Free domestic delivery above 39€
Fast delivery to Austria, Croatia, Italy
Animal group

Cold-pressed dog food

Postopek obdelave surovin je pri navadni briketirani hrani podvržen visokim temperaturam (kuhanje, pečenje), ki sestavine dehidrirajo in jih skoncentrirajo na majhne, suhe in trde koščke, ki jih poznamo pod imenom briketi. Čeprav so lahko vhodne surovine še tako kakovostne in sveže, pa med postopkom obdelave ogromno izgubijo na hranilni vrednosti. Hladno stiskana pasja hrana - peleti, pa tem spremembam ni podvržena saj se izdeluje pri precej nižjih temperaturah do 75°C, kjer sestavine ohranijo naravne vitamine, koristne mikroorganizme in encime.

Prikaži večPrikaži manj

Ker so sestavine dobesedno 'stisnjene', na koncu hrana zgleda nekoliko drugače, kot smo vajeni. Hladno stiskana hrana ni umetno oblikovana v uniformne brikete, marveč so to lomljeni peleti različnih velikosti. Tudi po teksturi so precej drugačni, saj so bolj rahli in krhki, zato tudi za naše najmanjše pasje prijatelje ni strahu, da jih ne bi uspeli razgristi!


Kot je bolj naraven sam postopek obdelave surovin hladno stiskane hrane, pa je tudi prebava takšnega obroka lažja in bolj naravna. Peleti se, v nasprotju z briketom, ki se v želodcu napihne in nekaj časa obtiči, precej hitreje razpusti in potuje naprej po prebavnem traktu. Zato je hranjenje s hladno stiskanimi peleti zelo priporočljivo pri večjih psih z globokim prsnim košem, pri katerih velja tveganje za zasuk želodca. Hrana se hitreje in bolj učinkovito prebavi, dobra prebava pa se seveda pokaže v majhnem in kompaktnem iztrebku!


Značilnosti hladno stiskane pasje hrane


Peleti imajo zaradi načina pridelave večjo vlažnost, hkrati pa zato tudi krajši rok uporabe.


Ko prispejo v želodec, se ne napihnejo, temveč v stiku s tekočino zgolj razpadejo. Volumen hrane se v želodcu tako ne poveča, želodec se ne raztegne in ne povzroči neprijetnega občutka.


Peleti zapustijo želodec popolnoma razpadli, v obliki kaše. Tako je hrana po prihodu v črevo, takoj na voljo telesu za črpanje hranil, ki jih je, zaradi nežnega načine izdelave v peletirani hrani tudi več, kot v briketirani.


Peletirana hrana vsebuje tudi več vlaknin kot briketirana. V začetni, uvajalni fazi je to lahko vzrok za marsikatero prebavno težavo, kasneje, ko se organizem privadi, pa vlaknine služijo razvoju koristnih prebavnih bakterij ter s tem učinkovitejši razgradnji hrane.


V primerjavi z briketirano hrano, je peletirana ne le lažje prebavljiva, temveč tudi bolj biološko razpoložjiva hrana za psa.Telo hranila iz nje namreč veliko lažje in v večji meri absorbira, kar lahko v začetni fazi pripelje tudi do povečevanja telesne teže psa. V tem primeru količino obroka zmanjšamo.

FILTER BY
od   do 
21,00 €
139,00 €
Sort:by popularityBy priceby name
Items per page
dataLayer.push({ ecommerce: null }); dataLayer.push({ event: "view_item_list", ecommerce: { item_list_id: "category_products", item_list_name: "Category products", items: [ { item_id: "39083", item_name: "WolfPack hladno stiskana hrana - Black Angus govedina", discount: 0, index: 0, item_brand: "WolfPack", item_category: "Dogs", item_category2: "Dog Food", item_category3: "Cold-pressed dog food", price: 14.49, quantity: 1 }, { item_id: "34191", item_name: "WolfPack hladno stiskana hrana - piščanec", discount: 0, index: 1, item_brand: "WolfPack", item_category: "Dogs", item_category2: "Dog Food", item_category3: "Cold-pressed dog food", price: 30.99, quantity: 1 }, { item_id: "34190", item_name: "True Nature hladnostiskani briketi", discount: 0, index: 2, item_brand: "True Nature", item_category: "Dogs", item_category2: "Dog Food", item_category3: "Cold-pressed dog food", price: 14.49, quantity: 1 }, { item_id: "41729", item_name: "Bellfor hladno stiskana hrana z insekti", discount: 0, index: 3, item_brand: "Bellfor", item_category: "Dogs", item_category2: "Dog Food", item_category3: "Cold-pressed dog food", price: 32.19, quantity: 1 }, ] } });