Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Zakaj je vsakih nekaj mesecev priporočljiv obisk pasjega salona?
 1. Razlogi za obisk pasjega frizerja

  Redna nega pasje dlake je izjemno pomembna za zdravje in dobro počutje psa, navsezadnje pa seveda tudi za lep in urejen izgled! Friziranja se seveda lahko bolj ali manj uspešno lotimo sami, vsakih nekaj mesecev pa je kljub temu priporočljiv obisk pasjega salona, kjer bodo vašega kosmatinca uredili vešči profesionalni pasji frizerji.  Zahtevnost pasje nege je seveda odvisna od več različnih dejavnikov, kot so tip in dolžina dlake, letni čas, naše sposobnosti in pasjega sodelovanja. Čeprav je priporočljivo, da se vsak lastnik nauči osnovne nega svojega psa, pa obstaja nekaj različnih razlogov, da kljub temu obiščemo pasji salon.

  Socializacija

  Če imamo mladega psa, ali psa, ki ga želimo dobro socializirati, je obisk pasjega salona skoraj nujen. Tam se bo spoznal z nenavadnimi vonjavami različnih kozmetičnih preparatov in tujih psov, zvokom sušilca za dlako in vrvežem pasjega salona, navadil pa se bo tudi dotikov tujih ljudi. Pasji frizerji so vešči pasje telesne govorice in znajo kužka umiriti in mu izkušnjo predstaviti kot pozitivno.

  Krajšanje krempeljčkov

  Krajšanje krempljev je za marsikaterega psa in njegovega lastnika stresno in neprijetno opravilo. Če krempeljce preveč skrajšamo, lahko kužka poškodujemo in ga tako še bolj prestrašimo! Pasji frizer bo točno vedel, do kam lahko skrajša krempelj in nam bo to tudi pokazal, da bomo v prihodnje bolj sigurni.

  Temeljito razčesavanje

  Čeprav ima naš kuža morda nezahtevno dlako, ki ne potrebuje striženja in oblikovanja, pa vsako leto vsaj dvakrat pride sezona menjave dlake, ko se nam zdi, da imamo dlako praktično povsod in ne glede na to, kolikokrat na dan sesamo, ne zmanjšamo njene količine!
  Če psa v takem obdobju peljemo v pasji salon, ga bodo tam temeljito okopali in izčesali, dlake v stanovanju pa bo občutno manj!

  Oblikovanje in striženje

  Če imamo doma psa, katerega dlaka zahteva redno striženje ali celo oblikovanje standardne pričeske, se tega seveda lahko lotimo kar sami – vendar bodo rezultati morda drugačni od pričakovanih!
  Vsaj prvih nekaj striženj je priporočljivo, da opravi profesionalni groomer, ki ima na voljo ostre škarje, močne strižnike in celo paleto različnih glavnikov in krtač, ki bodo pomagali, da naš kuža zasije v polnem sijaju! To jim bo uspelo tudi v precej krajšem času, kot bi ga potrebovali sami.
  Frizer nam bo dal napotke za domačo nego in nas naučil pravilnega rokovanja z različnimi pripomočki ter nam svetoval glede kozmetike, da bomo lahko našega kužka urejali tudi sami.

  Urejanje pred razstavo

  Če imamo doma pasemskega psa, katerega želimo razstavljati, je seveda priporočljivo, da ga pred dogodkom uredi profesionalni frizer. Ta bo psa skopal, razčesal, postrigel in uredil po točno določenih standardih pasme, da bo vaš šampion dosegel željeni naslov!


  Obiščite salon za pse Mr.Chic in svojega ljubljenčka naročite na profesionalno nego kožuščka - KLIK!  Andreja Fegeš

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR