Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Hej!
Moje ime je Srečko in sem psiček pasme pekinez. Moja težava je, da sem neprestano lačen, vendar pa mi moja hrana čisto nič ne diši!

Res sem žalosten, ampak enostavno je ne morem spraviti v gobček. Vsi okrog mene se jezijo name, pravijo da sem izbirčen… Ampak kako naj jem, če je moja hrana tako brez okusa in vonja, hrana ki jo jedo moji lastniki pa tako omamno diši?


hrana za izbirčne pse
hrana za izbirčne pse

Pozdravljeni!
Ponovno se oglašam, tokrat s polnim trebuščkom.

Ne morem verjeti, prejšnji teden sem prvič obiskal trgovino Mr.Pet. Prodajalcem tam sem malo potarnal, slišali pa so tudi moj kruleči želodček. Po krajšem pogovoru, so se mojega problema lotili strokovno in mi svetovali, da poskusim trenutno hrano zamenjati in zmanjšam količino dnevnih priboljškov – tukaj sem jih pogledal kar malo postrani! Ugotovili smo, da je moja trenutna hrana čisto prav neokusna in mi priporočili hrano z veliko mesa in naravnih sestavin ter brez umetnih konzervansov, barvil in arom. Hkrati pa so mi svetovali, da si hrano »skrijem« v interaktivne igrače ali pa svoj obrok pojem kar vmes ko gremo na sprehod. Končno imam spet ogromno energije za stvari, ki me do sedaj sploh niso zanimale. Saj veste - prazna vreča ne stoji po konci!


hrana za izbirčne pse
hrana za izbirčne pse


Je vaš kuža izbirčen in kljub temu, da je lačen ne želi jesti?

V naravi so psi dneve preživljali z iskanjem hrane. Med iskanjem hrane so veliko prehodili in se tako zaposlili, sedaj pa se psi za svojo hrano ne trudijo več in ponujena jim je brez napora. Kužku zato lahko hitro postane dolgčas, saj njegovi naravni nagoni niso potešeni. Rešitev za to je lahko izbira kvalitetnejše hrane, ki je boljšega okusa, hkrati pa psičku ponudite tudi kvalitetno miselno in fizično zaposlitev.


1.) Menjava za kvalitetnejšo hrano in priporočljive količine hrane.

Priporočamo vam izbiro briketirane pasje hrane, ki ima višjo vsebnost mesa, vsebuje več naravnih sestavin in je brez barvil in arom – takšna hrana je okusnejša in poteši potrebo po vseh potrebnih hranilih. Kljub menjavi pa se lahko zgodi, da se jo bo psiček kmalu naveličal, v kolikor mu ne boste nudili ustrezne zaposlitve in spodbudili naravnih nagonov. Neješčnost se lahko pojavi tudi zato, ker ima pes hrano neprestano na voljo ali pa dobiva prevelike dnevne obroke. Za potrebno dnevno količino obroka se lahko orientirate po prehranski tabeli, ki je zapisana na embalaži vse pasje hrane.

2.) Popestritev obroka - odlična izbira za izbirčne pse!

Tudi lastniki se včasih sprašujemo kako okusni so v resnici suhi in na pogled ne preveč privlačni briketi. Kužku lahko tako pomagate z dodatki, ki bodo osnovni obrok popestrili in ga naredili okusnejšega! Izbirate lahko med široko izbiro mokre pasje hrane v obliki konzerv, paštet, koščkov mesa v omaki ali juh, odlična izbira pa so tudi posebno okusni posipi iz 95% mesa, ki so še posebej namenjeni izbirčnim pasjim gobčkom s slabim apetitom.

3.) Mentalna in fizična zaposlitev.

Včasih pomaga že če kužku hrano ponudite po sprehodu, ko se je fizično utrudil ali pa mu hrano ponujate kar iz roke že med samim sprehodom. Pomembno je, da se s svojim kužkom čim več ukvarjate in mu tako nudite čim več aktivne zaposlitve. Hrano kužku lahko ponudite tudi v miselni igrači ali noskalni podlagi , poleg naravnega nagona mu boste s tem vklopili tudi možgančke in ga mentalno utrudili.

Zdrava pasja hrana
Zdrava pasja hrana