Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Lepo pozdravljeni!
Moje ime je Blisk in sem nemški ovčar - sedaj že gospod v zrelih letih.

Z vsakim letom opažam, da vse težje vstajam, moje motorične sposobnosti pa so vedno bolj okrnjene… Kaj sem že hotel povedati? Ah ja… Včasih sem lahko tekal in skakal po travi – vedno sem bil najhitrejši! Joj kako je bilo prijetno… Sedaj pa tega ne počnem več, ker me tako zelo bolijo sklepi.


Težave starih psov
Težave starih psov

Pozdravljeni!
Ponovno se vam oglašam s sporočilom, da se počutim vsaj 5 let mlajšega!

Ob obisku trgovine Mr.Pet so mi prijazni prodajalci svetovali nekaj naravnih in okusnih prehranskih dodatkov za boleče sklepe, ter mi z uporabnimi priporočili pomagali obogatiti vsakodnevno prehrano. Napotki so mi močno olajšali življenje in zrela leta so zopet čudovita! Ponovno lahko tečem po zelenih travnikih in zraven neskončno uživam. Vsa ta nova doživetja so mi resnično povrnila voljo do življenja!


Prehranski dodatki za težave s sklepi psi
Prehranski dodatki za težave s sklepi psi


Kako pomagati starejšemu psu, ki ima težave s sklepi?

S starostjo pridejo tudi določene zdravstvene težave, najbolj pogosta težava so ravno boleči sklepi.


1.) Psu ponudite prehranske dodatke z glukozaminom, hondroitinom in MSMjem.

To so snovi, ki ohranjajo sklepe v dobri kondiciji in poskrbijo, da pride do izboljšanja stanja v primeru poškodb. Izbor prehranskih dopolnil za starejše pse, ki izboljšujejo mobilnost in nudijo podporo sklepom, je zelo širok. Odličen naravni izdelek za pomoč pri bolečih sklepih je prehranski dodatek WolfPack Artro . Izdelek je pripravljen v obliki hladno stiskanih peletov, ki poskrbijo za lažjo absorbcijo snovi v organizem, poleg tega pa so tudi zelo ješči. Odlikuje ga velika vsebnost zelenouste školjke, ki je odličen vir glikozaminoglikanov. Glikozaminoglikani v telesu poskrbijo za zaščito hrustanca in sklepov. Dopolnilu pa je dodan tudi vitamin-C za izboljšano absorbcijo.

2.) Psu ponudite hrano prilagojeno starejšim psom.

Za starejše pse je izrednega pomena, da izberete hrano prilagojeno starejšim psom, ki je lahko prebavljiva in ima nizek kalorični vnos, saj so starejše živali zaradi upočasnjenega metabolizma večinoma bolj nagnjene k debelosti, kar lahko še dodatno obremeni sklepe. Večini takšnih hran vsebuje tudi dodatek glukozamina in hondroitina za bolj zdrave sklepe. Prav tako priporočamo manj kalorične priboljške, ki vsebujejo dodatke za zboljšanju gibljivosti sklepov vašega psa.

3.) Povečana aktivnost oz. gibanje psa.

Vsak pes potrebuje dovolj dnevne aktivnosti glede na njegovo starost in pasmo. Izredno pomembno pa je, da s povečevanjem aktivnosti pričnete postopoma, saj v nasprotnem primeru tvegate poškodbe skeletnega sistema. Redne sprehode počasi podaljšujte in se s psom aktivno igrajte.

Zdrava pasja hrana
Zdrava pasja hrana