Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Podrobno vam predstavljamo tako imenovane "black water" preparate.
 1. Zakaj 'pobarvati' vodo v akvariju?

  Na naših policah ste zagotovo že opazili te rumene plastenke. Pa veste čemu so namenjene?

  Tokrat vam podrobneje predstavljamo tako imenovane "black water" preparate. V grobem so to tekočine, ki obarvajo akvarijsko vodo v nežno do temno rjavo barvo. Nekaterim akvaristom je to zelo všeč, drugi želijo kristalno čisto vodo - dejstvo pa je, da je rjava tekočina veliko več kot samo rjava tekočina. Vsebuje en kup koristnih naravnih sestavin, ki blagodejno vplivajo na dobrobit naših akvarijskih prebivalcev.   KETAPANG EXTRACT
  Tu nam že ime pove, da gre za izvleček listov drevesa Terminalia catappa - tropskega mandljevca. Vodo obogati z naravnimi tanini in huminskimi kislina, ter na tak način spodbuja drst mehkovodnih rib, zaščiti ikre pred plesnijo, pospešuje regeneracijo ribje kože, sluznice in plavuti.

  TORFIN COMPLEX
  Je šotni izvleček namenjen vzpostavitvi pogojev za razmnoževanje mehkovodnih rib. Vodo obogati z naravnimi tanini in huminskimi kislinami, ki blagodejno vplivajo na počutje rib, spodbuja drst rib, poveča stopnjo preživetja mladic in pospešuje regeneracijo povrhnjice in plavuti.

  QUEREX
  Je ekstrakt hrastovega lubja namenjen pripravi črne vode, ki je potrebna za nemoteno razmnoževanje rib iz Južne Amerike. Ribe iz tega področja zahtevajo mehko vodo z nižjo pH vrednostjo in višjo vsebnostjo taninov. Ob uporabi v mehki vodi blago zniža PH in ima pozitiven učinek na aktivnost rib in drst.

  BLACKLARIN
  Je šotni izvleček za pripravo akvarijske vode. Priporočljiv je za uporabo v novih akvarijih z mehovodnim biotopom, med menjavo vode, v času karantene ali po zdravljenju rib. Nevtralizira soli težkih kovin in zmanjšuje stres.
  Šotni izvleček je vir taninov in huminskih kislin, te snovi pa dokazano zmanjšujejo stres med transportom, naselitvijo v nov akvarij in pospešuje zdravljenje poškodb kože. Vodo obarva rahlo jantarne barve in ne vpliva na pH vrednost.

  Štirje različni produkti z zelo podobnim učinkom. Vsem je skupno, da vsebujejo tanine in huminske kisline. In prav te snovi so lahko tista "čudežna vodica", ki nam pomaga vzdrževati kvaliteto akvarijske vode in s tem zdravje in vrhunski izgled naših akvarijskih prebivalcev na vrhuncu.
  Da o tem kako čudovite in žareče so rdeče neonke v temno rjavo pobarvani vodi sploh ne govorimo!

  Pa še majhna skrivnost - rjava voda deluje kot filter za svetlobo in lahko pomaga v boju proti zelenim algam!


  Anamary Agić, akvaristika Mr.Pet BTC

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR