Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri pasjega oblačila?
 1. Kako izbrati plašček?

  Pozimi lahko pogosto vidimo oblečene kužke na sprehodih in veliko mimoidočih se sprašuje, če oblačila zares potrebujejo. Marsikateri skrbnik psa pa je že spoznal, kako je videti, ko psa zebe in se trese od mraza. Pri tovrstnem oblačenju psov tako ne gre za modno muho ali ekscentrični okus, temveč za zaščito psa pred okoljem v katerega smo ga sami vključili.
  Kateri psi potrebujejo oblačila?


  Obstajajo pasme, ki so prilagojene na mrzlo okolje in imajo zato debelejši kožušček, prav tako pa obstajajo pasme, ki so bolj prilagojene na toplejše okolje. Psi teh pasem zimske temperature slabo prenašajo in jih zebe, kot bi zeblo tudi nas, če se pozimi ne bi toplo obleki. Z oblačili lahko v zimskem vremenu uživajo tudi psi s krajšo in redkejšo dlako ter manj podkožne maščobe, kot so na primer čivave, hrti, doge, beagli … Na drugi strani psov pasem, ki so prilagojene na življenje pri nizkih temperaturah, ni priporočljivo oblačiti. To so na primer huskiji, malamuti, bernardinci, ...

  Ali bo vašega psa zeblo, je poleg pasme odvisno tudi od njegove velikosti, vrste dlake in starosti. Majhnim psičkom z nizko telesno težo in psom s kratko in/ali tanko dlako lahko z oblačilom izdatno izboljšamo počutje. Pozorni moramo biti tudi, če psu, ki
  ima sicer gosto, dolgo dlako, le-to zaradi vzdrževanja krajšamo ali če ima naš kuža bolezenske težave s pretiranim izgubljanjem dlake. Mraz je lahko neprijeten tudi starejšim psom, ki sicer z mrazom v svojih mlajših letih niso imeli težav. Cirkulacija krvi je pri starejših psih počasnejša, njihov imunski sistem pa pogosto oslabljen.


  Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri oblačila?


  Pred nakupom priporočamo, da se prepričate, da se oblačilo vašemu psu prilega oz. da je prave velikosti. Ne sme biti preveč ohlapno, hkrati pa ne sme biti preveč tesno, da gibanje psa v njem ni omejeno. Pozorni bodite tudi na to, da oblačilo psu ne bi preprečevalo opravljanja potrebe. Ker standardne mere oblačil za pse ne obstajajo, mora vsak lastnik pred nakupom poznati težo svojega kužka in ga dodobra premeriti s šiviljskim trakom. Izmeriti je treba obseg vratu, prsni koš v najširšem predelu in hrbtno dolžino od vratu do pasu. Seveda pa je najbolje, da kužka pripeljemo s seboj v trgovino in oblačilo pomerimo.

  Pri izbiri oblačila je treba skrbno izbrati tudi material. Ta naj bo topel in prijeten, hkrati pa naj diha in naj bo enostaven za pranje. Volna je na primer topla in je odličen izolator, je njeno pranje in vzdrževanje pa je nekoliko bolj zahtevno. V večini primerov se najbolje obnesejo kombinirani materiali npr. pralna volna - bombaž - akril.


  Še zadnji nasvet...


  Uporaba dežnih plaščkov iz nepremočljivih materialov je priporočljiva čez celo leto, saj je lahko mrzel dež za vašega psa izredno neprijeten. Če pa plaščka v takih dneh ne uporabljate, pa poskrbite, da ob prihodu domov psa dobro obrišete in da se ima možnost pogreti. Verjamemo, da vam bodo navedene informacije prišle prav pri naslednjem nakupovanju oblačil za vašega kužka.


  Izberi svoj plašček.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR