prej najde dober nov dom. S posvojitvijo psa iz zavetišča se tam sprosti mesto za novega kosmatinca brez doma!

  Če se še nismo popolnoma odločili za posvojitev, pa lahko psu ali mački iz zavetišča ponudimo tudi začasni dom, dokler ne najde stalnega. Za več informacij se obrnemo na bližnje zavetišče – seznam zavetišč najdemo TUKAJ (klik)!

  2. Posvojnina je cenejša kot nakup psa


  Posvojitev psa še zdaleč ni zastonj – pri posvojitvi zavetišču plačamo manjši znesek, ki pokriva zdravstveno oskrbo, hrano, opremo, zaposlene in omogoča delovanje zavetišča. Ta znesek sicer še zdaleč ni primerljiv kupnini rodovniškega pasemskega mladiča, nikakor pa ne sme biti edini razlog za posvojitev psa, saj moramo računati na morebitne veterinarske stroške, stroške hrane, opreme in podobno!

  3. Posvojimo lahko odraslega psa


  Mladički so tako srčkani, vendar pa s seboj prinesejo kopico težav in od nas zahtevajo ogromno časa: učenje sobne čistoče, intenzivno šolanje, žvečenje, uničevanje, lajanje, cviljenje, pubertetniške norosti, navajanje na boks, ovratnico, povodec, … Odrasli psi so že prišli čez mladičkaste težave in imajo izoblikovan karakter, življenje z zrelim psom je lahko v marsikaterem pogledu lažje.

  Starejši psi in pasji seniorčki so pogosto še bolj umirjeni in nezahtevni. Čeprav so na žalost prepogosto spregledani, pa so lahko idealni partnerji starejšim, bolj umirjenim ljudem!

  4. V zavetišču lahko najdemo idealnega psa za nas


  Veliko število različnih psov v zavetišču nam omogoča, da izberemo točno takega psa, kot ga želimo. Še boljše; osebje v zavetišču svoje živali zelo dobro pozna: njihov temperament, strahove, stopnjo aktivnosti, preference, zdravstvene posebnosti , … zato nam bodo glede na naše zahteve znali svetovati idealnega pasjega partnerja. Zaupajmo jim in zagotovo bodo izbrali pravilno!

  5. Žival je pred posvojitvijo veterinarsko urejena


  Če psa posvojimo iz priznanega zavetišča, smo lahko prepričani, da so zanj dobro poskrbeli in ga veterinarsko pregledali ter že pred oddajo kastrirali oziroma sterilizirali, da tako tudi mi pripomoremo k zmanjševanju števila neželenih mladičkov!

  6. Podpora osebja iz zavetišča


  Osebje v zavetiščih za živali ima vedno v mislih le najboljše za njihove oskrbovance in vam bodo tudi po posvojitvi lahko svetovali glede vašega psa ter vas napotili k preverjenim inštruktorjem ali veterinarjem, v kolikor se bo kaj zalomilo.

  7. S posvojitvijo se borimo proti neodgovornim rejcem!


  V zavetišču najpogosteje končajo nezaželeni mešančki ter psi dvoriščne vzreje, ki so posledica neodgovornih rejcev in slabega lastništva. Nič ni narobe, če psa kupimo pri vzreditelju, ki se trudi izboljšati pasmo, izvrstno skrbi za mamo psico in poskrbi, da gredo mladički k najboljšim možnim lastnikom, s katerimi so v stiku še dolga leta. Slabi rejci, ki pse parijo brez ozira na njihovo zdravje in dobro počutje, ki jim je važen le denar in jih usoda mladičkov ne zanima, pa so glavni krivec te problematike!

  8. Mešančki so unikatni


  Seveda poznamo čar čistokrvnih psov, včasih pa so mešančki še toliko bolj zanimivi! Če posvojimo mladička, nas vsak dan njihovega odraščanja preseneti in še dolgo bomo odkrivali drobne zanimivosti v njegovem izgledu in obnašanju. Mešančki so unikatni; prav vsak je edinstven!

  9. Posvojitev ne spremeni življenja samo psu, ampak tudi vam!


  Seveda se v novem domu pasje življenje spremeni na boljše, prav isto pa velja tudi za življenje posvojitelja! Pes bo poskrbel za zabavo, aktivnost, dnevne sprehode, z njegovo pomočjo boste spoznali nove ljudi in pse, ustvarili si boste nove spomine in življenje prilagodili svojemu prijatelju. Ob prihodu domov vas bo vedno nekdo iskreno vesel, le kaj je lepšega!

  10. Brezpogojna ljubezen in hvaležnost


  Vsi psi nas imajo brezpogojno radi, vendar se hvaležnost v očeh posvojenčka ne more primerjati z ničemer na svetu!

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR