Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

6 preprostih korakov za navajanje na ščetkanje.
 1. Kako psa navaditi na čiščenje zob?

  Kot tudi sami dobro vemo, je zobna higiena izjemnega pomena za zdravje in dobro počutje. Prav nič drugače ni pri naših kužkih!

  Psi so, zaradi sodobnega načina življenja, pogosto podvrženi težavam z zobmi, ki jim lahko kar precej zagrenijo življenje. Zato je ohranjanje higiene zob in ustne votline ključno!  Razlogi za slabo zobno higieno  Razlogi za slabe zobe in nastanek povezanih bolezni so različni: kriva je lahko prehrana, saj se hrana (pogosto briketi slabše sestave), ki vsebuje veliko ogljikovih hidratov, lepi na zobe in tako ustvarja plast, kjer se bakterije zadržujejo in množijo. Bolj čiste zobe imajo psi, katere hranimo s surovo hrano ali psi, ki občasno poleg obroka dobijo tudi kakšno mesnato kost za žvečenje ali primerne sušene žvečilke, kot so bikovke, saj si psi z žvečenjem sami čistijo zobe.

  Nekatere pasme pa so na žalost že genetsko bolj podvržene nalaganju zobnih oblog. To so predvsem pasme, ki imajo krajši gobček, posledično so zobje v čeljusti preblizu skupaj. Pri takih psih moramo biti še posebej pozorni na higieno zob in ustne votline.


  Zakaj so čisti zobje tako pomembni?


  Morda se na prvi pogled ne zdi tako zelo pomembno, vendar je ustna higiena izjemnega pomena za zdravje celotnega organizma. Kar se začne kot nedolžna obloga na zobeh, se kaj kmalu strdi s pomočjo mineralov iz pasje sline, pod tem plaščem pa se začnejo nabirati bakterije, ki čez čas prodrejo pod dlesen in od tam naprej v krvni obtok. Huda vnetja lahko povzročijo celo odpoved notranjih organov!


  Do čistih zob v 6 korakih!


  1. Navadite psa na to, da mu dvignete ustnico

  2. Ko mu je dvigovanje ustnice prijetno, greste lahko s prstom preko zob

  3. Na prst nanesite zobno pasto in ponovite postopek iz prejšnje točke

  4. Ponudite psu, da poliže zobno pasto iz zobne ščetke

  5. Sedaj je vaš kosmatinec pripravljen na ščetkanje, ki naj bo od začetka kratkotrajno

  6. Ščetkanje postopoma podaljšujte


  Ohranjanje ustne higiene je za zdravje psa izjemno pomembno, zato ga čim prej navadimo na ščetkanje, da bo to postalo prijetno vsakdanje opravilo, v katerem bosta oba uživala in krepila vajino prijateljstvo!

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR