Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Učinkovita zaposlitev za pasje možgančke so tako imenovane miselne ali interaktivne igrače.
 1. Zaposlitev psa v stanovanju

  Z našimi štirinožnimi prijatelji radi hodimo na sprehode, se z njimi igramo, učimo zabavne trikce in se z njimi celo pogovarjamo. So resnično del družine in so vedno v središču dogajanja. Vendar pa smo na žalost vsi moderni vodniki psov zelo zaposleni ljudje, ki vsake toliko časa potrebujemo mir za delo ali pa le kvaliteten počitek. V teh trenutkih želimo, da se naš kuža v stanovanju umiri in nam pusti nekaj trenutkov zase. Če je kužek bolj živahne narave, to včasih zelo težko dosežemo – zato moramo psa zaposliti tako fizično, kot tudi miselno!

  Psi so izjemno inteligentne živali, ki so sposobni reševati zahtevne miselne probleme. Njihovim prednikom volkovom ta sposobnost v divjini pride še kako prav, ko je potrebno priti do hrane, se izogibati sovražnikom in skrbeti za kompleksno socialno hierarhijo. Našim kužkom pa je vse tako rekoč prinešeno na pladnju, saj se jim za hrano ni potrebno prav nič potruditi, njihovi možgančki pa ostanejo neizkoriščeni! To lahko vodi v vedenjske težave in depresijo. Na srečo poznamo mnoge načine, kako se lahko temu izognemo - tudi v stanovanju!. Naj bo to šolanje, učenje novih trikcev, delo z nosom, iskanje pogrešanih oseb ali pa preprosto iskanje hrane v interaktivni igrački!  pasja zaposlitev

  Miselna zaposlitev psa

  Interaktivne igrače

  Učinkovita zaposlitev za pasje možgančke so tako imenovane miselne ali interaktivne igrače. To so različno oblikovane igrače, v katere po navadi skrijemo brikete ali razne pasje priboljške, pes pa se mora potruditi, da do njih pride. Izdelane so iz čvrste plastike ali lesa in so sestavljene iz majhnih odprtin, v katere skrijemo priboljške. Te odprtine pokrijemo z raznimi pokrovčki, katere kuža s pomočjo gobčka in tačk prestavi in tako odkrije slastno nagradico. Kuža je prisiljen razmišljati in si hrano sam prislužiti, tako pa se ne utrudi samo fizično ampak tudi mentalno. Taka igra je idealna za zaposlitev živahnega psa v stanovanju, ko potrebujemo mir za delo ali počitek ali ko kužka preprosto ne moremo utruditi na drugačen način (slabo vreme, pomanjkanje časa za dolg sprehod, poškodba ali okrevanje, …). Taka igra je popolna tudi za navajanje kužka na sobni boks – pes bo boks asociiral s hrano in prijetnimi občutki in ga bo zato lažje in hitreje sprejel za svojega.


  Miselna zaposlitev s pomočjo obroka

  Miselne igrače, pri katerih se mora kuža za hrano potruditi, so popolne tudi za manj ješče pasje izbirčneže, ki so navajeni, da jim je hrana vedno na voljo in za slasten obrok ne potrebujejo drugega kot sprehod do posodice. Takim psom lahko celoten obrok skrijemo v igračko, lakota pa ga bo pripravila do igre – tako dobljeno hrano pa bo pes bolj cenil, saj bo uvidel, da se mora zanjo potruditi in jo bo zato tudi z večjim veseljem pojedel.

  pasja igra

  Žoga, gumijasta igrača, noskalna podloga ali Kong?

  Začetnikom lahko ponudimo preprosto žogo z majhno odprtino, v katero skrijemo priboljške, ki s kotaljenjem igrače po tleh eden za drugim popadajo na tla. Naslednji korak so različne gumijaste igrače z odprtinami, v katere zatlačimo priboljške – od tam jih bo kuža že težje dobil ven! Pri pripravi igrač smo lahko zelo kreativni in kužku še otežimo igro! V gumijasto igračo nasujemo brikete ali piškotke, odprtino pa začepimo z debelo plastjo mazljive pasje konzerve. Igračo lahko za nekaj ur postavimo v zamrzovalnik, da se mokra hrana dodobra strdi in postane še bolj kompaktna. Nepogrešljiva igrača za take podvige je brez dvoma gumijast Kong, katerega najdemo v več različnih velikostih in trdotah (za mladičke, odrasle in tiste, ki imajo ultra močan ugriz). Seveda je potrebno opozoriti, da psa z igračo ne smemo puščati samega in mora biti vedno pod nadzorom.


  Odlična izbira pa so tudi noskalne podloge pri katerih pes s pomočjo voha išče priboljške, ki so skriti med plastmi tkanine. Takšna zaposlitev ne bo moteča za ostale stanovalce saj pes med igranjem ne povzroča nikakršnega hrupa, prav tako pa ni bojazni, da bi prišlo do poškodb pohištva v stanovanju.


  S pomočjo interaktivnih pasjih igrač bomo kužka učinkovito zaposlili, da bo primoran uporabiti svoje možgančke, tako pa bo bolj vesel in zadovoljen. Spomnimo se reka: 'Utrujen pes je priden pes!'

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR