Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali

Lepo pozdravljeni!
Moje ime je Rita in sem prisrčna dama pasme francoski buldog. Težave imam z napihnjenostjo ter khm… vetrovi.

Tako priznala sem, žal ne gre drugače… Tako grozno me napenja in boli trebušček. Pravijo, da je najprej pomembno zdravje in šele nato kultura, vendar enostavno tega ne zdržim več. Sumim, da mi nekdo v hrano nekaj podtika in nalašč povzroča moje težave. Zato ostajam doma, ne upam si niti na sproščujoč sprehod, da ne bi kdo vihal nosu ali smrčka, ko mi pač uide...


Težave z napenjanem in vetrovi pri psih
Težave z napenjanem in vetrovi pri psih

Pozdravljeni!
Sporočam vam, da sem uspešno rešila svojo zagato z vetrovi in nisem več napihnjena.

Moja težava je bila razrešena, ko sem nekega lepega sončnega popoldneva slučajno zavila v trgovino Mr.Pet, kjer so mi izredno strokovni in prijazni svetovalci svetovali ter ponudili kvalitetnejšo in lažje prebavljivo hrano kot sem jo imela do sedaj. Ugotovila sem, da me nihče ni želel zlonamerno sabotirati, pač pa se je težava pojavila, ker nisem jedla prave hrane za moj občutljiv prebavni sistem. Sedaj se lahko sproščeno sprehajam in uživam v svežem zraku, tako kot ostali, ki se družijo z menoj!


Težave z napenjanem in vetrovi pri psih
Težave z napenjanem in vetrovi pri psih


Tudi vašega psa napenja in ima težave z vetrovi?

Težave z napenjanjem in posledično vetrovi se lahko pojavijo ob prehitri menjavi hrane, zaradi sestavin v hrani ali pa so lahko posledica drugih zdravstvenih težav.


1.) Prehitra menjava hrane.

Prehod na novo hrano naj bi trajal vsaj 7 dni. V kolikor ste hrano zamenjali prehitro je to lahko vzrok za prebavne težave in napenjanje. V tem primeru kužku lahko ponudite probiotike, kot je na primer WolfPack Gastro , ki bo pomagal prebavni mikroflori ponovno vzpostaviti red v prebavilih.

2.) Sestavine v hrani, ki povzročajo napenjanje.

Žita oziroma škrob, ter ostali OH so hrani dodani z namenom, da suha hrana ne razpade in da psa nasiti. Pomembni pa so tudi zaradi kisline v želodcu, ki nastaja zaradi vnosa mesa - več je mesa v hrani, nižji pH ima želodčna kislina. Zaradi pogostih alergij se OH v obliki žitaric/krompirja danes pogosto zamenjujejo za stročnice. Stročnice pa že naravno vsebujejo več vlaknin, kar lahko povzroči napenjanje. V tem primeru vam priporočamo izbor hrane za pse z občutljivo prebavo, ki vsebuje manj sestavin, ki bi lahko povzročale težave. Blagodejna dodatka v hrani, ki pomirjata vetrove sta tudi janež in rožmarin, zato bodite pri sestavi hrane pozorni tudi na njiju – veliko jih vsebuje odlična linija pasje hrane Ontario.
Za naše francozke, mopse in ostale pasme, ki imajo pogosto težave s prehranskimi intolerancami, pa priporočamo hrano Aspect, prilagojene specifikam posamezne pasme. Briketi Aspect French Bulldog ne vsebuje perutninskega mesa, ampak meso lososa, ki je nežen do prebave in ne povzroča težav. Ker naše francoze tudi rado napenja, hrana ne vsebuje graha, namesto njega je dodan krompir.

Zdrava pasja hrana
Zdrava pasja hrana