Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Končno je napočil trenutek, ko bomo v svoj dom pripeljali majhnega puhastega mačjega mladiča!
 1. 3 nasveti za prihod mucka v novi dom

  Končno je napočil trenutek, ko bomo v svoj dom pripeljali majhnega puhastega mačjega mladiča!

  Pred nakupom oziroma posvojitvijo malega mucka v vaše domovanje, kot odgovoren skrbnik, dobro premislite ali boste za to čudovito bitje pravilno skrbeli. Mladi kosmati kepici je potrebno zagotoviti varno in ljubeče okolje, zato je pred njenim prihodom potrebno naš dom novemu prišleku nekoliko prilagoditi, da bo kar najlažje zakorakal v življenje z novo družino. Pred vselitvijo male mačje kepice pa se je potrebno tudi pripraviti z nakupom osnovnih potrebščin.


  mačji mladič

  Osnovni nasveti za privajanja mucka v novem domu

  1. Mucki omogočimo dovolj časa in prostora za privajanje!

  Mucki je lahko prvih nekaj dni v novem domu nekoliko neprijetno – spoznava novo okolje, nove člane družine, hkrati pa pogreša varno zavetje mamice mucke in domačega gnezdeca. Obdobje privajanja na novi dom je še daljše, če mucko posvojimo iz zavetišča ali okolja, kjer ni bila dovolj socializirana. Čeprav si zagotovo že prvi trenutek želimo crkljati in se igrati z novim članom družine, pa ji moramo dati čas in prostor, da se nas navadi in se sama odloči, kdaj si želi naše družbe! Če imamo otroke, to razložimo tudi njim.


  • Za lažje navajanje mucki priskrbimo udobno in varno skrivališče, kamor se bo mucka lahko umaknila, če se ji bo tako zahotelo.

  • Naravni dodatki in razpršila za mačke proti stresu bodo mucko pomirili in ji olajšali stresne dogodke.

  • Z mehkimi, okusnimi in dišečimi priboljški se bomo mucki še hitreje prikupili in si zaslužili njeno zaupanje!  mucka v novem domu

  2. Poskrbimo za zdravo rast in razvoj mačjega mladička s primerno prehrano!

  Mladi mucki rastejo kot gobe po dežju, še hitreje pa se razvijajo njihovi radovedni možgančki. Da bomo mucki omogočili kar najboljši začetek z zdravimi temelji, je potrebno zelo previdno in odgovorno izbrati mačjo hrano. Mačke so mesojede živali, zato pazimo, da bo hrana čim bolj bogata z mesom in ne bo vsebovala nepotrebnih in nezdravih sestavin. Naučimo se pravilno prebrati etiketo mačje hrane, saj nam bo to pomagalo pri informirani in odgovorni izbiri.


  • Osnova so mačji briketi z visoko vsebnostjo mesa iz kvalitetnih virov in z dodanimi sestavinami za zdrav razvoj mačjega mladička.

  • Briketom lahko dodamo dopolnilno mačje mokre hrane v konzervi, ki bo poleg mamljivega okusa poskrbela še za zadosten vnos tekočine.

  • Za dodatno vzpodbudo imunskemu sistemu in v boju proti prebavnim težavam lahko prehrani dodamo tudi posebne prebiotike za mucke.  mačji mladiči hranjenje

  3. Skozi igro se bo stkala najmočnejša vez

  Ko se mačji mladiček navadi novega doma in družinskih članov, je čas za zabavo! Skozi igro se bomo z mucko najbolj zbližali, saj ji to predstavlja naravno vedenje in krepi njeno zaupanje v nas. Da pa ne bo trpelo naše pohištvo in bomo pred ostrimi krempeljci zavarovali naše roke, pa se opremimo z različnimi mačjimi igračkami!


  • Igralne palice z barvitimi in frfotajočimi dodatki so idealne za varno igro z mucko.

  • Ko se nimamo časa aktivno ukvarjati z mladičkom, le-ta pa kar prekipeva od energije, mu lahko ponudimo interaktivno miselno igračo, ki bo mucko dodobra zaposlila in razgibala njene možgančke.

  • Da pa zavarujemo tudi naš kavč, pa mucki za brušenje krempeljcev priskrbimo praskalnik - čim bolj razvejan in zanimiv, tem boljše!


  mlada muca

  Izredno pomembno je, da poleg neizmerne ljubezni in izkazane pozornosti svoji mački nudite osnovno opremo , kar ji bo omogočilo, da bo srečna in zdrava ter na tak način poskrbeli, da bo zadovoljno zapredla v vašem naročju.  Andreja Fegeš

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Andreja

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR