Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Lepo pozdravljeni!
Moje ime je Rocky in zame pravijo, da sem nekoliko bolj okrogel pes pasme labradorec.

Včasih sem mislil, da težava sploh ne obstaja, sedaj pa opažam, da težko tečem za svojo najljubšo žogico in vedno zaostajam za svojimi prijatelji. Že ko grem počasi na sprehod zraven sopiham kot lokomotiva! Slišal sem, da imam lahko v starosti resne težave s sklepi in druge zdravstvene težave, ki se pojavijo zaradi previsoke teže. Od šoka bi me skoraj pobralo in tudi priboljški me niso več spravili v dobro voljo...


Debelost psov in težave
Debelost psov in težave

Pozdravljeni,
tokrat se vam oglašam kot nekoliko lažji labradorec Rocky!

Ne morem verjeti, počutim se kot prerojenega! Po obisku Mr.pet trgovine, kjer so mi prijazni svetovalci pomagali izbrati primerno hrano za izgubo telesne teže, sem začel z resno dieto! Kilogramčki se topijo, jaz pa se počutim veliko boljše. Ponovno lahko tečem za svojo najljubšo žogico in prehitevam svoje pasje prijatelje! V kolikor ima kdo podobne težave kot jaz vam priporočam obisk trgovine Mr.Pet, kjer sem prejel mnogo uporabnih napotkov za izgubo telesne teže, pa še pocrklljali so me!


Izbor dietne pasje hrane
Izbor veterinarskih diet


Kako učinkovito ter zdravo shujšati?

Pomembno je, da se shujševalne diete pri psu lotite postopoma!


1.) Zmanjšanje kalorično vrednost dnevnega obroka.

Priporočamo vam, da psu uvedete urnik hranjenja in hrana ni vseskozi na voljo. Vsak obrok natančno stehtajte, izogibajte pa se tudi priboljškom in ostalim dodatkom, ki dvigajo kalorično vrednost dnevnega obroka. Količino dnevnega obroka postopno prilagodite na količino, ki zadošča za priporočeno telesno težo vašega psa, saj se bo kuža tako postopno navadil na manjše obroke pa tudi želodec se bo s časom nekoliko skrčil ter ne bo več zahteval tako velikih količin hrane.

2.) Prilagojena hrana za zmanjševanje telesne teže.

Na tržišču obstaja kar nekaj hran s pomočjo katerih lahko vaš kuža izgubi nekaj odvečnih kilogramov. Takšne dietne pasje hrane vsebujejo manj maščob, veliko vlaknin in veliko lahko prebavljivih beljakovin. Dietna hrana kljub nizkemu kaloričnemu vnosu psa nasiti, s čimer preprečimo pojavljanje prekomerne požrešnosti psa. V kolikor mora pes izgubiti le nekaj kilogramov ali pa morate telesno težo le vzdrževati so primerne običajne hrane za zmanjševanje telesne teže in za sterilizirane/kastrirane živali, ki so na voljo v vseh trgovinah Mr.Pet. V primeru resnejših težav pa vam svetujemo, da se obrnete na Veteko, kjer imajo v ponudbi dietno veterinarsko pasjo hrano , ki poleg manjše količine kalorij vsebuje tudi druge dodatke za še hitrejšo izgubo kilogramov.

3.) Povečana aktivnost oz. gibanje psa.

Vsak pes potrebuje dovolj dnevne aktivnosti glede na njegovo starost in pasmo. Izredno pomembno pa je, da s povečevanjem aktivnosti pričnete postopoma, saj v nasprotnem primeru tvegate poškodbe skeletnega sistema. Redne sprehode počasi podaljšujte in se s psom aktivno igrajte.

Zdrava pasja hrana
Zdrava pasja hrana