Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

 1. DZPŽ Velenje Smrčki
 2. DZPŽ Velenje Smrčki

  Smo novoustanovljeno Društvo za pomoč živalim Velenje SMRČKI. Naše glavno poslanstvo je pomoč prostoživečim živalim, predvsem mucam, oz. mucam, ki jih neodgovorni lastniki zavržejo na ulico. To so v bistvu socializirane muce, pa naj so to mladički ali pa odrasle muce, ki so v fazi gonitve. Takim mucam pomagamo s hranjenjem, obenem pa jim iščemo dom, pri čemer novim lastnikom pomagamo z veterinarsko oskrbo (sterilizacija / kastracija, zdravljenje). Z umikom zavrženih muc z ulic zmanjšamo možnost nekontroliranega razmnoževanja.

  Za našo dejavnost potrebujemo denarna sredstva, pridobivamo jih s članarino in donacijami, porabimo pa za veterinarsko oskrbo. Poleg tega je zelo pomembna tudi hrana za hranjenje muc, to kupujemo iz lastnih žepov in pa z donacijami. Izvajamo tudi sestanke s predavanje otrokom z namenom ozaveščanja o odgovornem in humanem odnosu do vseh živali. Uradnih posvojitev naše društvo ne izvaja, saj za to nismo pristojni.
  Pred kratkim smo na MO Velenje dali pobudo za akcijo sterilizacije / kastracije lastniških muc, s čimer bi zmanjšali število odloženih oz. zavrženih muc v urbano okolje.
  Naša vizija je doseči spremembo zakonodaje za muce, ki bi zagotavljala sledljivost lastništva muc in pa ozaveščanje ljudi o pomembnosti sterilizacij in kastracij njihovih muc.

  C. Františka Foita 6
  3320 Velenje

  T: 051 821 770 Zdenka
  E: dzpz.smrcki@gmail.com