Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

 1. Pasma: Kanaanski pes

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 5. FCI skupina – špici in pratipski psi, srednje velik
  Teža: 18 kg – 25 kg
  Višina: 50 cm – 60 cm
  Barva: vse razen sive, progasta, črna z ožigi, tribarvna
  Dolžina dlake: srednje dolga, ravna, trda
  Odpadanje dlake: zmerno
  Življenjska doba: 12 -15 let
  Bivalni prostor: v hiši z velikim dvoriščem, ni za bivanje v pesjaku, zelo aktivna pasma, potrebuje veliko gibanja na prostem, prenočevanje z družino
  Velikost legla: 4- 6 mladičkov

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 3
  Zahtevnost nege 3
  Odpadanje dlake 3
  Zahtevnost vzgoje 4
  Potrebna aktivnost 4
  Primeren za otroke 3
  Se ujame z drugimi živalmi/psi 1
  Čuvaj, ki opozori 4
  Čuvaj, ki brani 2

  Primeren za: izkušene
  Idealen lastnik: fizično aktiven človek (športnik), družine s starejšimi otroki;

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Kanaanski psi so zelo primitivna pasma, saj so skozi generacije, brez vmešavanja človeka, obdržali svoje naravne lastnosti. Zaradi pomanjkanja selektivne vzreje se lahko temperamenti in vedenje tega psa zelo razlikujejo. Ker prihajajo iz Bližnjega vzhoda, imajo veliko lastnosti, ki mu pomagajo preživeti v ostrih puščavah, kjer so jih uporabljali za zaščito taborišč.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Kanaanski pes je zelo zvest, inteligenten in naravni pes čuvaj. V našem domu bo zelo teritorialen in njegova in naša razlaga ozemlja se lahko zelo razlikuje. Njegovo ozemlje bo tudi pot na katero vsak dan hodimo na sprehod, ulica v kateri živimo in lahko da celo sosedovo dvorišče. Imajo odličen sluh in odličen občutek za vonj. Vsiljivce lahko zazna že od daleč, na kar hitro opozori in reagira. Imajo zelo močan lovski nagon. Ta pasma zelo rada laja, cvili in »se pogovarja«.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Ne morejo živeti z manjšimi hišnimi živalmi (hrčki, miši, zajčki,..) saj jih bodo zaradi lovskega nagona lovili, ubili in morda celo pojedli. Z mačkami, s katerimi živijo, ni težav, vendar bodo lovili mačke, ki jih ne poznajo. Ta pasma je lahko agresivna do drugih psov, še posebno do psov istega spola.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Ti psi so strpni, nežni in igrivi z otroki in zelo zaščitniški do njih, kadar odraščajo skupaj. Bolj kot je pes socializiran, bolje se bo obnašal okoli otrok. Lahko pa rečemo, da je primernejši za starejše, obzirne otroke.  DLAKA

  Ima dvojni kožuh. Zunanja dlaka je kratka, ostra, in gladka, podlanka pa mehka in gladka ob telesu.

  NEGA
  Zelo čista pasma, brez pasjega vonja. Krtačenje enkrat tedensko, večkrat v času, ko se psu menja dlaka. Kopanje po potrebi, vendar ne prepogosto.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Ni podatkov.

  VZGOJA IN TRENING
  So zelo inteligentni psi in se bodo hitro naučili novih ukazov in reševanja problemov. Če se začno dolgočasiti, lahko postanejo uničevalni. Potrebujejo odločnega in izkušenega lastnika, sicer bo Kanaananski pes poskušal dominirati, kar pa lahko privede celo do agresije. Zgodnja socializacija in vzgoja sta nujni, da se prepreči dominacija psa. Ker so nezaupljivi do ljudi in novih krajev, pa je nujna tudi prilagoditev na druge ljudi, da ne boste imeli težav na sprehodih. In socializacija v prvih nekaj mesecih življenja ne bo dovolj. Kanaanski psi gredo skozi posebna "obdobja strahu" v najstniških letih, med katerimi morajo še posebej biti izpostavljeni novim ljudem in krajem. Prav tako morajo biti socializirani okoli drugih psov. Zaradi velike potrebe po laježu, se ga s primerno vzgojo odvadi tudi tega.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  Potrebujejo redno dnevno aktivnost. Čeprav zelo radi tečejo, pa to niso tekači na dolge proge, bolj šprinterji. Ker so atletske postave imajo radi agillity, sledenje in poslušnost.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  Dobro se bo počutil v stanovanju, seveda z dovolj dnevne aktivnosti. Še bolje pa se bo počutil na večjem ograjenem vrtu, kjer bo lahko mirne volje tekal in užival v svežem zraku.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR