Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kako pozimi kar najbolj poskrbeti za pasji kožuh?
 1. Zimska nega pasjega kožuha

  Ob toplem zavetju kamina in v družbi zadovoljnega kosmatinca, ki se je na mehki blazini pogreznil v sladek spanec, je pogled skozi okno, ki razkriva ledeno hladen večer, najbolj prijeten. Ob tem pa le redko pomislimo, da se pasjemu kožuhu godi podobno kot človeškim lasem - centralna kurjava in suh zrak jima ne prizanašata.


  Poleg alergij in parazitov, ki lahko povzročijo različna vnetja kože, so škodljivi vplivi iz okolja, kot so suh zrak in velike spremembe temperature in vlage najpogostejši vzroki za številne dermatološke težave pri psih.

  Zdrava koža – lepa dlaka


  Če je zdrava in sijoča dlaka tisto, kar ljudje na psu navadno najprej opazimo in občudujemo, je za psa pomembno predvsem zdravje kože. Pravzaprav brez zdrave kože, tudi lepe dlake ne bo, saj izsušena, srbeča, razdražena ali poškodovana koža močno vpliva na kakovost kožuha, predvsem pa na počutje našega psa. Zato je redna in kakovostna naravna nega, ki umirja razdraženo in suho kožo ter ohranja živali lastno maščobno zaščito, nadvse pomembna.

  Izbira negovalne kozmetike


  Ker je pasja dlaka pozimi pogosto suha, kar lahko povzroča srbečico, potrebo po stalnem praskanju ter posledično večje tveganje za infekcije kože, pri psu pa sta lahko prisotna tudi prekomerno izpadanje dlake in prhljaj, bodimo pri izboru negovalnih sredstev v tem obdobju še posebej pozorni. Za nego izberimo izdelke, ki so naravni, da kože ne bodo dodatno izsušili in razdražili, temveč jo bodo nahranili, dlako pa regenerirali.

  Kopanje naj ne bo prepogosto, vsekakor pa tudi pes, kot vsi ostali družinski člani, potrebuje redno nego, ki je odvisna od starosti, pasme ter življenjskega sloga živali in njenega vodnika. Pri nakupu šampona natančno preglejmo sestavine in izberimo naravne šampone, ki so namenjeni posebej za nego psov z dermatološkimi težavami. Ker naravna kozmetika hišnim ljubljencem zagotavlja odstranitev umazanije in nežno nego kože in dlake, praviloma ni nič manj učinkovita kot agresivnejša kozmetika, je pa psom vsekakor prijaznejša, saj vsebuje aktivne rastlinske sestavine z blagodejnimi in protivnetnimi učinki, ki podpirajo zdravje in dobro počutje živali. Hkrati je naravna negovalna kozmetika primerna tudi za pogostejšo kopanje psa.

  Po osnovnem pranju s šamponiranjem je zelo priporočljiva še nega z revitalizacijskim balzamom, ki poleg lažjega razčesavanja omogoča tudi obnovo in izboljšano strukturo dlake, preprečuje njeno pretirano izpadanje ter globinsko hrani in neguje tako pasji kožuh kot kožo. Na koncu kopanja, ki naj poteka v umirjenem in prijateljskem vzdušju, saj je za nekatere pse sam postopek kopanja silno neprijeten, kosmatinca dobro osušimo z brisačo.


  Ponudbo šamponov in balzamov si lahko ogledate TUKAJ (klik)

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR