Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Tudi ribe potrebujejo vitamine.
 1. Ribe in vitamini

  Vitamini so nujno potrebni za pravilno delovanje imunskga sistem vseh živih bitij.  Ker je akvarij vse prej kakor pestro naravno okolje in je hrana prebivalcev le približek pestrosti in prisotnosti kot jo organizmi najdejo v naravi, lahko njihovo življenje obogatimo z vitamini.

  Vitamini vplivajo na razvoj, obarvanost ter vsesplošno imunsko odpornost akvarijskih organizmov. Z rednim dodajanjem vitaminov ribji hrani ali direktno v akvarij, zmanjšamo stres in možnost raznih obolenj, preprečimo rahitis, pospešimo rast mladic, mladice in mlade ribe se s pomočjo vitaminov pravilneje razvijajo in rastejo do petkrat hitreje, barve pri mladih organizmih se hitreje in intenzivneje pokažejo že v rani mladosti.

  Z rednim dodajanjem vitaminov zmanjšamo možnost raznih okužb in obolenj za več kot 90%!

  Ker v roku dveh mesecev večinoma ne porabimo hrane za ribe, jo lahko z dodajanjem vitaminov obogatimo saj po odprtju vitamini v hrani zaradi prisotnosti kisika prično kmalu razpadati.

  Pomembno je, da vitamine apliciramo na vse vrste suhe hrane kakor tudi zamrznjeno živo hrano. V primeru aplikacije vitaminov direktno v vodo, pa omogočimo enakomerno razporeditev vitaminov do vseh akvarijskih organizmov, kar je še posebej pomembno za ribe, ki so zaradi bolezni ali stresa ob menjavi okolja prenehale jesti. Če dodajamo vitamine direktno v akvarijsko vodo, to počnemo ko ugasnemo luč, saj je večina vitaminov svetlobno neobstojnih.

  Kljub temu, da so vitamini izredno učinkoviti pa ti ne delujejo v akvarijih kjer nimamo pravilnih parametrov vode za gojene organizme. Pomembno je, da vzdržujemo akvarij v okvirih potreb posameznega gojenega organizma. Če je voda močno onesnažena z nitrati in fosfati, ribe in ostali akvarijski organizmi ki pokažejo stres zaradi slabe kvalitete vode, ne bodo čudežno ozdraveli z dodajanjem vitaminov. Pomembno je, da je voda neoporečna.

  Kdaj uporabljamo vitamine?


  Vitamine lahko uporabljamo dnevno, kot preventivo proti večini znanih bolezni, nujno potrebni so za vse sonceljubne vrste rib ter vse vrste živorodk, za vse nenehno drsteče se ribe, pri vzgoji mladic, med in po zdravljenju akvarijskih organizmov, za izboljšanje barv ... Vitamini se uporabljajo tako v sladkovodnih kakor tudi morskih akvarijih. V morskih akvarijih izboljšajo barve koral, nevretenčarji se pravilneje razvijajo, pripomorejo pa celo k ozdravitvi rib, ko so ribe že bolne in v akvariju ne smemo uporabljati zdravil!
   
  Vsa živa bitja smo izraz tega kar jemo, zato ponudite vašim gojencem le najkvalitetnejšo hrano z dodatkom vitaminov!


  Ponudbo preparatov si lahko ogledate TUKAJ (klik)

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR