Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Manjši praskalniki

Mačke so samosvoje živali, ki počnejo karkoli želijo. To seveda vključuje brušenje krempeljcev na najbližji primerni površini; to pa na našo grozo pogosto vključuje kavč, stole, okrasna drevesa, naše noge in podobno… Da mački omogočimo naravno vedenje in hkrati ohranimo naše pohištvo nedotaknjeno, pa je najbolje, da priskrbimo primeren praskalnik za mačke!
Prikaži večPrikaži manjKakšen praskalnik za mačke naj izberem?


Na voljo imamo nešteto različnih oblik, barv, materialov in velikosti praskalnikov za mačke, zato je kar težko izbrati pravega za nas in našo mačko! Manjši praskalniki so odlični za mačje začetnike, mladičke in starejše, gibalno ovirane mačke. Manjši praskalniki za mačke prav tako ne zasedejo veliko prostora v stanovanju, so cenovno ugodnejši in jih preprosto zamenjamo, ko se obrabijo.

Različni materiali


Manjši praskalniki za mačke so lahko izdelani iz različnih materialov, vsak pa ima svoje določene prednosti:
- Karton ali lepenka: kartonasti mačji praskalniki so majhni, preprosti in ugodni. Njihova slabost je, da se hitreje obrabijo in jih moramo tako pogosto menjati.
- Praskalne deske in preproge: preproste deske ali preproge s praskalno površino lahko postavimo na tla ali pa jih pritrdimo ob pohištvo, katerega želimo zaščititi pred mačjimi krempeljci
- Manjši praskalni stebri iz sisala: majhni samostoječi praskalni stebri z dodanimi skrivališči in ploščadmi so odlični za stanovanja z manj prostora ali za mačke začetnice.

Večji praskalniki za mačke so odlični za izkušene mačke in kot dodatek dekorativen kos pohištva v našem stanovanju.

Uporaba praskalnika za mačke


Praskalnik mački predstavimo kot zabavno novo igračo in ji tako vzpodbudimo zanimanje zanj. Na voljo imamo tudi mačje praskalnike z igračkami ali skrivališči, ki bodo poskrbeli za igro in brušenje krempljev obenem!
Če naša mačka potrebuje dodatno spodbudo, ji lahko pomagamo z najljubšo igračko ali pa praskalnik popršimo z izvlečkom mačje mete ali jo posujemo s posušenim zeliščem.

Zakaj je brušenje krempljev pomembno za našo mačko?


Praskanje je v mačji naravi in to jim zelo težko preprečimo. Ker se s tem izražajo, sproščajo stres, označujejo teritorij, se raztegujejo in odstranjujejo odmrle dele krempljev, pa jim praskanja tudi ne smemo preprečevati, saj s tem sproščajo nagone.

FILTRIRAJ
od   do 
4,00 €
228,00 €
Prikaži