040 626 001 Email Pomoč
Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
040 626 001 Email Pomoč

Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Na kaj vse moramo paziti, ko domov pripeljemo novega mladička?
 1. Kako pripraviti svoj dom za novega kužka

  Pri nakupu mladička novopečeni lastniki običajno komaj čakamo, da male kepice prvič pripeljemo domov. Da bi integracija kužka v novi dom tekla kar najbolj gladko, pa se je potrebno na njegov prihod predhodno pripraviti. Za ta namen smo zapisali nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali to izkušnjo. Dobro preglejte seznam osnovnih potrebščin in poskrbite, da boste na prihod novega družinskega člana kar najbolje pripravljeni.   Oglejmo si torej kaj sestavlja seznam potrebščin za prihod mladička v novi dom:

  - Potovalni boks


  v katerem boste psička varno pripeljali domov.

  Povodec in ovratnica


  Prav vsak kuža se mora navaditi na hojo na povodcu, zato je najboljše, če s tem začnemo že kmalu po prihodu v novi dom.

  - Posode za hrano in vodo

  Naj bodo trpežne, enostavne za čiščenje in primerne velikosti za psa. Poskrbite, da bo kuža redno jedel in pil - na dan potrebuje vsaj tri obroke kvalitetne hrane za mladičke in neomejeno količino sveže vode.

  - Hrana


  Najbolje je, da nadaljujete s hrano, s katero so kužka hranili že v leglu in šele kasneje po potrebi spreminjate prehrano, v skladu s priporočili veterinarja.

  - Priboljški

  Mladiček se nenehno uči, to pa naredimo še bolj zabavno in nagrajujoče z uporabo slastnih priboljškov.

  - Vpojne plenične podloge


  Majhen kuža še ni sposoben dalj časa zadrževati potrebe, zato lahko po tleh razprostremo plenične podloge, ki vpijajo tekočino in tako olajšajo čiščenje po morebitni nesreči v stanovanju.

  - Ležišče

  Vsak kuža potrebuje svoje mehko ležišče za udoben počitek. Priporočajo se trpežna in pralna ležišča. Na začetku mu lahko ponoči postavite ležišče v vašo sobo, tako da se bo počutil varno, ker bo vedel, da ste ob njem. Dajte mu nekaj plišastih igrač ob ležišče, ki bodo nadomestile njegove tovariše. Priporočljivo je tudi, da vam vzreditelj podari odejo ali igračo, ki jo je mladiček uporabljal že v leglu in ki mu bo z domačim vonjem nudila občutek varnosti.

  - Bivalni boks


  v katerem bo kužek varno počakal med našo odsotnostjo. Priporočljiva je uporaba bivalnega boksa, na katerega kužka postopoma navadimo. Tako boste mladička najbolje obvarovali pred nevarnostmi, vaše stanovanje pa bo varno tudi pred raznimi pasjimi nesrečami.

  - Igrače

  ki so varne za žvečenje in s katerimi se bo nadobudni mladiček zaposlil, ter mu bodo pomagale skozi obdobje menjave zob.


  Urška Repas, Andreja Fegeš

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  MR. PETOV IZBOR