Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Je vašega mladička strah vožnje, pokanja, grmenja...? Pomagajte si z naravnimi dodatki za premagovanje stresnih situacij!

 1. Kako ublažiti stres pri mladičku?

  Z mladičkom se odpravljate na pot z avtomobilom, kljub navajanju psička na vožnjo pa ste opazili, da kaže znake strahu in nelagodja. Mali psiček se je odločil, da v avto preprosto ne bo šel in pika! Nič hudega, psičku lahko pri premagovanju stresa pomagate z naravnimi dodatki, ki ga bodo nekoliko pomirili in avanturo naredili prijetnejšo.  Poleg strahu lahko kužka od vožnje z avtomobilom odvrača tudi to, da mu je med vožnjo slabo. V kolikor bi ugotovili, da ima med vožnjo občutljiv želodček mu nekaj ur pred odhodom ponudite lažji obrok, med vožnjo pa manjše količine vode v presledkih. Pomagate pa mu lahko tudi s prehranskimi dodatki proti slabosti.


  Vas zanima več? Kliknite na članek:"Moj pes v avtu bruha!"


  Znaki stresa pri psu


  Vsak kužek stres lahko kaže na različne načine. Najpogostejši znaki stresa pri psih so:


  • Povečano slinjenje in oblizovanje
  • Povečano zehanje
  • Nesodelovanje
  • Sopenje, ki ni posledica temperature okolja
  • Otresanje telesa po dotiku
  • Nemirnost
  • Lajanje, cviljenje
  • Povečano izločanje

  Za mladička vam svetujemo, da se v času stresnih situacij ali opaženih znakov stresa poslužujete izdelkov, ki služijo premagovanju le tega in bodo kosmatinčku nudili sprostitev.


  Izdelki za lajšanje stresa


  Pri uporabi naravnih izdelkov, ki psa pomirjajo, morate z dodajanjem navadno začeti že nekaj dni ali tednov pred nastalo stresno situacijo, saj se morajo učinkovine v organizmu psa nakopičiti, preden je učinek viden. Kako bodo izdelki na psa delovali pa je zelo odvisno tudi od stopnje stresa kateremu je kužek podvržen.


  Prehranski dodatki


  V prosti prodaji so v ponudbi predvsem dodatki, ki so pripravljeni na zeliščni osnovi in so v obliki priboljškov ali kapsul, ki vsebujejo tekočino. Eden izmed takih izdelkov so na primer priboljški CaniGum Relax žvečljive tablete ali pa kapsule Calm&Relax. Izbira prehranskega dodatka za pomiritev je v veliki večini odvisna od vas in od tega kako dobro bo izdelek v svoj gobček sprejel vaš mladiček.


  Drugi izdelki prosti stresu


  Poleg prehranskih dodatkov pa malemu navihančku pri premagovanju stresa lahko pomagate tudi z izdelki, ki jih poškropite ali namestite v prostor kjer se psiček nahaja. V ponudbi so tako različna pršila ter ovratnice. Za pomiritev med vožnjo v avtomobilu vam na primer svetujemo uporabo Beaphar CaniComfort pršila, ki deluje na osnovi feromonov (podoben vonj kot pasji pomiritveni hormon) - izdelek enostavno popršite po psičkovi najljubši odejici ali prevleki za zaščito sedežev.


  Mladičku lahko z zgoraj omenjenimi izdelki pomagate tudi v času novega leta! Svetujemo vam, da izdelke kombinirate z drugimi preventivnimi ukrepi o katerih si lahko več preberete v članku: "6 načinov za premagovanje strahu v času pokanja!" V kolikor izdelki iz proste prodaje ne zadostujejo psičkovim potrebam, pa se lahko za strokovni nasvet obrnete tudi na Veteko Mr.Pet Ljubljana Rudnik in Mr.Pet Maribor StopShop ali izbranega veterinarja.


  Velik uspeh! Z uporabo naravnih izdelkov, ki služijo pomiritvi ste uspeli malega kosmatinčka le prepričati, da je vožnja z avtomobilom nekaj prijetnega in da ga na koncu čaka velika nagrada - čas preživet z vami! Sedaj pa le pot pod noge… oziroma pod kolesa!


  video nasveti za nove lastnike pasjih mladičev

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Sara
  MR. PETOV IZBOR