Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

BARF surova hrana

V zadnjem času pa postaja vse bolj prepoznaven in priljubljen nov način prehranjevanja naših ljubljencev s surovo prehrano, ki pravzaprav ponazarja prvinsko hranjenje psov in mačk s surovim mesom, organi in kostimi z dodatkom rastlinskega vira.
Prikaži večPrikaži manjPozitivni učinki surovega hranjenja


Surova hrana za pse ima številne prednosti pred komercialno pripravljeno hrano, med drugim:
- Vsebuje naravne sestavine, brez umetnih dodatkov
- Lahko prebavljiva hrana
- Navadno zelo ješča
- Manj pogoste alergije
- Izboljšano počutje živali, boljša kondicija
- Zdrava dlaka in koža
- Čisti zobje
- Kompaktni iztrebki

Če psa hranimo s surovo hrano, lahko do pikice natančno spremljamo zaužite sestavine, saj jih vidimo s prostim očesom! Vemo tudi, da v hrani ni skritih dodatkov ali manj kvalitetnih sestavin.

Zakaj izbrati surovo?


Kot lahko vidimo v številnih panogah, tudi v človeški prehrani, je vse bolj priljubljeno naravno prehranjevanje oziroma hrana s kar najmanj umetnih sestavin. Enako je tudi pri naših psih, saj jim številni lastniki želijo ponuditi naravno, vrsti prilagojeno prehrano, s kakršno bi se srečali v divjini.

Glede na naše prepričanje in kateri tip hranjenja ustreza našemu psu, se lahko odločimo za hranjenje izključno z mesom ali pa bomo v obrok dodali tudi manjšo količino zelenjave, sadja in zelišč ter celo ogljikove hidrate.

Kako hranimo surovo hrano?


Briketi za pse so z razlogom tako priljubljeni in razširjeni, saj je hranjenje s surovo hrano nekoliko bolj zamudno in zahteva več načrtovanja.
Surova hrana, v nasprotju z briketi ne more čakati v pasji posodici, saj je hitro pokvari in privabi neželene vsiljivce v obliki mrčesa. Če pes mesa ne poje takoj, ga lahko shranimo v hladilniku in ga ponudimo kasneje, vendar ne dlje kot v 24 urah! Natančno je treba tudi pomiti pasjo posodico in očistiti površine, na katerih pripravljamo hrano.

Potrebnega je tudi nekaj prostora v zamrzovalniku in pa načrtovanja vnaprej, saj moramo hrano odmrzniti nekaj ur preden jo želimo postreči psu!

Zakaj je surovo hrano težko pripraviti doma in zakaj ostanki od človeške hrane niso dobri za psa?


Čeprav se nam morda zdi nesmiselno, da bi surovo meso kupovali v trgovini za živali, če ga lahko kupimo v navadni trgovini ali pri mesarju, pa je za to dober razlog! Vse meso ni enakovredno in pasji obrok mora biti natančno uravnotežen – vsebovati mora namreč določeno količino mišičnine (kar ljudje najpogosteje dojemamo kot 'meso'), poleg tega pa so nujno pomembni tudi organi v določenih razmerjih in pa kosti, kot vir kalcija in ostalih mineralnih snovi. Predpripravljena surova hrana za pse vsebuje zahtevane količine v pravilnih razmerjih, če pa psu želimo obroke pripravljati sami, pa se moramo najprej zelo dobro podučiti o tem!

Še slabše pa bomo naredili, če bomo psu ponujali hrano od mize oziroma ostanke človeške hrane! Hrana, pripravljena za ljudi je pogosto preveč začinjena in vsebuje psom nevarne ali celo strupene sestavine, kot na primer čebula ali čokolada! Prav tako pa človeška hrana niti približno ne zadovolji prehranskih potreb našega psa. Seznam za pse prepovedanih živil lahko najdete TUKAJ (klik)!

Več o surovi hrani za pse pa si lahko preberemo na našem Centru uporabnih vsebin:
- BARF: povratek k naravi
- Je hranjenje s surovo hrano zdravo?

Vse za ribnik


FILTRIRAJ
od   do 
1,00 €
40,00 €
Razvrsti po:PriporočamoCeniNazivu
Prikaži
Prikaži večPrikaži manj

Skrb za uravnoteženo prehrano naših ljubljenčkov in hranjenje s popolno hrano je v preteklem desetletju postalo povsem samoumevno. V zadnjem času pa postaja vse bolj prepoznaven in priljubljen nov način prehranjevanja naših ljubljencev, ki pravzaprav ponazarja prvinsko hranjenje psov in mačk s surovim mesom, organi in kostimi z dodatkom rastlinskega vira.