Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kaj potrebujemo za prijeten dan ob vodi?
 1. S psom na plažo

  Poletje je tu in večina nas že komaj čaka, da se ohladimo v morju, reki ali jezeru! Seveda pa lastniki psov najraje s seboj vzamemo tudi naše kosmatince, saj veste kako gre tisti že skoraj ponarodeli napev: »smisel življenja je ležanje na plaži, z možgani na 'off' in čivavo na straži«!

  Pred odhodom na plažo z našim kosmatincem pa moramo pomisliti na kar nekaj stvari in se dobro opremiti, da bomo lahko nemoteno uživali.
  Kam gremo?


  Prva skrb je seveda naša destinacija – psi na žalost niso dobrodošli na vsaki plaži! Na plažo lahko vstopimo s psom, če nam tega znak ob vhodu izrecno ne prepoveduje. Zadnja leta tako pri nas, kot naših sosedih opazimo veliko porast pasjih plaž; bolj ali manj urejenih plaž, ki so namenjene posebej psom in njihovim lastnikom.

  Na pasji plaži se bo vaš kuža nemoteno osvežil v vodi, na obali pa lahko najdemo tudi posebne tuše za pse, koše za pasje iztrebke in pripadajoče drečke, na boljših pasjih plažah pa najdemo tudi igrala, senčnike, kakšen lokalček s pijačo za lastnike in še kaj bi se našlo!

  Na kateri koli plaži pa smo, je pomembno, da ne motimo ostalih kopalcev – kužka moramo imeti pod nadzorom, paziti, da z pretiranim lajanjem ali otresanjem ne moti drugih, povsod pa je naša odgovornost tudi, da za njim počistimo.

  Kaj potrebujemo s seboj?

  Naš kosmatinec bo na plaži potreboval nekaj osnovne opreme. V vročih poletnih dnevih je najbolj pomembno, da psa ohladimo in mu priskrbimo dovolj pitne vode.

  Na plažo nujno vzamemo pasjo posodico (najbolj praktične so zložljive silikonske posodice) in zadostno količino pitne vode. S seboj vzamemo veliko plastenko vode posebej za psa, na plaži pa naj jo ima vedno na voljo.

  Ker nas bo kuža morda moral počakati na mestu, lahko s seboj vzamemo dolg povodec za privez – če v bližini ni drevesa, si priskrbimo vijak za privez, katerega lahko pritrdimo v tla in nanj privežemo povodec (nujno poskrbimo za senco!). Ne pozabimo tudi na udobno blazino za psa, še posebej vam bo hvaležen, če bo to hladilna blazina!
  Če kuža težje plava ali pa nad vodo ni najbolj navdušen, mu lahko pomagamo z uporabo pasjega rešilnega jopiča.

  Poleg osnovne opreme pa lahko s seboj prinesemo še frizbije in žogice za zabavo v vodi!

  Kako psa ohladimo?

  'Pasja vročina' za pse nikakor ni prijetna, na srečo pa poznamo kar nekaj pripomočkov, ki psa prijetno ohladijo tudi v največji vročini!
  Kot smo že prej omenili, je ključnega pomena hladna, pitna voda, za boljši učinek pa jo lahko nalijemo v hladilno posodico, ki vodo dlje časa ohranja prijetno svežo!
  Do boljšega počutja mu bo pomagala tudi hladilna blazina, na kateri lahko v miru počiva, ali pa kužka oblečemo v hladilni jopič in mu okrog vratu nadenemo hladilno rutko.

  Velik izbor hladilnih pripomočkov za vašega kosmatega prijatelja pa si lahko ogledate TU.


  Andreja Fegeš

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR