Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Posip Sanicat Clean & Green so testirale tudi ljubiteljice malih živali v naši ekipi Mr.Pet!

preberi več...

 1. Nasvet: Sanicat posip Clean & Green iz celuloze

  Sedaj en teden testiram Sanicat Clean&green Celulose pri svojih dihurčkih in podganicah. Moram reči, da sem pozitivno presenečena, saj sem do sedaj zaradi slabih izkušenj s posipi (se raznašajo, prašijo in zelo hitro začnejo smrdeti), uporabljala le pelete, ker se le ti niso raznašali, prav tako ni bilo neprijetnega vonja.
  Sprva sem bila skeptična pri menjavi, ker mi običajno tako dihurčki kot podganice, po novem posipu začnejo kopati in ga razmetavati naokrog. Sanicat Clean&green Celulose so lepo sprejeli, nihče ga ni uporabljal za »igralnico«. Deluje na podoben princip kot peleti; peleti se ob stiku z vlago spremeijo v žaganje, celuloza pa se je napihnila, kar mi je še bolj všeč, ker se žaganje iz peletov malenkost raznaša po dekicah, ki jih imam v kletki, celuloza pa ne (sem ter tja je bil kje kakšen košček, ampak nič pretresljivega). Po enem tednu (ob čiščenju wc-ja 2x na dan) ni neprijetnega vonja (res je, da sem pri dihurčkih morala nekaj posipa še dosuti, ker imajo zelo kratko prebavo zato bolj pogosto lulajo in kakajo, posledično se porabi več posipa).
  Tudi za podgance se mi zdi odličen posip, ker se ne praši in ne draži dihal (pri njih je to še posebej pomembno, ker so podvržene respiratornim mikoplazmam, zato so zelo občutljive na prašenje). Prav tako je zaradi svoje mehkobe prijazen do tačk, saj trši posipi pri manjših glodavcih lahko povzročijo otiščance na tačkah, pri Sanicat Clean&green Celulose pa te skrbi ni! Sem super zadovoljna in navdušena zato ga bom z veseljem priporočila še drugim!

  Sara, uprava


  Sama sem bila pobudnik, da stestiramo ta izdelek, ker sem naletela na težavo pri izboru posipa za mačjega mladiča. 4 tedenski mladički, ko se prvič srečajo z mačjim straniščem počnejo v njem vse mogoče. Od igranja do kotaljenja in večina ga tudi okuša ter velikokrat pogoltne. Zato za tako majhne mucke ni primeren »clumping« oz. sprijemajoč pesek, ker se mu lahko naredi kepa v prebavilih. Zato sem iskala posip, za katerega me ne bo strah »kaj pa če kaj poje«. In v igro je prišel Sanicat Clean&green Celulose, kjer so mehki peletki iz celuloze. Posip je še vedno dovolj nežen, da radi kopljejo po njem in moj mačji mladič je v dveh dneh osvojil mačji wc. Seveda se še kdaj igra v njem in občasno kak papirnat peletek da v gobček ampak me vsaj ne rabi skrbet toliko zanj, ker je posip naraven in prebavljiv.
  Sanicat Clean&green Celulose kot sem omenila se ne grudi ampak vpija vase tekočino in se na teh točkah rahlo napihne. Za naraven/rastlinski posip ima dobro prekrivnost vonja – po enem tednu sem ga zamejala, vmes samo iztrebke ven pobirala. Za razliko s Cat's Best Original, kjer sem ga vsak dan čistila (iztrebke in grudice) in na 4 dni v celoti zamenjala, ker je posip začel zaudarjati. Sanicat Clean&green Celulose šele po tednu dni je imel rahlo neprijeten vonj, kar je super za naraven posip. Moje mačke so dolgodlake in posipe raznašajo po celem stanovanju. No, Sanicat Clean&green Celulose se raznaša manj kot Cat's Best Original, ker so ti papirnati peletki večji in se ne prijemajo na cufke dlake med blazinicami.
  Poleg tega, sem ga testirala še pri kuncih (ena je dolgodlaka). Moji kunčici opravljata potrebo v wc-ju in zanje sem pred testiranjem uporabljala samo lesne pelete, ker sta ostali nastilj z dlako in skakljanjem odnašale iz stranišča po celi sobi. Kot omenjeno zgoraj, ti celulozni peletki se zelo malo raznašajo, kar mi je pa še bolj všeč je da so mehki in ena od končic uživa kopat po njih a kljub kopanju se ne razpadejo v prah, tako kot se to zgodi pri lesnih peletih. Po 1 tednu sem nastilj zamenjala, ker je bil umazan ampak ni zaudarjal. Sanicat Clean&green Celulose 20l zadostuje za 4 polnjenj mačjega stranišča.
  Morem priznat, da sem nad izdelkom navdušena. Seveda se je potrebno zavedati, da gre za naraven posip in ga ne moremo primerjati s mačjim sprijemajočim peskom (bentonitom polnim praškov/dišav/kemije) je pa po mojem mnenju boljši od večine rastlinskih posipov in odlična rešitev za mačje mladiče, glodavce, kunce in lastnike, ki želijo posip raje zavreči v školjko kot odnesti v zabojnik za smeti.

  Mateja, veleprodaja


  Testirala sem Sanicat Cellulose pelete za male živali in sem nad njimi navdušena.
  Testiralo se je pri smrdečem morskem prašiču Viktorju, ki drugače zasmrdi kletko v roku 45min po tem, ko mu jo moj dragi temeljito počisti in zamenja nastilj, ki je ponavadi sestavljeno iz plenične podloge in koruznega nastilja, žaganja…
  Tokrat me je prijetno presenetilo, ko sem zjutraj prišla v dnevno sobo in me ni zbudil neznosen smrad ampak šele kava…
  Peletki so res top kar se tiče tega, da zadržujejo vonj. Edini problem je v tem, da imajo morski prašiči preveč nežne tačke in so dramatični kar se tiče tega, da morajo imeti mehak nastilj. Peletke bi naprej uporabljala pri samicah, saj imata dedicated prostor za iztrebljanje…
  Super zadeva, bom svetovala strankam, da kupijo.

  Sara, poslovalnica Celovška

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja
  MR. PETOV IZBOR