Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Igra in zadovoljevanje pasjih nagonov je ključen del vzgoje psa, zato mu moramo ponuditi primerne igračke!
 1. Kakšne igrače so primerne za pasjega mladička?

  Igra in zadovoljevanje pasjih nagonov je ključen del vzgoje psa. Za mladega psa je lahko zelo stresno, kadar mora doma preživeti več ur sam. Ta stres lahko pripelje do žvečenja in uničevanja po stanovanju, opravljanja potrebe na neustreznem mestu ter neprimernega vedenja. Novopečeni lastniki morajo zato najti način, kako pasjega mladiča primerno zaposliti. Tu so nam v veliko pomoč igrače, ki jih napolnimo s hrano.


  igra pasjega mladiča

  Prav tako pa med 4. in 6. mesecem pes prehaja skozi obdobje menjave zob, kar spremljajo srbeče in skeleče dlesni, ki jih kuža skuša ublažiti z žvečenjem različnih tekstur. Če ne želimo, da med to sodijo čevlji in pohištvo, psu ponudim različne igrače v ta namen.


  Ob vsakodnevnem igranju ter nagrajevanju z igračami bo pasji mladič lažje razumel ukaze, nove učne veščine, razumel bo, da žvečenje stvari, ki niso igrače, ni sprejemljivo, ena najpomembnejših stvari pa je krepitev vezi med vodnikom in mladičem. Mladičem je priporočljivo ponuditi različne tipe igrač, zato se moramo o njih primerno podučiti in izbrati čim več vrst igrač.


  Igrače za žvečenje

  Z njimi si pasji mladički utrjujejo in masirajo dlesni, blažijo srbečico pri rasti zob; to so raznepletene vrvi in gumijaste igračke.Igrače, ki so primerne za menjavo zob so dentalne igrače, med katere lahko uvrstimo Kong, Nobbyjeve dental igrače, dentalne žogice ali ježek/pujsek z bodicami, ki masirata srbeče dlesni…


  Do približno 6. meseca starosti psa, naj bi bila menjava zob in izraščanje stalnih zob zaključeno. V tem obdobju so dentalne igrače za mladiča ključnega pomena. Poleg tega, da mladiču pomagajo pri lajšanju srbečice dlesni, Kong in njemu podobne igrače vplivajo tudi na zmanjšanje možnosti za ločitveno tesnobo, saj med našo odsotnostjo mladiča z njimi varno zaposlimo.


  pasje igrače

  Igrače za utrjevanje vezi z vodnikom

  Razne plišaste igračke brez polnila, mehke igrače za cufanje, piskajoče igračke.


  Plišaste dolge živalske igračke so odlične, ker se vodnik ne rabi sklanjati, s takšnimi igračami tudi oponašamo plen, ki teče po tleh in ne leti po zraku. S tem se izognemo tudi težavam s kolki pri rastočih mladičih velikih pasem, saj kuža ne rabi skakati. Za igro prinašanja in krožno igro vodnik potrebuje dve enaki igrači, ki izmenično »bežita« pred psom – z našo pomočjo, seveda! Vrv in pliški nam omogočajo cukanje s psom. Igrače za vlečenje so odlične za igro med lastnikom in psom, ko lastnik vliva igrači življenje in z njo oponaša plen ter s tem opogumlja psa. S tako igračo se lahko igramo igro cukanja/ruvanja oz. »tug of war«, s katero krepimo vez med nami in psom.Na tej točki je pomembno poudariti, da mora pes vedno zmagati, drugače se v igri z vodnikom enostavno ne bo več zabaval!


  Z igračami v mladiču vzbudimo nagon po plenu in ga preusmerimo nanje (da ne bo lovil divjadi, mačk in ptic). V ta namen uporabimo igračke, ki pred psom »bežijo« on pa jih lovi -  žoge, frizbi… lahko predlagamo tudi vrv, ki bo primerna za mladičkov gobček, saj mora biti dovolj lahka, da jo lahko prime in nese. V vrv lahko vstavimo tudi kakšen priboljšek, če jo rahlo odvijemo, s tem dodatno vzbudimo v psu interes za igračo.


  plišaste pasje igrače

  Igrače za hrano in priboljške

  Dentalne igračke za priboljške, Kong


  Interaktivne igrače, v katere lahko vstavimo priboljške in hrano pripomorejo k stimulaciji pasjega mladiča. Primerne so tudi temu, da mladiča zamotimo medtem, ko je v boksu ali ko želimo, da se umiri, ter mladiča naučimo mirne aktivnosti.Mladičke razganja od energije in pomembno je, da jih naučimo, da ne bodo mogli vedno energije porabiti tako, da bodo divjali. V igračo lahko damo brikete, konzervo, skuto, namažemo lepljivo arašidovo maslo, kokosovo maslo, tudi katero od past iz naše ponudbe ( BPH jogurtova, vitaminska, lososova… ter Ontario paštete, namenjene mačkam, ki so seveda primerne tudi za pasji posladek)!


  dentalne pasje igrače

  Igrače iz pene

  Penaste žoge, Puller, penaste igrače raznih oblik….


  Poleg dobrega občutka, ko izpadajoče in kasneje rastoče zobe zapičijo v peno, pa jim zaradi mehkobe dajejo občutek »moči« in krepijo samozavest.

  So dobra izbira, saj bi za trganje sicer načeli pliš ali latex igračo, a bi jo tudi hitro uničili. Igrača iz pene se bo uničevala počasi in varno, pes pa bo vseeno imel občutek, da jo premaguje.


  penaste pasje igrače

  Katero koli igračo izberemo, moramo paziti, da je primerna za gobček našega kužka, saj s tem preprečimo, da bi kuža igračo pogoltnil. Igrača za žvečenje naj bo velika vsaj toliko, kot polovica glave psa. Izbrati je treba trpežno igračo, a vseeno spremljati pasjo igro ter preverjati, ali je igrača uničena. Vsaka igračka je, žal, uničljiva!


  Kako pripraviti dom za novega mladička si preberimo TUKAJ (klik)
  Več člankov o mladičkih je zbranih TUKAJ (klik)
  TUKAJ (klik) pa najdemo vse vrste igrač za našega psička!

   
  Urška Krek

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR