Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

4Pet stelja iz konoplje je odlična tudi za perutnino!

preberi več...

 1. Nasvet: 4Pet stelja iz konoplje

  Okrasna perutnina ima vonj. Dejstvo mimo katerega se ne da. Še iz časov, ko sem živela na kmetiji smo prakticirali, da se je v gnezda posul sušen rožmarin in/ali timijan. To vedno pomaga pregnati vonj po amonijaku. Sedaj pa moje male kokoške živijo na terasi sredi mesta. In obvladovanje vonja je toliko bolj pomembno.

  Žagovina ni opravila svoje naloge. Že sama po sebi ima nek nadležen vonj in bog ne daj da pride vlaga zraven. Kljub dodajanju zelišč v žagovino sem po 5 dneh obupala in paketa ne bom porabila do konca.

  Nato sem jim nasula 1 kg 4Pet konoplje. Nasuto je dober cm na debelo in pokrije približno 80 × 60 cm kletke (preostalo je peskovnik). Zelišča sicer ostajajo, a z dnevnim čiščenjem sprotnih kakcev, po enem tednu nimam namena zamenjat celotne stelje, ker neprijetnega vonja ni!

  Odlično vpije vlago. Kakci se ravno prav sprimejo s steljo, da jih enostavno polopatkam z lopatko od Moderne (še en alternativen posip kjer pride prav). Pa še odlična je za kopanje, praskanje, premetavanje pod malimi kljunčki. Na koncu pa je lažja za posesat. Žagovina se nadležno zapiči v tepih. Konopljo pa sesalec z lahkoto posesa.

  Me je prepričala, da jo preizkusim še pri Čipkotu.

  Prva slika je prvi dan. Druga po enem tednu. Izgleda še povsem uporabna stelja.


  Polona, Mr.Pet Velenje
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja
  MR. PETOV IZBOR