Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Poletni dopust s seboj prinaša tudi vroče temperature! Pa veste kako mladička zavarovati pred njimi?

 1. Kako ohladiti kužka v vročih dneh?

  Ko se odpravljate na morje vas zagotovo skrbi kako boste kužka ohladili v hudi »pasji vročini«. Brez skrbi! Na voljo imate pestro ponudbo hladilnega programa, ki bo vašega kosmatinčka prijetno ohladila in osvežila.  V vročih poletnih dneh je kužkom, tako kot nam, lahko zelo hitro (pre)vroče. Po tem, ko ste se odločili in rezervirali dopust, kjer bodo sprejeti tudi psi se vam poraja nova skrb – kako psička tam ohladiti? V vročih temperaturah je najbolj pomembno, da kužku priskrbite dovolj pitne vode in ga primerno ohladite. V kolikor ne poskrbite za dovolj velikih količin tekočine lahko mladiček namreč dehidrira, v primeru pregretja organizma pa lahko pride tudi do zelo resnega toplotnega udara, ki lahko vodi celo v smrt živali. Poleg hladilnih blazin, hladilnih plaščkov in hladilnih ter plavajočih igračk lahko psička – v kolikor vam prostor to omogoča, ohladite tudi s hladilnimi posodami, vodnimi blazinami in bazeni.


  Vas skrbi kaj vse potrebujete za mirno dopustovanje s psom na Hrvaškem? Preberite si članek:"Dopustovanje na Hrvaškem s psom."

  Hladilne blazine

  Hladilne blazine obstajajo v več velikostih, barvah in oblikah, vse pa za delovanje vsebujejo hladilni gel. Hladilni gel v blazini začne delovati, ko se kužek na njo uleže – gel se aktivira na pritisk. Dodatnega hlajenja blazina tako ne potrebuje, v kolikor pa želite še močnejši hladilni učinek lahko artikel za kratek čas postavite v hladilnik. Po nekaj urah delovanja se bo gel počasi segreval, zato hladilno blazino na vsake toliko časa psu odvzemite in jo postavite v hladen prostor, kjer se bo ponovno ohladila in pripravila na ponovno uporabo. Blazina naj nikoli ne bo na direktni sončni svetlobi, enostavno pa je tudi njeno čiščenje, saj jo le obrišete z vlažno krpo. Ne pozabite pa tudi, da kot psa nikoli ne puščamo v vozilu, tudi blazina ni primerna za hranjenje v pregretem avtu, saj se gel na tako visokih temperaturah neprimerno segreva. Končna izbira velikosti hladilne blazine je odvisna predvsem od velikosti psa - izberite takšno da bo kuža ležal na blazini vsaj s celotnim spodnjim delom trupa, če bo blazina nekoliko večja pa še toliko boljše, saj si bo pes lahko ohladil tudi tačke.


  Hladilni plaščki

  Hladilni plaščki oziroma hladilni jopiči so odlična oblika osvežitve, ko se soncu nikakor ne morete izogniti. Delujejo po inovativnem sistemu izhlapevanja. Plašček oziroma jopič preprosto namočite v vodo in izdelek namestite na psa. Hladilni jopič učinkuje dokler je moker, ko se prične sušiti pa ga preprosto ponovno zmočite s hladno vodo. Odlično dodatno ohladitev lahko kužku ponudite tudi v obliki hladilne rutice oziroma ovratnika, ki deluje na enak način – s pomočjo izhlapevanja vode, le da učinkuje na manjšem področju pasjega telesa. Ker je prvo nameščanje plaščka lahko kar naporno opravilo, vam za začetek priporočamo nakup bolj preprostega mehanizma za oblačenje, s pomočjo nastavljivih >>ježkov<<.


  Hladilne igračke

  Hladilne igrače so zelo priročna oblika osvežitve, saj se psi večinoma hladijo prav s pomočjo jezika. Njihovo uporabo vam priporočamo tudi med menjavo mlečnih zobkov, saj bo hlad nekoliko ublažil srbečico prisotno ob izraščanju stalnega zobovja. Igračko preprosto napolnite z vodo in jo zamrznite v zamrzovalniku. Zamrznjen izdelek nato kužku ponudite za žvečenje in kot vir zaposlitve, hkrati pa ga bo igrača postopoma še osvežila in ohladila. Nekatere hladilne igrače so zanimive zlasti zaradi svojih nazobčanih tekstur in oblik, kar bo še dodatno pripomoglo k blaženju nadležnega srbeža, prijetnejši pa bo tudi občutek ob žvečenju.


  Plavajoče igrače

  Tudi plavajoče igračke so lahko vir prijetne osvežitve, saj se boste z njimi lahko igrali tudi v vodi. Narejene so iz materialov, ki preprečujejo, da bi potonile, zato ni skrbi, da jo boste med igro izgubili. Z izbiro dovolj zanimive in primerne plavajoče igrače boste kužka enostavno motivirali, da bo tekal v vodo in iz nje, hkrati pa se bo na tak način tudi osvežil in hitreje vzljubil plavanje. Svetujemo vam, da izberete igračo takšne oblike in velikosti, da jo bo psiček v vodi enostavno zagrabil in vam jo tako z veseljem prinesel nazaj.


  Uživanje na plaži skupaj z vašim najboljšim prijateljem je zares posebna izkušnja! Za še več prijetnih dogodivščin si preberite naslednje članke: "S psom na plažo", "5 briljantnih načinov preganjanja pasje vročine" in "6 nasvetov za brezskrbne počitnice s psom".


  Ste že spakirali vse potrebo za brezskrben dopust? Letos vas tudi vroče temperature ne bodo presenetile!


  video nasveti za nove lastnike pasjih mladičev

  MR. PETOV IZBOR
 2. O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Sara
  MR. PETOV IZBOR