Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Ležišča, blazine in odeje

Odrasli psi prespijo povprečno do 14 ur na dan! Da bo spanec udoben in kvaliteten, svojemu najboljšemu prijatelju privoščimo kraljevsko pasjo posteljo!
Prikaži večPrikaži manjNe bomo zanikali, da so naši psi navajeni na določen standard udobja in pasja postelja ne sme biti prav nič drugačna! Kaj pa v poplavi različnih modelov in oblik izberemo za našega kosmatinca?

Blazine


Blazine so pasja ležišča brez dvignjenih robov in so tako najbolj praktične za uporabo v kovinskem pasjem boksu ali transporterju. Blazine so idealne za pse, ki se med spanjem radi popolnoma iztegnejo.

Blazino lahko namestimo v plastično ležišče Siesta, ki predstavlja trdno ogrodje pasje postelje in je preprosto za čiščenje, lahko pa ga postavimo tudi v pesjak.

Pasja ležišča


Ležišče za pse ima po navadi dvignjene stranice in nizek vhod, ki psu olajša vstop. Tako ležišče bo všeč psom, ki se med spanjem radi zvijejo v klobčič, na stranico pa lahko položi glavo.

Ležišča lahko seveda najdemo v nešteto različnih barvnih kombinacijah, vzorcih in velikostih, med najbolj priljubljenimi pa so ležišča iz umetnega usnja Meduza, katera so trpežna in vzdržljiva, ter izjemno preprosta za čiščenje.

Če ima naš psiček med spanjem rad mir in je nekoliko manjše velikosti, bo vesel pasje košare ali skrivališča, v katerem se bo z veseljem ugnezdil!

Odeje za pse


Ležišče za psa lahko obogatimo z dodatkom mehke odejice, v katero se zavijejo tisti bolj zmrznjeni kosmatinci, ali pa z odejico pred pasjimi dlakami zaščitimo naš kavč ali posteljo za psa in jo tako lažje redno očistimo.

Vpojni predpražniki ali podloge


Čeprav predpražniki in podloge niso namenjeni kot samostojna pasja ležišča, pa so v določenih primerih dobrodošel dodatek – bodisi kot nezdrsna podloga pod pasjo blazino, podloga v transportnem boksu, ki jo lahko preprosto očistimo ali pa vpojna podloga v boksu mladička, ki se še navaja na sobno čistočo.

Hladilne blazine


Tudi hladilne blazine za psa niso čisto običajno ležišče, so pa izjemno praktične poleti, ko se kuža nikakor ne more ohladiti in mu niti na misel ne pride spanje v puhasti pasji postelji! Hladilne blazine so nujna oprema za vsakega pasjega izletnika in dopustnika!

Hladilno blazino za psa lahko uporabimo kot samostojno ležišče v stanovanju ali na vrtu, lahko pa ga namestimo v kovinski ali potovalni boks za psa!

Kako izbrati pravilno velikost ležišča za psa?


Velikost pasje postelje je seveda odvisna od velikosti našega psa, pa tudi od njegovega priljubljenega načina spanja. Ali se vaš kuža med spanjem rad zvije v tesen klobčič ali raje spi popolnoma iztegnjen? Glede na to lahko izberemo nekoliko manjše oziroma večje ležišče kakor bi ga kupili samo glede na njegovo velikost.

Kam postaviti pasjo posteljo?


Psi najraje spijo na mirnem mestu, kjer pa imajo še vedno dovolj dober pregled nad dogajanjem, saj jim to narekuje njihova čuvajska narava. Glede postavitve ležišča nam bo tako najbolje svetoval kar pes sam – posteljo postavimo tja, kjer opazimo, da najraje poležava! Seveda moramo paziti, da mesto ni preveč prepišno, ni na neposrednem soncu ali pod klimatsko napravo.

Vse podkategorije
Zanimivi izdelki!