Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Novo poglavje v pasji prehrani!
 1. Video nasvet: Hladno stiskana hrana

  Zagotovo ste že slišali za hladno stiskano olje in njegove številne koristi za zdravje. Kaj pa hladno stiskani pasji briketi? To je nov revolucionaren postopek izdelave hrane, ki bliskovito osvaja naš trg in seveda tudi pasje želodčke.


  V čem se razlikuje hladno stiskana hrana od navadnih pasjih briketov?

  Postopek obdelave surovin je pri navadni briketirani hrani podvržen visokim temperaturam (kuhanje, pečenje), ki sestavine dehidrirajo in jih skoncentrirajo na majhne, suhe in trde koščke, ki jih poznamo pod imenom briketi. Čeprav so lahko vhodne surovine še najbolj kakovostne in sveže, pa med postopkom obdelave ogromno izgubijo na hranilni vrednosti. To se ne zgodi pri nižjih temperaturah, saj sestavine ohranijo naravne vitamine, koristne mikroorganizme in encime, prav zato pa je postopek hladnega stiskanja tako pomemben.

  Ker so sestavine dobesedno 'stisnjene', na koncu hrana zgleda nekoliko drugače, kot smo vajeni. Hladno stiskana hrana ni umetno oblikovana v uniformne brikete, marveč so to lomljeni peleti različnih velikosti. Tudi po teksturi so precej drugačni, saj so bolj rahli in krhki, zato pa tudi za naše najmanjše pasje prijatelje ni strahu, da ga ne bi uspeli razgristi!

  Kot je bolj naraven sam postopek obdelave surovin hladno stiskane hrane, pa je tudi prebava takšnega obroka lažja in bolj naravna. Pelet se, v nasprotju z briketom, ki se v želodcu napihne in nekaj časa obtiči, precej hitreje razpusti in potuje naprej po prebavnem traktu. Zato je hranjenje s hladno stiskanimi peleti zelo priporočljivo pri večjih psih z globokim prsnim košem, pri katerih velja tveganje za zasuk želodca. Hrana se hitreje in bolj učinkovito prebavi, dobra prebava pa se seveda pokaže v majhnem in kompaktnem iztrebku!

  Je starost psa pomembna?

  To je hrana za vsa življenjska obdobja- ker vsebuje prav vsa potrebna hranila, vitamine, minerale in mikroelemente, je primerna tako za mladiče, kot tudi odrasle pse in pasje seniorčke. Tako je hranjenje večjih psov v istem gospodinjstvu takoj preprostejše! Odrasel kuža potrebuje obrok v velikosti 1,2% svoje idealne telesne teže na dan, mladiči pa približno dvakrat toliko (2,5% trenutne teže), da zadostimo njihovim povečanim potrebam po energiji, ki jo porabijo za rast, razvoj in mladostniške norčije.

  Zaradi mamljivega vonja in okusa bodo s hladno stiskano hrano zadovoljni tudi največji pasji gurmani! Tudi šolanje bo z uporabo peletov lažje, saj so ravno prav veliki, se lepo lomijo na manjše koščke in niso mastni ali drobljivi, da bi nam umazali žepe oziroma torbico za šolanje. Pa še kuža bo z veseljem pokazal prav vse trikce, če jim bo sledila slastna nagrada!

  Če želite za svojega psa le najboljšo hrano, ki je predelana na tako nežen način, da se ohrani vsa naravna dobrota izbranih sestavin, mu ponudite hladno stiskano hrano in rezultate ocenite tudi sami!


  VIDEO NASVET: Prikaz razlike "prebave" navadnih briketov in hladno stiskanih peletov. Peleti se v vodi razpustijo v kašo, briketi pa se napihnejo.


  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr. Pet

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR