Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Na kja je vredno biti pozoren pri izbiri ležišča za svojega kosmatinca?
 1. Kako izbrati psu primerno ležišče?

  Psi spijo v povprečju okrog 15 ur na dan, vendar pa je njihov spanec bolj rahel od našega, saj so v vsakem trenutku pripravljeni na akcijo. Zato mora biti pasje ležišče udobno in prilagojeno njihovim individualnim potrebam, da se lahko čim bolj kvalitetno spočijejo. Le kaj je lepšega, kot udobna postelja po dolgem dnevu sprehodov, igre in navihanih pasjih dogodivščin?

  Izbira primernega ležišča za našega štirinožnega spremljevalca se sprva sliši zelo preprosto. Vendar pa se ob pogledu na polne police pasjih postelj različnih oblik, barv in materialov v dobro založenih trgovinah z opremo za male živali, izbira prave posteljice naenkrat zazdi precej zahtevno opravilo. Za uspešen nakup se lahko držimo teh nekaj smernic:

  Velikost in namen

  Preden se odpravimo po nakupih, je priporočljivo, da izmerimo plečno višino in hrbtno dolžino našega psa, prav tako pa izmerimo ali poslikamo mesto, na katero bomo ležišče postavili. Tako se prepričamo, da bomo kupili posteljo pravih dimenzij. Upoštevati moramo, da bo dovolj velika, da lahko kuža udobno leži na boku in iztegne vse štiri od sebe.

  Če kupujemo pasje ležišče za v pesjak, na vrt ali za v avto, moramo upoštevati, da jih bo pes hitro umazal, saj bo na njih pogosto ležal tudi ko bo moker in blaten. V tem primeru se lahko ozremo po pralnih posteljah ali podlogah ter vodoopornih materialih.  Tip dlake
  Pri izbiri moramo upoštevati tudi dolžino dlake našega psa, saj so za različne pasme primerni različni materiali. Kratka, čvrsta dlaka pasem, kot so staffordshirski terier ali bokser, se zlahka zapiči v mehke bombažne posteljice, zato je boljša izbira umetno usnje ali drugi nekoliko bolj čvrsti materiali. Dolgodlakim psom bo mehka puhasta postelja v poletnih mesecih morda pretopla; nasprotno pa majhni kratkodlaki psi, ki jih rado zebe, kar iščejo tople kotičke za počitek.

  Starost
  Pomembno vlogo pri spalnih navadah naših kužkov igra tudi njihova starost. Starejši psi spijo dalj kot mladi, z leti pa se pogosto pojavijo tudi večji ali manjši zdravstveni problemi. Mnogi psi, še posebej predstavniki večjih pasem, imajo v starosti težave s sklepi. Bolečine jim lahko olajšamo z izbiro posebnega ortopedskega ležišča s spominsko peno, na kateri bodo udobno spali.

  Prav nasprotno pa so mladi psi in mladiči zelo živahni. V prvem letu življenja mladiček mlečne zobke zamenja s stalnimi, kar pa pogosto vodi v žvečenje in grizenje pohištva, copatov, naših rok in seveda tudi lastnega ležišča. Posteljica mora biti zato nekoliko bolj čvrsta, saj mehka in puhasta blazina nikakor ne bo kos ostrim pasjim zobkom.

  Preferenca
  Pri nakupu novega ležišča za psa se vprašamo, na kakšni podlagi najraje spi. Išče hladne ploščice ali trden parket za svojo spalno površino? Ali se raje zakoplje v blazine na kavču, glavo nasloni na višje mesto? Morda iztegnjen leži na naši postelji? Glede na to, kje si naš kuža najpogosteje poišče mesto za spanje, lahko uganemo, katero ležišče v ponudbi mu bo najbolje ustrezalo, pa naj bo to mehka in puhasta posteljica z robom, čvrsta pravokotna blazina ali pa kar mehak iglu, v katerega se lahko skrije.

  Ponudba različnih ležišč za pse je ogromna.  Za nas je seveda pomembno, da izberemo posteljico, ki se nam bo skladala s pohištvom ali pa nam v oko pade prelep pisan vzorec, vendar pa moramo hkrati pomisliti tudi na zahteve in udobje kužka, ki bo na njej spal. Ne glede na to, ali imamo doma najmanjšo čivavo ali največjega mastifa, prav vsak od nas lahko najde posteljo, ki bo popolna za našega kosmatinca.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR