Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kaj pomeni ta skrivnostna beseda?
 1. Drečka - najbolj izvirna beseda leta 2018

  Pozna jo vsak lastnik psa. Mnogim je nepogrešljiv del vsakdana, najdemo jo po vseh žepih, torbah in nahrbtnikih, na javnih površinah pa brez nje celo tvegamo denarno kazen!


  Kaj je ta skrivnostna stvar? Drečka seveda! Pravzaprav je Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU besedo 'drečka' izbral za najbolj izvirno slovensko besedo leta 2018.


  Če te besede še ne poznamo, pa zagotovo uganemo, kako je nastala in kaj pomeni. Skovana je namreč iz nekoliko neprimerne besedne zveze »drek vrečka«, ki pa skupaj tvori prav prikupno novo slovensko besedo! Predstavlja seveda majhne vrečke, zvite v kolut, katere uporabimo za odstranitev pasjega iztrebka in tako ohranjamo čisto okolje. Drečke so izdelane iz plastike ali pa, še bolje, biorazgradljivih materialov, ki poskrbijo ne le za čiste pločnike in zelenice, ampak hkrati tudi zmanjšujejo količino plastičnih odpadkov v našem okolju! Na voljo imamo veliko paleto barv, vzorcev in velikosti drečk, nekatere so celo odišavljene, da prekrijejo neprijeten vonj njene vsebine.

  Vsi vemo, da je jezik živa stvar, ki se tekom let spreminja in razvija. Ker je drečka še tako nova beseda, še ni uvrščena v Slovar slovenskega knjižnega jezika (SSKJ), saj se tja uvrstijo besede, ki se jih v praksi že uporablja, tako da k uvrstitvi največ pripomoremo prav vsi, ki besedo uporabljamo.

  Ker smo v Mr.Petu nad novo besedo navdušeni in ker želimo prispevati k njeni uveljavitvi, vas pozivamo, da z njeno uporabo v vsakdanjem življenju prispevamo k razvoju našega čudovitega slovenskega jezika in ga skupaj naredimo še bolj pisanega!

  Ponudbo drečk pa najdeš TUKAJ (klik)


  Andreja Fegeš


  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR