Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Pasji avtomobilski  boks ste že izbrali... Kaj pa če zanj v avtomobilu ni prostora?

 1. Kako zavarovati mladička v avtu?

  Nočna mora vsakega lastnika psa – ugotovili ste, da transportni boks ne gre v vaš drugi, nekoliko manjši avtomobil! Kaj pa sedaj? Da boste lahko svojega psička varno pripeljali od točke A do točke B je na voljo preprosta in enostavna rešitev – varnostni pas z oprsnico ali pregrada.  Kužka v avtomobilu lahko prevažate v transportnem boksu, v kolikor pa vam prostor tega ne dopušča, se lahko poslužite prevažanja v prtljažnem delu vozila s pomočjo varnostne pregrade, ali na zadnjih sedežih z uporabo varnostnega pasu in oprsnice. Mladiček vas med vožnjo nikdar ne sme motiti, saj tako ogrožate svojo varnost in varnost drugih v prometu.


  Je prevažanje psa v avtomobilu za vas novo področje? Preberite si članek:"Pes v avtomobilu."

  Varnostna pregrada


  V kolikor je kuža večje pasme in bi ga radi prevažali v prtljažniku avtomobila, za transportni boks pa nimate dovolj prostora, vam svetujemo uporabo transportne pregrade. Pregrada bo ločila prtljažni prostor od avtomobilske kabine zato pes ne bo imel prostega prehoda do voznika in preostanka vozila, vseeno pa boste ohranili dober pretok zraka do prtljažnika. Prtljažni prostor avtomobila mora biti seveda prazen, da kužka med vožnjo kateri od prisotnih predmetov ne poškoduje. Pred nakupom vam svetujemo, da premerite prostor med stropom vašega vozila in zgornjim delom zadnji sedežev ter temu primerno izberete velikost prtljažne pregrade. V večini primerov so pregrade izdelane iz kovine, njihova namestitev pa je enostavna. Pri prevažanju kužka v prtljažniku vam v izogib umazaniji priporočamo tudi uporabo prevleke za prtljažnik, ki bo poleg čistoče psu nudila tudi boljši oprijem pod tačkami.  Varnostni pas in oprsnica


  Varnostni pas bo vašega kosmatinčka zadržal na mestu v primeru nezgode, prav tako pa se kuža ne bo mogel prosto premikati po avtomobilu ali pobegniti iz vozila, ko boste odprli vrata. Izdelan je iz trpežnega najlona, sponke in zaponke pa so masivne, da zdržijo morebitne sile, ki se pojavljajo ob močnem zategu. Pasji avtomobilski varnostni pas pripnete na namensko oprsnico izdelano posebej za uporabo v avtomobilu. Kužka z varnostnim pasom nikoli ne pripenjate na ovratnico, saj se lahko zaduši! V ta namen obstajajo posebne avtomobilske oprsnice, ki so podložene na prsnem delu in imajo širše trakove. V ponudbi imate varnostne komplete sestavljene iz obeh izdelkov, lahko pa jih kupite tudi posamezno. Dolžina varnostnega pasu je nastavljiva, nastavimo pa ga na takšno dolžino, da se kužek na zadnjem sedežu lahko udobno uleže. Seveda pa je pomembna tudi izbira pravilne velikosti varnostne oprsnice! Priporočamo vam, da pred nakupom kužka premerite okrog vratu in trupa za prednjimi tačkami, še boljše pa je, da jo pred nakupom preizkusite v trgovini. Varnostna zaponka na pasu je sicer standardne oblike in primerna za večino avtomobilov, vseeno pa pred nakupom preverite ali je model varnostne zaponke skladen s sistemom za pripenjanje v vašem modelu vozila. Da vam blatne tačke ne bodo umazale sedežev pa vam priporočamo tudi nakup prevleke za zadnje sedeže...  Prevleke za zadnje sedeže


  Prevleke za zaščito zadnjih sedežev služijo predvsem zaščiti le teh pred poškodbami, oziroma praskami, umazanijo in pasjimi dlakami, njihova namestitev pa je preprosta. Nekatere prevleke nudijo tudi zaščito zadnjega dela prednjih sedežev in so uporaben mejnik, ki kužku preprečuje dostop do prednjega dela vozila. Večina zaščitnih prevlek ima posebno odprtino čez katero napeljete varnostni pas in zanke s katerimi zaščitno prevleko namestite na naslonjala prednjih in zadnjih sedežev. S kombinacijo prevleke in varnostnega pasu boste učinkovito zaščitili sedeže in poskrbeli za varnost vaše pasje kepice.


  In ne pozabite! Varnost je v avtomobilu vedno na prvem mestu!


  video nasveti za nove lastnike pasjih mladičev

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Sara
  MR. PETOV IZBOR