Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kateri prehranski dodatki bodo našemu mladičku zagotovili najboljši začetek dolgega in zdravega življenja?
 1. Prehranski dodatki za mladiče

  Čeprav kvalitetne hrane za mladiče že vsebujejo vse prehranske dodatke potrebne za zdrav razvoj in rast mladega organizma, pa je kljub temu dobro vedeti kateri so tisti dodatki, ki pripomorejo k najboljšemu začetku življenja...

  Kateri prehranski dodatki so smiselni za mladičke?


  Na splošno vsem mladičkom lahko priporočimo dodatek omega 3 in 6 maščobnih kislin v obliki lososovega olja.
  S tem bomo naredili največ za njihov imunski sistem, razvoj mišic in možganov, ter lepo in zdravo kožo in dlako. V prehrano pa bomo dodali tudi nekaj visoko kakovostnih maščob in dodatne energije, ter mladička navadili na okus ribe, ki ga zaradi pomanjkanja izpostavljenosti v mlajšem obdobju veliko odraslih psov ne mara.


  Našo ponudbo lososovih olj si lahko ogledate TUKAJ.


  Predvsem v primeru srednjih in velikih pasem je priporočeno dodajanje glukozamina in hondroitina.
  Oba dodatka sta odlična za pomoč pri razvoju hrustanca in čvrstih vezi, ki bodo mladiču koristili vse življenje. Zaradi večje teže organizma so namreč celo življenje izpostavljeni veliko večjim obremenitvam, kar lahko pripelje do deformacij in težav v kasnejših delih življenskega obdobja.


  Našo ponudbo dodatkov za sklepe si lahko ogledate TUKAJ.  Za razvoj čimboljše črevesne mikroflore, ki se bo z lahkoto spopadala z vsakodnevnimi izzivi, vsem mladičem priporočamo tudi dodatek prebiotikov in v primeru prebavnih težav tudi probiotikov.
  Prebiotiki kot hrana za dobre črevesne bakterije namreč ugodno vplivajo na potek prebave, v primeru porušenega prebavnega ravnovesja pa bomo z dodatkom probiotikov v telo vnesli nove kolonije dobrih črevesnih mikroorganizmov in tako ponovno vzpostavili red.


  Našo ponudbo dopolnil za podporo prebavnemu sistemu si lahko ogledate TUKAJ.  Mladička pa že od malega navajamo tudi na drugo hrano, ki je za pse primerna.
  To so sušene žvečljivke, manjše količine mesa, mlečnih izdelkov in jajc, ter manjše količine sadja in zelenjave.
  S tem bo naš mladič navajen raznolike hrane, zmanjšali pa bomo tudi možnost preobčutljivosti ter izbirčnosti.Za pestrost v prehrani pa brikete lahko zmešamo tudi s konzervirano hrano in tako v jedilnik vnesemo še več raznolikosti ter izboljšamo ješčnost suhe hrane.


  Popolnoma pa se izogibamo procesiranih hrani in sladkarijam!  Članek napisali Nina W. in Sara B.

   

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR