Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Mr.Pet


OBVESTILO O SPREMEMBI PODATKOV Mimaja d.o.o.

Spoštovani kupci! Spoštovani člani Kluba Mr.Pet!

Družba MIMAJA, trgovina na drobno, d.o.o., Letališka cesta 3C, 1000 Ljubljana, matična številka: 2032279000, davčna številka: SI 54536626, na svoji poslovni poti vstopa v novo obdobje, z novo firmo (imenom) in novim poslovnim naslovom.

Firma družbe je od dne 05.02.2019 dalje PET NETWORK SI, trgovina in storitve, d.o.o., družba pa ima nov poslovni naslov na naslovu Celovška cesta 258, 1000 Ljubljana.

Ostali podatki družbe (davčna številka, matična številka, TRR, telefonska številka in elektronski naslov) ostajajo nespremenjeni.

Kljub spremembam podatkov pa ostajajo naši cilji in prizadevanja še vedno usmerjeni k zagotavljanju kakovostne in pestre ponudbe izdelkov za male živali ter k zagotavljanju prednosti in ugodnosti, ki jih članstvo v Klubu Mr.Pet prinaša.
Naši kupci in hišni ljubljenčki tako ostajate na prvem mestu!

Z lepimi pozdravi, Ekipa Mr.Pet
PET NETWORK SI d.o.o.


SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


Splošni pogoji spletne trgovine Mr.Pet so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVOP-1), s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino Mr.Pet (www.mrpet.si) upravlja podjetje Pet Network SI d.o.o., Celovška cesta 258, 1000 Ljubljana. Družba je vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani pod številko 1/40729/00. Matična št.: 2032279, Davčna št.: 54536626. 

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine ter pravice in obveznosti uporabnika in ponudnika. Uporabnik/kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova ali pisno na naslov ponudnika na naslove, razvidne na spletnih straneh ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
Skladno z zakonsko ureditvijo, ki izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES, Pet Network SI d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Zakonska povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL


DOSTAVA

Za dostavo kupec izbere svoj naslov ali pa vpišete drug naslov. Prejemnik je v primeru plačila z gotovino, vedno tudi plačnik. Stranka izbere način dostave. V polje »opombe« lahko vpiše še morebitne opombe skrbniku internetne trgovine. Za spletno trgovino dostavo izdelkov opravlja GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o. (v nadaljevanju GLS d.o.o.), Pošta Slovenije d.o.o., oziroma drug pogodbeni dostavljavec Mr.Pet-a.
Dostavna služba si pridržuje pravico, da na primeren način preveri istovetnost prevzemnika blaga (vpogled v osebne ali druge dokumente), saj s tem zagotavlja, da naročeno blago izročijo pravemu naročniku. V primeru plačila po povzetju naročene izdelke kupec plača v gotovini ob prevzemu družbi GENERAL LOGISTICS SYSTEMS d.o.o. ali družbi Pošta Slovenije d.o.o. . 


Cene in opcije dostave

Za vse nakupe nad vrednostjo 39,00 € je dostava brezplačna preko dostavne službe GLS (velja za GLS dostavo na dom in običajno dostavo v GLS paketomat).

Za vse nakupe do vrednosti 39,00 € je cena dostave enotna, ne glede na težo:

 1. 3,40 € - dostava GLS
 2. 3,30 € - dostava GLS Paketomat ali Parcelshop
 3. 4,40 € - dostava Pošta Slovenije
 4. 2,60 € - dostava isti dan v GLS paketomat
 5. 4,80 € - dostava isti dan Ljubljana v 3h

V primeru lastnega prevzema v poslovalnici Mr.Pet se dostava ne obračuna!
Vse informacije o načinih in cenah dostave najdeš tukaj.


Delivery outside Slovenia? Check here -> International Shipping


PLAČILO

Plačilo se opravi na enega izmed sledečih načinov:  plačilo po povzetju dostavni službi, plačilo po povzetju v poslovalnici, plačilo po predračunu ali plačilo s plačilno oz. kreditno kartico. 

Podrobne informacije o načinih plačila najdeš tukaj.PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILA BLAGA

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od pogodbe sklenjene na daljavo, to je od spletnega nakupa.
Odstopni rok poteče 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na blagu ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik oziroma, v primeru delne izdobave posameznih kosov blaga iz enega naročila rok potečete 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi fizično posest na zadnjem kosu blaga ali jo pridobi namesto potrošnika tretja oseba, ki ni prevoznik in jo v ta namen določi potrošnik.
Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Pet Network SI d.o.o., Celovška cesta 258, 1000 Ljubljana, e-naslov: splet@mrpet.si o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik neobvezno uporabi priložen vzorčni odstopni obrazec (tukaj). Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa. Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.


UČINKI ODSTOPA OD POGODBE

Če potrošnik odstopi od te pogodbe, mu podjetje brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od te pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja). Tako povračilo podjetje izvede z enakim plačilnim sredstvom, kakor je bilo uporabljeno pri izvedbi prvotne transakcije, razen če je izrecno dogovorjeno drugače; v nobenem primeru pa zaradi tega povračila potrošnik ne nosi nikakršnih stroškov. Podjetje lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj, odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej. Potrošnik blago vrne ali izroči podjetju, ki je potrošniku blago dostavilo, brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil podjetje o dostopu od pogodbe. Rok se upošteva, če potrošnik blago pošlje nazaj pred iztekom 14-dnevnega roka.


POGOJI VRAČILA BLAGA (omejitve pri uveljavljanju pravice do odstopa od pogodbe)

Neposredne stroške vračila blaga nosi potrošnik.

Potrošnik odgovarja samo za zmanjšano vrednost blaga zaradi ravnanja z blagom, ki ni nujno potrebno za določanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži.


Možnost vračila ne velja:

 • za blago, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je (v času vrnitve) že potekel rok uporabe
 • za zapečateno blago, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat
 • menjava in vračilo zdravil ni možno, skladno s 135. členom Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1)

STVARNA NAPAKA

Opredelitev stvarne napake. Napaka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Preverjanje primernosti izdelka
Primernost izdelka za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Uveljavitev stvarne napake
Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki, na lastne stroške, obvestiti v zakonsko določenem roku. Obvestilo mora vsebovati natančen opis napake. Kupec mora ponudniku omogočiti pregled izdelka.

Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

Obrazec za uveljavitev stvarne napake se nahaja tukaj.


VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v Mr. Pet-ovi spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja v celoti.


ARHIVIRANJE POGODBE

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem se arhivira na naslovu Pet Network SI d.o.o., Celovška 258, 1000 Ljubljana. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na: splet@mrpet.si.


VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Pet Network SI d.o.o, Celovška cesta 258, Ljubljana, se zavezuje, da bo podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Pridobljeni osebni podatki, razen kolikor je v teh pravilih izrecno drugače določeno, ne bodo posredovani tretjim osebam.


V kolikor ni posebej določeno drugače, se uporablja Izjava o zasebnosti.

a) Obdelava spletnih naročil

Osebni podatki pridobljeni ob spletnem naročilu in/ali registraciji (ime, priimek, poštni naslov (primarni in naslov za dostavo), elektronski naslov, telefonska številka, čas in datum registracije in arhiv komunikacije v zvezi s spletnim nakupom ter drugi podatki, pridobljeni ob registraciji, kot so podatki o živalih, ki uporabnika zanimajo, priljubljen način obveščanja, geslo za prijavo in podatki o opravljenih nakupih) se uporabijo za obdelavo uporabnikovega naročila in izpolnitev nakupa oziroma naročila (tudi pošiljanje ponudb, računov in ostalih informacij v zvezi z naročilom) ter ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabniku registracija olajša spremljanje preteklih nakupov in krajša nakupni postopek. Podatki, pridobljeni za ta namen, se hranijo do izpolnitve pogodbene obveznosti in izteka zastaralnega roka (na podlagi zakonitega interesa), ali preklica, odjave oziroma zahteve za izbris skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Uredbo o varstvu osebnih podatkov.

V primeru, ko je zagotovitev osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izvajanje pogodbe, morate zagotoviti osebne podatke; v primeru, da osebnih podatkov ne zagotovite, upravljavec ne bo mogel izpolniti naročila, saj nima za to potrebnih podatkov.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je sklenitev in izvajanje pogodbe, sklenjene s spletnim nakupom.


b) Odgovori preko spletnega obrazca

Ob uporabi spletnega obrazca na spletni strani mrpet.si, se podatki (ime, priimek, e-naslov in telefonska števila) uporabijo za odgovor uporabniku. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je v privolitvi posameznika v komunikacijo preko kontaktnega obrazca.


c) Pošiljanje elektronskih sporočil

Ob prijavi na elektronske novice na spletni strani mrpet.si, bo Pet Network SI d.o.o. uporabil osebne podatke (ime, priimek, e-naslov, IP, podatke o živalih, ki uporabnika zanimajo, v primeru da gre za registriranega uporabnika oziroma člana kluba pa tudi članska kartica, naslov, telefon in mesto prijave ), ki jih uporabnik posreduje za namen pošiljanja elektronskih sporočil (novice, oglasna sporočila, obvestila o tekočih akcijah ipd.). Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo do preklica, odjave oziroma zahteve za izbris skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Uredbo o varstvu osebnih podatkov oziroma dosege namena, zaradi katerega so se podatki zbirali.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je privolitev posameznika v prejemanje e-novic.


d) Neposredno trženje

Osebni podatki (ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov in drugi podatki dani ob registraciji) se uporabljajo za namene neposrednega trženja: oglaševanje, segmentiranje in profiliranje v namen prilagojenega oglaševanja, anketiranje ter za remarketing (ciljano oglaševanje) preko spletnih brskalnikov in socialnih omrežij. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je v privolitvi posameznika v obdelavo podatkov za neposredno trženje.


e) Analize nakupnih navad

Osebni podatki (ime, priimek, poštni naslov, telefon, elektronski naslov in drugi podatki dani ob registraciji) in podatki o opravljenih nakupih se uporabljajo za analiziranje nakupov in nakupnih navad v namen zagotavljanja boljše storitve in ponudbe, v pomoč pri poslovanju ter za profiliranje uporabnikov in avtomatizirano sprejemanje odločitev za zagotavljanje boljše spletne uporabniške izkušnje in pošiljanje prilagojenih ponudb. Podatki pridobljeni v ta namen se hranijo za čas obdelave ter še največ 3 mesece po preklicu soglasja za obdelavo podatkov v ta namen.

Podlaga za obdelavo osebnih podatkov po tej točki je privolitev posameznika v obdelavo podatkov za analize nakupnih navad.


Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadarkoli zahteva dostop do podatkov, ki jih o njem hrani Pet Network SI d.o.o. Prav tako lahko kadarkoli zahteva popravek, omejitev ali preprečitev uporabe za posamezen namen obdelave, izbris ali prenos podatkov ter vloži ugovor pri Pet Network SI d.o.o. oz prijavo pri informacijskem pooblaščencu. Uporabnik lahko obdelavi osebnih podatkov ugovarja, prav tako pa ima pravico do preklica privolitve za obdelavo osebnih podatkov.

Uporabniki osebnih podatkov

Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani upravljavca pooblaščene osebe (npr. zaposleni) ali pogodbeni partnerji, s katerimi ima upravljavec sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi osebnih podatkov.

Podatki so lahko posredovani:

 • izvajalcem obdelave podatkov in informacijskih storitev, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne trgovine in njene izboljšave (gostovanje na strežniku, izboljšanje uporabniške izkušnje, navigacije, e-mail marketing, …);
 • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja;
 • izvajalcem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe ipd.), vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, inšpektorat ipd.).
Osebni podatki se ne iznašajo v države izven EU ali EGP.

Način spremembe, dostopa ali izbrisa osebnih podatkov:
Uporabnik lahko spremeni podatke, zahteva dostop ali izbris preko izpolnjenega Enotnega obrazca, ki je objavljena na www.mrpet.si in dostopen na prodajnih mestih Mr.Pet ter z zahtevkom poslanim na klub@mrpet.si. Obrazec se odda na prodajnem mestu Mr.Pet ali pošlje na naslov; Pet Network SI d.o.o., Celovška cesta 258, 1000 Ljubljana ali na elektronski naslov klub@mrpet.si . Od prejemanja e-novic se lahko posameznik odjavi s klikom na gumb za odjavo, objavljen v nogi vsakega poslanega elektronskega sporočila.

Sprememba podatkov člana kluba bo izvedena v roku petnajstih (15) dni od oddaje obrazca za spremembo podatkov (Enotni obrazec).

Varnost
Pet Network SI d.o.o. se poslužuje ukrepov za zagotavljanje varnosti in preprečevanje zlorabe osebnih podatkov ter se zavezuje, da jih sama ali preko pogodbenega obdelovalca osebnih podatkov obdeluje, hrani in varuje v skladu z veljavno zakonodajo.

Kontakt
Za vsa vprašanja, zahtevke o spremembah ali vpoglede v podatke nas uporabnik lahko kontaktira na klub@mrpet.si ali na telefonsko številko 01 235 00 00.

Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na: dpo@mrpet.si (imenovana pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov) ali na Pet Network SI d.o.o., Celovška 258, 1000 Ljubljana.


AKCIJSKE PONUDBE

Akcije veljajo v roku svoje omejitve oz. do razprodaje zalog v tem obdobju.


SPLETNI PIŠKOTKI

Na spletni strani Mr.Pet za izboljšanje uporabniške izkušnje uporabljamo dve skupini piškotkov. Prvi so nujno potrebni za delovanje spletne strani, brez katerih ni možno zagotoviti storitev (sem spadajo na primer identifikacija posamezne brskalne seje). Druga skupina piškotov je namenjena izboljšanemu delovanju spletne strani in se uporabljajo s privolitvijo posameznika. Med te piškotke spada spletna analitika, ki nam omogoča primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev. Piškotke uporabljamo tudi za povezavo naše spletne strani s spletnimi socialnimi omrežji, kjer lahko uporabniki delijo svoje izkušnje z nami na teh omrežjih kot tudi, da lahko uporabniki komentirajo artikle. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.
V kolikor glede piškotkov ni posebej ne določeno drugače, se uporablja Izjava o zasebnosti.

Želim onemogočiti piškotke! (klikni tukaj)


PRAVNA PODLAGA

Splošni pogoji spletne trgovine Mr.Pet so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Spletno trgovino Mr.Pet upravlja podjetje Pet Network SI d.o.o., Celovška cesta 258, 1000 Ljubljana.


Družba Pet Network SI d.o.o. je vpisana v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani pod številko 1/40729/00. Matična št.: 2032279, Davčna št.: 54536626, Osnovni kapital: 12.519,00 €.