Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kako premagati pasjo vročino?
 1. 5 briljantnih načinov preganjanja pasje vročine

  Poletna vročina je za marsikoga dobrodošla spremljevalka veselih počitniških dni, našim kosmatincem pa pogosto predstavlja veliko nadlogo. Kužki se v svojih kožuščkih hitro pregrejejo in zato visoke temperature prenašajo veliko slabše od nas. Če smo sočutni in odgovorni skrbniki, se bomo maksimalno potrudili, da jim pri tem pomagamo. To lahko storimo tako, da jih vodimo na redne sprehode v naravo ob urah, ko so temperature nižje, jim zagotovimo senco in zadostno količino vode, lahko pa si pomagamo tudi z nekaterimi bistroumnimi pogruntavščinami za ohlajevanje pasjih teles.

  1. Hladilne blazine

  Hladilne blazine so primerne za kužke in mucke in vsebujejo vodni gel, ki ostaja hladen brez, da bi ga posebej hladili. Gel se aktivira s pritiskom telesne teže – ko se ljubljenček uleže na blazino, sproži hlajenje.

  Če želimo še hladnejši učinek, lahko blazino dodatno ohladimo v hladilniku. Blazina je izdelana iz močnega najlona, ki ga enostavno čistimo, ne vsebuje nevarnih kemikalij, nima vonja in je popolnoma varna za uporabo. Ustreza večini standardnih postelj in se enostavno zloži. Na voljo pa je tudi kot popolno ležišče, ki poleg hlajenja nudi še dodatno udobje in mehkobo.

     

  2. Hladilne rutice in jopiči


  Ker je v vročih dneh je tudi najkrajši sprehod lahko zelo naporen, je tu rešitev za hlajenje, ko se žgočemu soncu enostavno ne moremo izogniti. Hladilni ovratniki in jopiči bodo kužka prijetno osvežili.

  Pred uporabo jih zmočimo z vodo, psa pa hladijo po sistemu izhlapevanja. Dokler je rutica ali plašček moker, bo psa hladil, ko se nekoliko posuši, pa ga preprosto zopet zmočimo in spet deluje!

     

  3. Pasji bazeni in vodne blazine

  Da, prav ste slišali! Vaši kosmatinci pa si ne bi mogli zamisliti lepše poletne ohladitve! Zložljiv in preprosto postavljiv bazen je izdelan iz čvrstega, a hkrati fleksibilnega materiala z odtokom na dnu in prevleko za zaščito, ko ga ne uporabljamo.

  Pasji bazen je narejen iz trpežnega najlona, ki se ne poškoduje pod pasjimi krempeljci.

     

  4. Igrače zmrzljivke

  Ker se kužki hladijo preko svojega jezika, jim bo poleti prijala igra s hladnimi igračami. Igrače zmrzljivke so polnjene z vodo, vanje pa se lahko namesti priboljšek in s tem kužku ponudimo motiv za dolgotrajno žvečenje igrače, ohladitev pa pride, kot posledica prijetne igre.

     

  5. Igrače čofotalke

  Vse plavajoče igrače, s katerimi lahko kužka motiviramo, da teka v vodo in ven, ga bodo, kadar smo v bližini vode najbolje osvežile in ohladile. Izbor je pester in privlačen in skupaj lahko ustvarita svojo najljubšo pasjo igro.

     
  Velik izbor hladilnih pripomočkov na enem mestu pa si lahko ogledate TU.


  Pasje zabave polno poletje vam želimo!

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr. Pet

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR