Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Z Bach Rescue kapljicami do mirnega in zadovoljnega ljubljenčka!
 1. Kaj so Bachove kapljice?

  Bachove kapljice predstavljajo naravno pomoč v času stresnih situacij. Medtem ko so primarno znane kot pomoč ljudem, lahko prav tako služijo za podporo dobrega počutja naših ljubljenčkov. Ključ do njihove učinkovite uporabe pri živalih pa tudi je v razumevanju njihovih čustvenih potreb in obnašanja.

  Ne samo ljudje, tudi živali so dandanes izpostavljene različnim pritiskom in stresnim situacijam – z uporabo Bach Rescue mešanice jih ne bo več strah! Bachove kapljice so homeopatski pripravek za pomirjanje psov in mačk v katerem koli stresnem obdobju življenja, kot so na primer: decembrsko pokanje petard in ognjemeti, prevoz in potovanje, selitev, ločitvena tesnoba, nov družinski član (človeški ali živalski), agresivnost, strah in tesnoba.  rescue kapljice za pomiritev

  Uporaba Bachovih kapljic

  Tako kot ljudje imajo tudi živali različne značaje in s tem individualen odgovor na posamezne situacije. Ljudje si med seboj lahko delimo občutke, tovrstna komunikacija med človekom in živaljo pa je težja. Večina lastnikov svoje živali sicer dobro pozna in lahko preceni, kdaj potrebujejo nežno pomoč. Pri izbiri primernih Originalnih Bachovih cvetov za vašega ljubljenčka, naj vam bodo v pomoč govorica telesa in vedenjske navade, ter spremembe le teh.


  Dr.Bach se je v opisih svojih esenc obračal na ljudi in na njihove težave za katere je menil, da imajo svoj izvor v čustvih. Tudi živali imajo čustva in lahko občutijo žalost, veselje, srečo, zapuščenost.... in so prav tako dovzetne za delovanje Bachovih cvetnih esenc.Uporaba cvetnih kapljic za živali sega v čas, ko je Edward Bach dajal kapljice svojemu psu po imenu Lulu. Nora Weeks, gospa ki se ji imamo zahvaliti, da nam je z zapisi in prepisi Bachovih del ohranila modrost uporabe teh cvetov, pa je uporabljala kapljice za svoje muce.


  Za koga so primerne?

  Na Bachove kapljice žival ne mora biti alergična, ker niso narejene iz fizičnih substanc rastlin, vendar samo prenašajo zdravilni potencial cveta. Bachove cvetne esence so zelo nežne in primerne tako za otroke, nosečnice in tudi za vse živali. Če neke esence organizem ne potrebujemo nima nobenega učinka in tudi ne more škodovati.


  Kako jih doziramo?

  Kapljice Rescue so mešanica petih cvetnih esenc, ki so za pomirjanje uporabne tako za žival, kot za njenega lastnika! Ne glede na starost in velikost živali jim 4x na dan ponudimo po 4 kapljice mešanice. Čeprav je okus zelo prijeten, je mešanico najboljše ponuditi s priboljškom, hrano, ali pa jo dodamo kar k pitni vodi.


  Sestavni del Rescue mešanice sta rastlini sončece in Betlehemska zvezda – njune esence blagodejno učinkujejo pri strahu, paniki in travmi. Ker nima negativnih stranskih učinkov, jih lahko uporabljamo v kombinaciji s katerokoli predpisano drugo terapijo. Seveda pa so Bachove kapljice namenjene le izboljšanju čustvenega stanja in moramo ob katerih koli bolezenskih stanjih obiskati veterinarja!  Delovanje

  originalne bachove za pse mačke

  Našim ljubim živalicam skušamo kar se da olajšati stres, da bomo težavno obdobje kar najlažje preživeli. Če je stiska huda, nam zdravila lahko predpiše veterinar, vendar le-ta po navadi niso brez stranskih učinkov. Zato je najboljše, če za strah in anksioznost zatečemo k naravnim preparatom, ki bodo s pomočjo rastlinskih ekstraktov in esenc žival uspešno pomirile brez stranskih učinkov na zdravje.


  Zagotovo smo že kdaj slišali za Bachove kapljice ali pa smo v trgovini ali lekarni opazili značilno majhno stekleničko z rumenim napisom. Bachove kapljice so popolnoma naravne in nestrupene in pomagajo tako ljudem, kot živalim. Po zaužitju Bachovih kapljic naš kužek ali mucek ne bo omotičen in apatičen, saj delujejo na čustveno stanje in ga le prijetno pomirijo in čustveno uravnotežijo.


  Ključ izbire primernega Bachovega cveta za žival je v enostavnosti. Za živalih, ki sicer ne morejo govoriti, si moramo vzeti čas in jih opazovati. Živalsko čustvovanje ni tako kompleksno, kot je človeško in se je zato včasih lažje določiti, kakšen karakter prevladuje pri določeni živali in kako se odziva na različne življenjske okoliščine oz. stres. Posamezne cvetove določamo glede na odstopanja od običajnega obnašanja živali, pozorni moramo biti tudi na morebiten vstop živali v nov ciklus njihovega življenja. Bachove cvetne esence določamo glede na počutje živali, ki ga lahko opazimo v njenem obnašanju.  Da bodo prazniki prijetni in prijazni tudi za živali, jim privoščimo nežno mešanico Bach Rescue, ki jih bo pomirila.

  MR. PETOV IZBOR
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR