Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Pes predstavlja velik dejavnik pri planiranju in organizaciji službenih potovanj ali dopusta...
 1. Planiranje dopusta

  Pes predstavlja velik dejavnik pri planiranju in organizaciji službenih potovanj ali dopusta. Dokler niste imeli psa, ste lahko brezskrbno odpotovali, kamorkoli in kadarkoli. Ko se odločite za nakup psa, pa morate razmisliti ali bo le-ta odpotoval z vami ali pa mu morate poiskati začasen dom.

  Če želite s kužkom na dopust, se morate pozanimati kateri turistični aranžmaji in hoteli dopuščajo živali. Za živali je pogosto potrebno doplačilo, priporočljivo pa je že pred potovanjem poklicati in se o strošku pozanimati. Enako velja za kampe, ki imajo pogosto ločene in posebej določene predele za
  lastnike psov in mačk.

  Nekateri kampi imajo tudi posebej ločen del plaže namenjen psom, kjer se lahko skupaj s svojim kosmatincem brezskrbno ohladimo v morju.


  Potovanje z nahrbtnikom, v lastni režiji skupaj z vašim kosmatincem, zahteva precej več planiranja in organizacije, kot če potujete sami. Prav tako se je potrebno pozanimati kako je s prevozi psa na vlaku, avtobusu ali letalu. Če boste odšli na pot z lastnim avtom, pa mora biti kužek med vožnjo v kletki v prtljažniku ali pa na zadnjem sedežu privezan s posebnim varnostnim pasom (ki ga dobite v večini trgovin za živali).

  V kolikor pa morate na službeno potovanje ali pa želite med dopustom vašega ljubljenčka pustiti doma, pa je treba zanj tačas dobro poskrbeti. Najboljša rešitev je, da tačas vaš kuža biva z vašimi starši, bratom ali sestro ali pa dobrimi prijatelji, ki jih vaš kužek že pozna. Če to ni mogoče, pa obstajajo pasji hoteli ali privatno varstvo, kjer lahko kužka zaupamo v skrb izkušenim profesionalcem. Dandanes je takih organizacij in posameznikov čedalje več, pa tudi cene niso previsoke. Seveda je tako vrsto varstva priporočeno vnaprej preveriti, se z njimi posvetovati o individualnih potrebah vašega psa, preveriti njihova priporočila in se pogovoriti z zadovoljnimi strankami. To je namreč kar velik šok in sprememba za vašega psička, ki vas bo zelo pogrešal, zato mu morate najti najboljši, topel in varen začasen dom, da se bo tam počutil dobro. V kolikor bo imel pes z začasnim domom slabe izkušnje, ga bodo te zaznamovale, predvsem pa se bo počutil izdanega iz vaše strani in vam bo zameril.  Pes je velika odgovornost, ki se ne konča poleti oziroma v času dopusta. Seveda je najlepše, če počitnice delimo s psom; če pa to ni možno, pa moramo zanj najti primernega skrbnika. Če pa ste pripravljeni prilagoditi svoj življenjski stil novemu družinskemu članu, se lahko nadejate zanimivih novih izkušenj in predvsem prijetnih skupnih dopustov.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Doris Veselić

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR