Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

S pravilnim pristopom in pravočasno pripravo lahko poskrbimo, da bodo letošnji prazniki čarobni tako za nas, kot tudi za našega najboljšega prijatelja - brez neprijetnih presenečenj in nepotrebnih skrbi!

 1. Pasti čarobnega decembra

  Počasi se bliža najlepši čas v letu... Čas, ki ga najrajši preživljamo z družino, v objemu toplega doma in seveda v družbi naših najboljših štirinožnih prijateljev. Da pa bo praznično obdobje prijetno tudi za našega ljubljenčka, se je na ta posebni čas pametno tudi nekoliko pripraviti. 
  ZAKAJ JE ČAROBNI DECEMBER LAHKO TUDI NEVAREN?


  Ste vedeli, da se statistično v decembru izgubi največ živali?
  K temu pripomore predvsem uporaba pirotehnike, ki mnogim živalim predstavlja ogromen stres in lahko pripelje tudi do hudih posledic.
  Ni pa pirotehnika edina nevarna stvar, ki živalim povzroča zdravstvene težave v tem prazničnem decembrskem obdobju.


  Praznične dobrote

  Decembrske prebavne težave niso nobena novost, ne za nas ne za naše živalske družabnike. Ob polni mizi slastnih dobrot se je težko zadržati in ohraniti močno voljo! Predvsem, ko nas pogledajo s svojimi velikimi okroglimi očmi …
  Vendar pozor! Prebavne težave niso hec in marsikatera žival (in njen lastnik) je novoletne praznike že preživela v veterinarski ambulanti, ob reševanju zapletov zaradi neprimerne prehrane.


  Kaj lahko storimo?


  Našemu ljubljenčku privoščimo posladke, ki so bili izdelani posebej zanj. Tako se ne bo počutil prikrajšanega, ohranili pa bomo tudi njegovo dobro počutje. Seveda pri količini kljub temu ne pretiravajmo.


  Praznični obiski

  Prazniki so čas za obiskovanje družine in prijateljev, s katerimi med letom morda nismo bili dovolj v stikih. Kljub temu, da ljudje v večini obožujemo družbo in praznovanja, pa lahko številna druženja našim živalim predstavljajo velik stres.
  Polna hiša neznanih ljudi, glasna glasba, vsiljivi otroci… vse to lahko pripelje tudi do zdravstvenih težav, ki vam lahko pokvarijo praznično obdobje.


  Kaj lahko storimo?


  Prestrašeno žival v času obiskov umaknemo v samoten prostor in opozorimo obiskovalce, da potrebuje svoj mir. Kljub mnogim obveznostim, si vzemimo nekaj ur dnevno za preživljanje časa z našim ljubljenčkom in mu takrat namenimo vso svojo pozornost.


  Mraz, tema in slabo vreme

  Sprehajanje v snegu izgleda kot iz pravljice! Žal pa je resničnost mnogokrat drugačna. Zaradi nizkih temperatur in mokrega kožuha lahko vaš najboljši prijatelj zlahka zboli in prazniki se lahko spremenijo v nočno moro.


  Kaj lahko storimo?


  V neprijetnih vremenskih razmerah skrajšajmo dolžino sprehodov. Pri kratkodlakih pasmah, brez poddlake izberimo primeren plašček, ki bo žival zavaroval pred mokroto in vetrom. Za boljšo vidljivost pa izberimo ovratnico ali oprsnico z LED osvetlitvijo.


  Pirotehnika

  Ko govorimo o prazničnem decembrskem času žal ne moremo mimo pirotehnike. Čeprav je za oko zelo prijetna, pa našim živalim povzroča hud strah in v nekaterih primerih celo pravo paniko, ki je lahko tudi življenjsko nevarna!


  Kaj lahko storimo?


  Sprehod opravimo v mirnejšem času dneva. Žival naj bo VEDNO na povodcu. V primeru hujšega stresa si lahko pomagamo tudi z naravnimi izdelki za pomirjanje ali obiščemo veterinarja.  Vas je že samo ob branju tega članka zaskrbelo tudi za stanje vaše denarnice?


  Ni čudno, saj se stroški veterinarskega zdravljenja, predvsem v primeru hujših nezgod in bolezni, žal lahko dvignejo tudi do neslutenih višav.

  Ker pa je varnost naših živali vedno na prvem mestu, nam bo poleg upoštevanja vseh napotkov k mirnem spancu pripomoglo tudi zavarovanje za pse in mačke, ki bo poskrbelo za vse zdravstvene potrebe našega kosmatinca.


  Novo zavarovanje Naše tačke zavarovalnice Sava, je odlična izbira za vse pasje in mačje lastnike, ki bi radi stopili še korak naprej pri odgovorni skrbi za svojega štirinožnega prijatelja.

  Sklenitev zavarovanja je povsem preprosta. Za živali do 4. leta starosti, lahko zavarovanje uredite kar na spletu, končna cena pa je odvisna od izbora kritij in zavarovalne vsote, pasme ter starosti živali.

  Zavarovanje lahko prvič sklenete za vse pse in mačke do 12. leta starosti, ne glede na izvor ali pasmo, saj t. i. nevarnih pasem ne poznajo, pomembno je le, da je žival opremljena z mikročipom in brez zdravstvenih težav v času sklepanja zavarovanja.


  Zavarovanje Naše tačke je edino celovito zavarovanje za vašega štirinožnega prijatelja, kjer si lahko zavarovanje sestavite povsem po svoji meri! Poleg osnovnega zavarovanja v primeru nezgode si sami izberete tudi dodatna kritja in višino zavarovalnih vsot. Zavarovanje krije tudi vse oblike zdravljenja in je vsekakor najbolj prilagodljivo zavarovanje za ''naše tačke'' na slovenskem trgu.


  Kaj pa če zbolim jaz?


  Brez skrbi! Zavarovanje Naše tačke je tudi prvo zavarovanje za pse in mačke v Sloveniji, ki ponuja asistenco, s katero poskrbite za varnost in udobje vašega štirinožnega prijatelja tudi v primeru vaše bolezni ali nezgode. Tako bo vaš ljubljenček resnično vedno
  >>na varnem<<.


  Še več o zavarovanju Naše tačke si lahko preberete TUKAJ.  S pravilnim pristopom in pravočasno pripravo, lahko poskrbimo, da bodo letošnji prazniki čarobni tako za nas, kot tudi za našega najboljšega prijatelja - brez neprijetnih presenečenj in nepotrebnih skrbi. Pa lepe praznike!


  Sara Barlič

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Sara

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR