Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Pelusios castaneus je vrsta sladkovodne želve iz vzhodne in centralne Afrike.
 1. Pelomeduza vrste Pelusios castaneus

  PELOMEDUZA VRSTE
  (Pelusios castaneus)

   

  Pelusios castaneus je vrsta sladkovodne želve iz vzhodne in centralne Afrike. V naravi naseljuje različne vode, kot so mlake, počasi tekoče reke, jezera in celo močvirja mangrov.

   


  OGROŽENOST: Ni na rdečem seznamu IUNC.


  RAZŠIRJENOST: Angola, Benin, Burkina Faso, Kamerun, Demokratična republika Kongo, Ekvatorialna Gvineja, Gabon, Gano, Gvinejo, Slonokoščena obala, Liberija, Mali, Senegal, Sierra Leone, Togo.


  VELIKOST: V povprečju zraste okoli 20 cm, največji primerki dosegajo velikost do 30 cm.


  ŽIVLJENSKA DOBA: Ob primerni oskrbi živi preko 50 let!


  PREHRANA: Mesojeda, priložnostno vsejeda vrsta. V naravi se prehranjuje z ribami, žuželkami, črvi, polži, kuščarji, pticami, malimi sesalci, redkeje tudi z obvodnim zelenjem. V ujetništvu ji ponudimo kvalitetne brikete za vodne želve, kot dodatek ji ponudimo sušene žuželke, rakce in ribe. Prehrano dopolnjujemo s kvalitetnimi vitaminskimi ter mineralnimi pripravki.


  NAMESTITEV: Akvaterarij naj bo vsaj 6-krat daljši od oklepa želve. Uredimo ga z močnim filtrom in osvetlimo s kvalitetnimi sijalkami, ki sijejo UVA ter UVB spekter. Akvaterarij osvetljujemo 12 ur. Akvaterarij ogrevamo z grelno žarnico, namenjeno plazilcem. Po potrebi ogrevamo vodo tudi z akvarijskim grelcem. Temperatura vode naj znaša 20-29°C, odvisno od letnega časa. Pod grelno žarnico vzdržujemo temperaturo med 30-37°C. Po dnu nasipljemo akvarijski pesek ali mivko, kot dekoracijo uporabimo korenine in kamenje, ki segajo do ali nad gladino vode. Zasadimo prave in plavajoče rastline (lahko tudi umetne). Uredimo ji primerno velik prostor za sončenje, ki je nameščen pod grelno žarnico ter UVB sijalko.

   

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR