Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

 1. Kinološko društvo Velenje
 2. Kinološko društvo Velenje

  V sedemdesetih letih se je v Velenju precej povečalo število psov. Nekateri lastniki so se hoteli s kinologijo resnejše ukvarjati, vzrejati, razstavljati in šolati svoje pse. Ti so se morali vključevati v kinološke klube v Celju in Ljubljani.

V okviru kluba za vzgojo službenih in športnih psov Celje, je bila leta 1974 ustanovljena sekcija Velenje. Uredilo se je vadbišče na Gradu. Postavljena je bila uta in nabavljeni najnujnejši rekviziti, zapreke, rokav, sledilni jermen,… Redno šolanje se je pričelo 15. aprila 1974. Prijavljenih je bilo 15 psov.

 Delo v klubu je potekalo uspešno. Ko smo ob skupščini Zveze klubov predstavili našo sekcijo smo ugotovili, da smo imeli v tem času sedemdeset članov. Poleg svojega klubskega prostora, vadbišča in potrebnih rekvizitov, smo se v tem času lahko pohvalili s tremi sodniškimi pripravniki, tremi člani, ki so končali redno šolanje psov in zaključeno prvo šolanje psov. Uspešno delo in doseženi uspehi so narekovali, da se dosedanja sekcija Velenje osamosvoji in preoblikuje v samostojni klub. Le- ta je bil ustanovljen na »ustanovnem« občinskem zboru dne 27.2.1976.

  Rudniška 17
  3320 Velenje

  T: 041-565-389
  E: kd.velenje@gmail.comi
  W: www.kd-velenje.si