Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Mladi kosmati kepici, ki ste jo pripeljali v novi dom, zagotovite varno in ljubeče okolje.
 1. Mačji mladiček v novem domu

  Mladi kosmati kepici, ki ste jo pripeljali v novi dom, zagotovite varno in ljubeče okolje. Da bo sobivanje z njo prijetno in polno mačjega veselja, ji omogočite, da zadosti svojim naravnim potrebam.

  Preden pripeljete mladička domov, uredite vaš dom, da bo primeren tudi zanj. Otroke podučite o pravilnem rokovanju z mačkami in onemogočite dostop do nevarnih snovi in opreme (električne vtičnice, pralni stroj,…).
  Če že imate hišnega ljubljenčka, ju postopoma predstavite in ju v začetku ne puščajte samih brez vašega nadzora. Mačji mladič vam bo zagotovo hvaležen, če mu boste posvetili dovolj svojega časa ter mu dovolili, da zaprede in zaspi v vašem naročju.

  Kaj potrebujemo za mladega mucka?

  Hrana


  Da bo mucka zdrava, izberite kakovostno hrano za mladičke. Kombinirate lahko briketirano in konzervirano hrano, postrezite pa jo večkrat dnevno v čisti posodici za hrano. V drugo posodo vsak dan natočite svežo pitno vodo.


  Nekatere mačke imajo rade, da je posoda z vodo oddaljena od hrane, nekatere pa sploh ne želijo piti stoječe vode! Takim lahko priskrbimo mačjo fontano, kjer bo mucek vedno imel na voljo tekočo, čisto vodo.  hrana za mačko  mačji briketi  konzerve za mačke

  Ležišče


  Priskrbite mehko ležišče, ki naj bo postavljeno na mirnem mestu, lahko celo malo nad tlemi, kjer se bo mucka počutila varno ter ji omogočite dostop do skrivališč, na primer pod kavč, omarico ali podobno, kamor se lahko skrije, če bo prestrašena.


  Mačke obožujejo mehka in varna skrivališča, zato so primerne tudi košare ali mehka ležišča v obliki igluja.  skrivališča za mačke  ležišče za mačke  mačje postelje

  Transport


  Četudi mačke nerade potujejo izven svojega domačega okoliša in zato ni priporočljivo, da jih s seboj jemljemo na dopust ali na obiske, pa vsak lastnik mačke potrebuje preprost transportni boks za prevoz mladička v nov dom in redne obiske veterinarja. Da se bo mladiček v njem prijetno počutil, ga opremite z mehko blazino ali odejico.  transporter za mačko  transporter za mačko  boks za mačko

  Mačje stranišče


  Mladičku predstavite novo mačje stranišče, ki naj ima dovolj nizek rob, da lahko vstopi vanj, napolnjeno pa naj bo s kvalitetnim namenskim posipom, ki dobro vpija neprijetne vonjave ter se manj prijema tačk.

  Večina mačjih mladičkov nagonsko uporablja mačje stranišče in jih tega ni potrebno posebej učiti.


  Stranišče naj ne bo postavljen preblizu posodicam za hrano in vodo.  mačje stranišče  wc za mačko  odprt wc za mačko

  Igrače in praskalniki


  Za brušenje krempljev, ki stalno rastejo, namestite mačji praskalnik. S tem zmanjšate verjetnost, da si bo mačka brusila krempljev na vašem pohištvu. Mačji praskalniki so namenjeni igri, skrivanju, poležavanju in praskanju.

  Za igro in učenje priskrbite igrače, s katerimi se lahko mladiček igra sam v času vaše odsotnosti in igrače za skupno igro. Igrače z mačjo meto bodo mački postale zanimive šele, ko bo spolno dozorela in, če ima “receptorje” za mačjo meto.  praskalnik za mačko  praskalo za mačko  igrača za mačko

  Nega


  V igro z mlado mačko vključite tudi navajanje na krtačenje kožuha in čiščenje zob, da kasneje, ko bo nega res potrebna, ne bo imela strahu pred krtačami. Gumijaste krtače učinkovito odstranjujejo odmrlo dlako in so hkrati kar najbolj nežne do občutljive kože mačjih mladičkov.  krtača za mačko  nega mačke  škarjice za kremplje

  Varnost


  Če nameravate mački omogočati izhod v naravo, ji nadenite ovratnico z vašimi kontaktnimi podatki, po možnosti pa tudi podkožni čip, ki ga aplicira veterinar.


  Nastavljiva mačja ovratnica s posebnim sistemom odpenjanja zagotavlja popolno varnost vašega mačjega raziskovalca- v primeru, da se ovratnice ujame ali zatakne na predmet se mehanizem avtomatsko sprosti in osvobodi vašo mačko.  ovratnica za mačko  oprsnica za mačko  ovratnica za mačko

  Vsak dan mački posvetite dovolj časa. Tako boste spoznali njeno osebnost in potrebe ter kmalu pridobili najboljšega prijatelja!

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR