Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kvalitetna hrana je za psa izjemnega pomena!
 1. Osnove prehrane psov

  Kvalitetna hrana je za psa izjemnega pomena. Je vir energije, dobrega počutja in zdravja za celoten organizem. Zato se moramo prepričati, da svojemu psu zagotovimo hrano, ki mu kar najbolj odgovarja.


  Psi imajo v različnih življenjskih obdobjih različne potrebe. Rastoči in razvijajoči se pasji mladiček potrebuje kalorično bogato prehrano vsebujočo pravilno razmerje vitaminov in mineralov, ki mu zagotavlja zdrav razvoj. Za odrasle pse je ponudba različnih znamk in vrst hrane največja, saj lahko izbiramo med različnimi okusi in sestavami, prehrano pa lahko prilagodimo tudi njegovemu življenjskemu stilu- zelo aktiven pasji športnik ima drugačne potrebe kot manj aktiven 'kavč pes'. Tudi za starejše kužke imamo na voljo prav posebne tipe hrane, ki so prilagojene pasjim starčkom in vsebujejo dodatke za podporo imunskemu sistemu in gibalnemu aparatu.  Pravilno razmerje hranil je zelo pomembno, zato je mnogim lastnikom najlažje izbrati že vnaprej pripravljeno hrano za pse- bodisi so to briketi, konzervirana mokra hrana ali zmrznjena surova hrana.

  Nekateri se odločijo za samostojno pripravo kuhane ali surove pasje hrane, vendar je tak način nekoliko bolj zamuden, prav tako pa je potrebna velika natančnost pri načrtovanju obrokov, da psu zagotovimo zadostne količine potrebnih hranil. Seveda pa ni treba posebej poudarjati, da mora imeti pes vedno na voljo svežo pitno vodo.

  Vrsto, okus in znamko pasje hrane moramo za našega kosmatinca zelo skrbno izbrati, saj bo z optimalno prehrano živel zdravo in dolgo življenje, veterinarja pa boste obiskali le redkokrat. Najboljše je, da se o nakupu hrane že pred nakupom ali posvojitvijo psa pogovorimo z našim veterinarjem ali izkušenim prodajalcem v trgovini za hišne ljubljenčke. Briketi, kuhana ali surova prehrana, ki jo bomo ponudili psu, naj bo kvalitetna in skrbno izbrana.

  Kako pa vemo, ali izbrana vrsta hrane našemu psu odgovarja? Čvrst in majhen iztrebek je izvrsten pokazatelj dobre prebave, dlaka je svetleča in mehka, pes pa nima neprijetnega vonja in se ne praska.

  Hrana je poleg osnovne življenjske potrebe za psa tudi odlična motivacija pri šolanju, treningih ali vsakdanji vzgoji. Psu lahko obrok ponudimo enkrat ali večkrat na dan v posodi ali pa manjše grižljaje tekom dneva uporabljamo kot nagrado za vzorno vedenje. Skozi ritual hranjenja se bo krepila naša medsebojna vez in zaupanje. Tudi pri psih velja rek: 'ljubezen gre skozi želodec'!


  Andreja Fegeš

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR