Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Nasveti za nepozaben dopust z vašim najboljšim prijateljem!
 1. 6 nasvetov za brezskrbne počitnice s psom

  Pred nami je poletje, čas potovanj z našimi ljubljenčki ali nastanjanja psov v varstvu in hotelih. Tako kot za ljudi, je tudi za psa potovanje stresno, saj je spremenjen njegov vsakodnevni ritem.


  Psi v potovanju uživajo, saj to pomeni preživljanje časa s svojo družino, so pa tudi bolj utrujeni. Zato moramo poskrbeti, da bo imel kuža tudi na počitnicah dovolj časa za počitek. Kužku moramo zagotoviti mirno mesto za spanje, pozorni pa smo tudi ali je sproščen ali nervozen. Za pomoč pri sproščanju mu med potovanjem lahko preventivno damo kapsule ali kapljice za pomiritev.


  1. Prebavne težave


  Stres in sprememba hrane kaj kmalu lahko povzročijo prebavne težave. Zato je na počitnicah izjemno pomembno, da ima pes isto hrano, kot jo uživa doma.
  Če kuža drugače je kuhano ali surovo hrano, ki za na pot ni praktična, ga že nekaj dni pred odhodom začnemo navajati na drugo vrsto hrane. Še najbolj priporočljive so v tem primeru konzerve, saj je prehod iz kuhane oziroma surove hrane lažji. Niso pa vse konzerve enake! Pazimo, da izberemo tiste, ki vsebujejo popoln obrok- poleg mesa imajo tudi zelenjavo in vir ogljikovih hidratov.

  Na poti v naši prvi pomoči pa ne sme manjkati tabletka proti driski, ki učvrsti iztrebek, zmanjša napenjanje in veže morebitne toksine!

     

  2. Zaščita pred zajedavci


  Tudi na dopustu je zelo pomembna zaščita pred zajedavci. Če bomo svojega psa v času počitnic peljali v varstvo, bodisi k sorodnikom, prijateljem ali v pasji hotel, ga moramo predhodno zaščititi pred bolhami. Tudi na morju lahko dobi bolhe, saj je ob hotelih in restavracijah vedno kopica potepuških muc, ki prenašajo nezaželene obiskovalce. Grmovja povsod po svetu pa skrivajo tudi krvosesne klope, ki lahko prenašajo marsikatero izjemno neugodno bolezen!

     

  3. Varno v avtu


  V avtu je najbolj pomembna varnost. Če kužka vozimo v potovalnem boksu, le-tega nikakor ne smemo v prtljažniku založiti s prtljago, saj s tem prekinemo kroženje zraka. Če kužka peljemo na zadnjem sedežu, pa naj bo nujno pripet na oprsnico. Ovratnica v tem primeru ni primerna, saj s tem tvegamo resno poškodbo psa!

  Če je naš kuža v avtu nemiren, mu pred vožnjo ponudimo tablete proti slabosti v avtu, ki ga bodo pomirile in preprečile slabost.

     

  4. Nujna oprema za vsakega pasjega dopustnika


  Na potovanju je priporočljivo s seboj vzeti nagobčnik za psa. Čeprav je naš kuža najbolj prijazen na svetu, pa nikoli ne vemo, če se bomo znašli v situaciji, kjer bi nagobčnik potrebovali- bodisi na vlaku, avtobusu ali trajektu.

  Da se ne bi slučajno izgubil v tuji državi, ga opremimo z značko oziroma kapsulo s telefonsko številko (ne pozabimo na vhodno številko 00386!).

  Izjemno praktična je tudi potovalna brisačka za psa s katero kužka lahko osušimo, da se v hladnem večernem vetru ne bi prehladil, v vročih popoldnevih pa nam mokra lahko služi tudi kot pomoč pri ohladitvi psa - polijemo jo s čisto hladno vodo in psa za nekaj minut ogrnemo.

     

  5. Poletna vročina


  V vročih dneh je nepogrešljiva tudi hladilna blazina ali hladilna rutka, katere lahko uporabljamo v avtu, na plaži ali v šotoru. Ker je asfalt na žgočem soncu zelo vroč, pazimo na zaščito tačk in občutljivih pasjih blazinic, ki jih preventivno namažemo s zaščitno vlažilno kremo.

       6. Hidracija


  Voda je, tako za ljudi, kot za živali, izjemnega pomena. Potrebna je prav v vseh življenjskih procesih- od metabolizma, do možganske aktivnosti, pretoka krvi in dihanja. Za pse je zadosten vnos vode še posebej pomemben tudi zaradi regulacije telesne temperature.

  Za zadosten vnos vode lahko poskrbimo tako, da imamo vedno pri roki plastenko z vodo in prenosno posodico, iz katere pes lahko pije.

     

  Če se bomo na potovanje dobro pripravili in s seboj vzeli tudi vse potrebščine za našega kužka, bodo počitnice v družbi našega najboljšega prijatelja gotovo zabavne in nepozabne!


  Ste pripravljeni na poletje? Prepričajte se na tej povezavi: KLIK.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR