Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Nakup kužka vam bo spremenil življenje, na glavo postavil vašo vsakdanjo rutino in potek dneva, prinesel nove obveznosti.
 1. Kako se nam življenje spremeni z nakupom psa?

  Nakup kužka vam bo spremenil življenje, na glavo postavil vašo vsakdanjo rutino in potek dneva, prinesel nove obveznosti ter vam vzel kar nekaj prostega časa. Pes je socialno bitje in nujno potrebuje vašo družbo in pozornost. Zato se zna zgoditi, da se boste morali odpovedati kakim drugim dejavnostim, saj kuža ne more biti ves dan sam doma. Seveda pa vam bo pes prinesel tudi obilico zabave, smeha, ljubezni in topline.

  Nove obveznosti in stroški

  Dnevno si boste morali vzeti čas za ukvarjanje z vašim psom, predvsem za daljše sprehode, kvalitetno druženje, igro in redno nego (pri daljši dlaki to lahko pomeni tudi redne obiske pasjega salona). Prav tako se boste morali posvetiti vzgoji in šolanju ter spoznavanju vašega kosmatinca in njegovih potreb. Seveda so tu še obvezna cepljenja in obiski veterinarjev, skrb za zatiranje zajedavcev ter mnoge druge obveznosti, ki seveda zahtevajo tudi kar zajetno količino denarja.

  Ključno pa je zavedanje, da kužek vse te stvari nujno potrebuje za kakovostno življenje, saj lahko v nasprotnem primeru postane nezadovoljen, depresiven in celo uničevalen.  Dnevna aktivnost

  Izredno pomembni so predvsem sprehodi (najmanj 3 x krat na dan), saj mora tudi vaš kuža opraviti veliko in malo potrebo. Zavedati se morate, da sprehodi zahtevajo svoj čas.

  Sicer je odvisno od tipa psa, koliko aktivnosti potrebuje ter kako dolgi in fizično zahtevni morajo biti sprehodi, vendar pa na splošno vsak pes potrebuje gibanje za ohranjanje fizičnega in duševnega zdravja ter splošnega dobrega počutja.

  To običajno pomeni nekoliko bolj zgodnje vstajanje, če živite sami, pa tudi takojšen odhod domov po službi, saj kužek ne more čakati do večera. Obstajajo tudi druge rešitve, kot so notranje pasje stranišče (podloge za lulanje ali časopisni papir), pasji vrtec ali najem sprehajalca. Morda pa imate kakšnega prijaznega soseda, ki bi ga kdaj pa kdaj peljal na sprehod.

  Vsekakor so sprehodi pomembna vsakdanja obveznost, katere ne smete zanemariti, sicer bo vaš kužek trpel in bo nesrečen.

  Kljub temu, da boste morali svojo dnevno rutino kar nekoliko spremeniti, pa lastništvu psa nikakor ne bi mogli reči 'odpovedovanje uživanju prostega časa', temveč zgolj spremenjeno, oplemeniteno preživljanje časa z bitjem, kateremu predstavljate center sveta in bistvo življenja ter vas ima brezpogojno rad. Kaj lepšega bi si človek lahko želel?

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Doris Veselić

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR