Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Izjemno učinkovita sredstva proti notranjim in zunanjim zajedavcem v Vetpoteki Rudnik...
 1. Po zaščito pred zajedavci v Mr.Pet Rudnik!

  isto vsak pes in mačka lahko postaneta žrtev zunanjih in notranjih zajedavcev, če jih lastniki ne zaščitimo učinkovito in redno. Takrat se mali zajedavci neverjetno hitro namnožijo in postanejo zares velika nadloga!


  Tudi izključno notranje živali niso varne pred okužbo, saj lahko zajedavce lastniki nehote prinesemo v dom na podplatih čevljev, s katerimi smo nevede stopili na blato z glisto ali trakuljo, ali s piknik odejo, ko smo se vrnili iz parka.


  Kako številčna nadloga?

  • Ena bolšja samica izleže povprečno 20-30 jajčec na dan! V zanje idealnih pogojih bi lahko imeli v enem mesecu v stanovanju na tisoče bolh.
  • Ena samica klopa izleže povprečno 2500 -3000 jajčec!
  • Ena samica pasje uši izleže več 100 jajčec!

  Da se lahko vi okužite z nekaterimi glistami in trakuljami od vašega psa ali mačke? Še najbolj so v nevarnost dojenčki in otroci!

  Kaj pa povzročajo klopi, bolhe, uši, gliste in trakulje?


  Klopi sesajo kri, saj se z njo hranijo, zato lahko pri večjem številu pritrjenih klopov povzročijo slabokrvnost živali. Povzročajo lokalno draženje kože, vnetje in srbenje. Na psa in mačko prenesejo različne povzročitelje bolezni, ki jih imajo v slini – bakterije, znotrajcelične parazite in viruse.

  Bolhe sesajo kri in prav tako lahko povzročijo slabokrvnost živali. Neredko pri živali izzovejo alergijsko vnetje kože-dermatitis. Prav tako na žival in na človeka prenašajo določene bolezni in zajedavce!

  Uši se hranijo ali z odmrlimi kožnimi celicami ali s krvjo, odvisno od vrste. Na živali lahko povzročijo močno srbenje in praskanje, slabšo dlako in izgubo dlake, predvsem pri pasjih in mačjih mladičih ob močni okužbi pa tudi slabokrvnost.

  Gliste in trakulje se običajno nahajajo v prebavilih psov in mačk ter se hranijo z vsebino v črevesju in jih lahko sploh ne opazimo. Če pa so prisotne v večjem številu, povzročajo hujšanje živali kljub večjim količinam hrane, napihnjen trebuh, slabo dlako in padec imunskega sistema. Pri mladičkih lahko povzročijo celo pogin!

  Ko opazite, da se vaš ljubljenček praska in opazite sledi parazitov na koži ali v iztrebkih, je že pozno! Velika verjetnost je, da so se paraziti namestili v vašem domu!

  Sredstva proti zunanjim zajedalcem za pse in za mačke


  Najmočnejša sredstva proti zajedalcem, kot na primer Foresto, Frontline ali Advantix, dobite v Veteki Mr.Pet Rudnik v Ljubljani ali na spletni strani mrpet.si! Sredstva proti notranjim zajedalcem pa dobite v Veteki ali pri veterinarju.

  Poskrbite za redno in učinkovito zaščito vaših ljubljencev, s tem boste zaščitili tudi svoj dom in družino!

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr. Pet

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR