Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Kako psa zaposliti v stanovanju na mrzel, deževen dan?
 1. 5 načinov za zaposlitev psa v stanovanju

  Od časa do časa se niti najbolj ekstremnemu pasjemu vodniku ne ljubi na večurni sprehod s psom. Bodisi smo utrujeni po napornem delovnem dnevu ali pa je zunaj dež, sneg, ekstremen mraz ali vročina… Naš kuža pa kljub vsemu potrebuje aktivnost, da zaposli možgančke in potroši odvečno energijo! Kako psa učinkovito zaposlimo kar doma?

  Psi za zadovoljno in zdravo življenje potrebujejo fizično in mentalno zaposlitev. Pomanjkanje le-tega lahko vodi v hude vedenjske težave, zato je naša dolžnost, da poskrbimo za njihovo dobro počutje!


  kako zaposliti psa

  Različne vrste zaposlitve psa

  Iskanje z nosom

  Pasji nos je izjemno močan in natančen inštrument, s katerim naši kosmatici raziskujejo svet. V pasji naravi je, da vohajo, s pomočjo vonja pa so si psi in pasji predniki dolga tisočletja razvoja iskali hrano. Dandanes, ko obrok dobijo serviran v skledici, pa jim noska skoraj ni potrebno uporabljati. Življenje jim lahko popestrimo s skrivanjem priboljškov ali igračk po stanovanju in opazujemo njegovo noro veselje ob iskanju in vohljanju. Vpišemo se lahko tudi na tečaj dela z nosom, ki ga pri nas ponuja že večina pasjih šol in doma pridno vadimo naučene vaje.


  Čeprav to ni divja fizična aktivnost, pa bo pes po delu z nosom utrujen in zadovoljen. Ta aktivnost je še posebej priporočljiva za lovske pasme psov, ki še posebej uživajo v iskanju.


  mentalna zaposlitev

  Miselne igre

  Psa zelo učinkovito zaposlimo z raznimi miselnimi igračkami, kamor skrijemo priboljške ali manjše koščke hrane, do katerih se mora kuža potruditi. Igrače lahko kupimo ali pa jih z nekoliko domišljije izdelamo sami - na primer: staro veliko brisačo zvijemo in vanjo skrijemo briketke, kuža pa mora sam priti do njih!


  Učenje zabavnih trikov

  Naš kuža zagotovo obvlada osnovne ukaze, kot so 'sedi', 'prostor' in 'tačko', kaj pa prinašanje predmeta, priklon, preval, skok skozi obroč, hoja po zadnjih tacah, …? Možnosti je neskončno! S pravimi priboljški, klikerjem in dobro mero motivacije bomo skozi zabavo in igro psa naučili praktično kar koli! Omejuje nas le naša ustvarjalnost!


  žvečilke za pse

  Igra

  Igra z vodnikom je izjemno pomembna, saj krepi našo medsebojno vez in zaupanje, seveda pa je noro zabavna! Čeprav v stanovanju seveda odpadejo eksplozivne igre, kot je metanje žogice, pa se lahko igramo tudi na drugačne načine – s cufanjem ali vlečenjem igračke, prinašanjem, nekateri psi pa neizmerno uživajo v igri skrivalnic!


  Med igro poskrbimo za varnost in se igramo na nedrsečih površinah.


  Doma narejene ovire

  Psa lahko razgibamo tudi doma, s pomočjo preprostih ovir in nalog. Naj spleza na stol, preskoči oviro iz metle, se splazi pod klopjo, stopi na gugalnico, se usede na nestabilno površino, se sprehodi po šumečem papirju, … Nalog se lotimo sproščeno, z dobro mero priboljškov ter pohvale, psa pa nikakor ne grajamo ali silimo v nekaj, česar ne želi početi. Takšne naloge niso le zabavne, ampak hkrati krepijo pasjo samozavest, mišice in zavedanje lastnega telesa!  Z zgoraj naštetimi aktivnostmi se lahko občasno zabavamo in psa tako zaposlimo tudi v stanovanju na deževen dan, seveda pa ne bodo nadomestile fizične aktivnosti in sprehodov!  Kaj pa, ko nam doma zmanjka idej za trening? V pasji šoli Mr.Park lahko s svojim kužkom aktivno trenirate.  Andreja Fegeš

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR