Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Izbira prave prenosne torbe je pomembna za varnost in dobro počutje vašega ljubljenčka.
 1. Prenosna torba

  Izbira prave prenosne torbe je pomembna za varnost in dobro počutje vašega ljubljenčka. Slednjim seveda ni všeč občutek, da je njihovo gibanje omejeno, zato vam bo nakup idealne prenosne torbe verjetno predstavljal izziv.


  Preden se odpravite v trgovino po torbo, vsekakor razmislite o življenjskemu stilu vas in vašega psa. Boste prenosno torbo potrebovali samo za prevoz do veterinarja in nazaj, dolge vožnje z avtomobilom, potovanja z letalom ali vožnjo s kolesom? Glavni namen prenosnih torb je varnost vašega psa med prenašanjem.

  Prenosne torbe so primerne za kužke do 7 kg teže ter za muce. Težje pse od 7 kg navadna torba že bolj težko zdrži, prav tako pa je za nošnjo taka masa že prevelika. Za večje pasme tovrstne torbe ne pridejo vpoštev saj so za njihov transport boljša izbira potovalni boksi. Čepa si vseeno želite torbe za prenašanje, potem kupite torbo s koleščki. Če je vaš kuža nevajen prenašanja v torbi ali rad žveči, mu lahko daste v torbo kakšno igračo ali bikovko, da se boz njo zamotil. Ko je zunaj zelo vroče ali mrzlo, mu položite v torbo grelno oziroma hladilno blazinico.  Ponudba prenosnih torb je zelo velika, da pa vam olajšamo izbiro, smo za vas pripravili nekaj koristih nasvetov.

  1. Najprej določite pravo velikost

  Torba mora tako velika, da se lahko kuža v njej vstane, obrne in udobno uleže. Več prostora ni potrebnega, saj se psi v torbi pogosto zvijejo in počivajo. Upoštevajte velikost psa, ne njegove teže.

  2. Struktura torbe

  Izbirate lahko med kompaktno in mehko prenosno torbo. Mehke so idealne za manjše pasme, medtem ko kompaktne torbe bolje podpirajo večje pse. Če ste vseeno v dvomih, je trša torba dobra izbira za pse vseh velikosti. Verjetno si želite, da bo torba uporabna več let, zato izberite takšno, ki je narejena iz kakovostnih in odpornih materialov.

  3. Uporaba

  Torba naj bo enostavna za uporabo, tako da lahko kuža enostavno zleze noter in ven. Za manjše kužke je zelo priročna torba, ki ima dvoje vratc - ena na vrhu in ena ob strani. Omislite si tudi torbo, ki bo enostavna za čiščenje, kajti med transportom se lahko pripeti tudi kakšna 'nesreča'. Torba naj bo tudi enostavna za shranjevanje, stabilna (da se pes v njej ne premetava) in lahka.

  4. Potrebujete torbo za na letalo?

  Če nameravate zvašim kužkom na letalo, se prej pozanimajte, katere prenosne torbe letalska družba dovoljuje, da ne boste po nepotrebnem kupili neustrezne. Torba naj ima možnost zaklepanja zadrge ali vratc, karje še posebej primerno pri psih, ki radi pobegnejo. Izberite tudi torbo z dobrim prezračevanjem – to je zelo pomembno predvsem v poletnih mesecih.

  Ko ste premislili ovseh za vas pomembnih dejavnikih, je čas za nakup. Na voljo imateveliko možnosti: osnovne prenosne torbe, torbe na koleščkih, prenosne torbe, ki so prilagojene za športne aktivnosti, modno usklajene torbe ali pasji prenosni nahrbtniki. Dobite jih lahko vskoraj vseh barvah in vzorcih. Najbolj uporabljani materiali za njihovo izdelavo so najlon, poliester, mikrovlakna in usnje, zaradi trpežnosti in vzdržljivosti. Skoraj vse večje trgovine z opremo zamale živali ponujajo pestro paleto torb in prenosnih boksov. Z izbiro prave torbe boste poskrbeli, da bodo potovanja z vašim štirinožnim prijateljem prijetna za oba.

   
  Urška Repas, Andreja Fegeš


 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR