Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Vse kar moraš vedeti o pasjem mladiču

Pripravljeni na mladička?

Vse kar moraš vedeti o pasjih mladičkih.

Da vam bo lažje na vznemirljivem potovanju od mladička do odraslega psa, smo pripravili koristne nasvete, video vsebine in strokovna priporočila. Izkušnje zbrane v naših 18-tih letih svetovanja.


Tvoj mladiček lula po preprogi?

Sobna čistoča

Tvoj mladiček lula po preprogi?

Mladički svoje potrebe še ne morejo zadrževati in nadzorovati, zato se občasno zgodi tudi kakšna nezgoda. Nikar se ne jezite nanj. Mladička peljite na potrebo takoj po obroku, po koncu igre ali ko se zbudi. Poleg rednih izhodov po vam svetujemo, da mu ponudite primerno mesto v prostoru, kjer lahko opravi potrebo, ko je že prepozno, da ga bi peljali ven. Pri navajanju na sobno čistočo mu lahko pomagate s vpojnimi podlogami, kapljicami za trening, in seveda s pohvalami in priboljški.

Je tvoj mladiček izbirčen gurman?

Zdrava in okusna prehrana

Je tvoj mladiček izbirčen gurman?

Naša naloga je, da mladičku vedno izberemo primerno prehrano, ki bo ustrezala njegovim potrebam za zdrav razvoj. Včasih pa mladič hrano zavrača, tedaj se lahko neješčnosti lotimo s posnemanjem njihovega naravnega vedenja; iskanje - nagrada. Hrano mu ponudimo po ali med aktivnostjo (igra, sprehod). Odlična rešitev so tudi igrače za skrivanje hrane, ki dajo psu misliti, ga aktivirajo in spodbudijo apetit. Če se pes hrane v posodici ne dotakne, jo umaknemo in jo ponudimo šele, ko je čas za naslednji obrok. Včasih pa je potrebno samo zamenjati okus ali znamko ponujene hrane.


Nasvet o pasjem mladiču


Tvoj mladiček vleče na povodcu?

Hoja na povodcu

Tvoj mladiček vleče na povodcu?

Hoja na povodcu je ena osnovnih veščin vsakega dobro vzgojenega psa. Ne glede na njegovo velikost, starost in vaš življenjski stil, mora biti pes na povodcu vodljiv, da z nenadnimi potegi ne ogrozi sebe ali svojega vodnika. Le kaj je hujšega, kot neprijeten sprehod, ko vaš pes neprestano vleče na povodcu, vas pa, namesto, da bi uživali v svežem zraku, skrbi, če bodo vaše roke zdržale vlečno silo navdušenega kosmatinca? Pred začetkom učenja preverite, ali imate primerno opremo. Potrebovali boste ovratnico, ki se psu dobro prilega in malo daljši povodec. Pri učenju vam bodo zelo prav prišli tudi posladki za nagrajevanje pravilnega vedenja. Ti naj bodo majhni, da psa z žvečenjem ne zamotijo od učenja za predolgo časa.

tvoj mladiček laja, ko je sam doma?

Navajanje na samoto

Tvoj mladiček laja, ko je sam doma?

Mladiček, ki še ni navajen ostati sam, lahko iz stiske razvije številna neželena in zanj škodljiva vedenja, kot so lajanje, cviljenje, praskanje, grizenje in uničevanje pohištva. Zato z navajanjem na samoto ne odlašajte! Mladička počasi in strpno navadimo na nekaj ur, ki jih po preživel sam doma. Priporočamo, da mu omejite prostor, najlažje z bivalnim boksom. Nanj ga navajamo postopoma in veliko pozitivne motivacije, kmalu ga bo sprejel kot svoj kotiček za počitek. Preden pustimo mladička samega, je pomembno, da ga z dolgim in aktivnim sprehodom utrudimo. Tako mu bo miren spanec med vašo odsotnostjo več kot dobrodošel. Ob odhodu in prihodu domov pa ne izkazujte prevelikih čustev do mladička; naj dojame, da njegovo bivanje v boksu ni prav nič posebno.


Pasji mladič nasvet


tvoj mladiček laja, ko je sam doma?

Odvajanje grizenja

Tvoj mladiček rad grize čevlje?

Mladičke v času rasti zobkov zelo srbijo dlesni in zato je vsak predmet odličen za potešitev srbečice. Tudi večurna samota mladičku predstavlja stres, kar lahko vodi do uničevanja predmetov v vašem domu. Za preprečevanje grizenja v času menjave zob in v času vaše odsotnosti, vam priporočamo uporabo pripomočkov, ki preprečujejo grizenje neželenih predmetov. S njimi si boste olajšali sobivanje s svojim kosmatinčkom, si prihranili veliko slabe volje, mladičku pa pomagali preprečiti morebitne zdravstvene težave. Za masiranje in utrjevanje psičkovih srbečih dlesni svetujemo uporabo kvalitetne igrače. Zamotimo ga lahko tudi z suhomesnatimi žvečljivkami, ki poleg zaposlitve poskrbijo tudi za mehansko čiščenje zob. Poznamo tudi pršilo proti grizenju, ki je namenjen preprečevanju grizenja neželjenih predmetov. Ne pozabite na šolanje v pasji šoli.


Akcije hrane in opreme za pasje mladičke
Kviz o pasjih mladičkih
video nasveti za nove lasntike psov
Brošura za nove lastnike psov


Pasji mladič nasvet