Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Naredimo sami slastno žvečilko za svojega kužka!
 1. DIY žvečilka: Sapnik z nadevom

  V kratkih zimskih dneh, ko z našimi kosmatinci zaradi neprijetnega vremena ne moremo na dolge sprehode ali pa nam zaradi prehitrega mraka preprosto 'zmanjka dneva', je potrebno kužka utruditi na drug način.


  Psi potrebujejo vsakodnevne aktivne sprehode, vendar pa tudi njim v mrazu in dežju ali snegu ni v največje veselje zmrzovati na dolgem monotonem sprehodu! Psa pa lahko utrudimo tudi na drugačne načine: z miselno oziroma mentalno stimulacijo (učenje trikcev), z igro ali pa z dolgotrajnim žvečenjem najljubše žvečilke. Vse te aktivnosti za psa predstavljajo naravno vedenje, med katerimi pes uživa in je posledično bolj zadovoljen in miren.

  DIY (Do It Yourself) žvečilka iz sapnika, mokre pasje hrane in briketov bo vašemu psu zagotovila dolgotrajen izziv, hkrati pa se bo kuža za svoj obrok moral nekoliko potruditi.


  Navodila za pripravo žvečilke


  1. korak

  Pripravimo potrebščine: potrebujemo posušen goveji sapnik primernega obsega, najljubšo mokro hrano našega psa in pa njegove običajne brikete. Seveda bo naš štirinožni asistent vedno v bližini, če bomo potrebovali kakšno pomoč!


  diy pasja žvečilka

  Uporabimo lahko katero koli mokro hrano - važno je le, da je dovolj mazljiva. Najbolj primerne so take s teksturo paštete.

  2. korak

  Z manjšo žlico zajamemo mokro hrano in jo vstavimo v odprtino sapnika. Lahko si pomagamo z roko in mokro hrano dodobra potlačimo, da naredimo nekakšen 'čep'.  pasji posladek diy

  Naš štirinožni pomočnik seveda budno pazi na pravilno izvedbo vsakega koraka!

  3. korak

  Iz druge strani sapnika vanj nasujemo pasje brikete. Tako lahko psu ponudimo del dnevnega obroka, ki ga bo še toliko bolj cenil, saj se bo moral zanj potruditi. Sapnik nato z velikodušno mero mokre hrane 'začepimo' še iz druge strani.  pasji posladekposlastica pasja

  Velikost in oblika briketov ni pomembna!

  4. korak

  Sedaj nam ostane le še, da izdelan priboljšek ponudimo psu in opazujemo njegovo navdušenje! Najverjetneje ga bo najprej premamil vabljiv vonj mokre hrane, katero bo skušal polizati iz sapnika, nato bodo iz njega začeli padati briketi, ki jih bo pozobal iz tal, na koncu pa se bo lotil še sapnika samega.  goveji sapnik

  Naša pomočnica, avstralska ovčarka Beam takole uživa v pripravljeni poslastici!

  Seveda je potrebno poudariti, da med obrokom psa ne puščamo samega in ga imamo pod nadzorom. Vse potrebno za izdelavo pa lahko najdemo tukaj:     

          Različne vrste in pakiranja sapnikov
                    Suha pasja hrana                                                Mokra pasja hrana

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR