Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

 1. Pasma: Srednji šnavcer

  SPLOŠNE ZNAČILNOSTI

  Vrsta in velikost: 2. FCI skupina – pinči, šnavcerji, molosi in švicarski pastirski psi, velik
  Teža: 14 kg – 20 kg
  Višina: 45 cm – 50 cm
  Barva: črna, poper in sol
  Dolžina dlake: srednje dolga, trda, resasta
  Odpadanje dlake: minimalno
  Življenjska doba: 13 – 16 let
  Bivalni prostor: hišni pes, v stanovanju ali hiši;
  Velikost legla: 4 – 9 mladičkov

   

   

   

  LESTVICA KARAKTERISTIK (1 - najmanj, 5 - najbolj)

  Velikost 3
  Zahtevnost nege 3
  Odpadanje dlake 1
  Zahtevnost vzgoje 3
  Potrebna aktivnost 3
  Primeren za otroke 3
  Se ujame z drugimi živalmi/psi 2
  Čuvaj, ki opozori 4
  Čuvaj, ki brani 1

   

  Primeren za: začetnika
  Idealen lastnik: družine s starejšimi otroki, starostnik, alergik/astmatik

   

  SPLOŠEN OPIS PASME
  Srednji Šnavcer je starodavna pasma, ki izvira iz avstrijske Tirolske, kjer so jih uporabljali kot pastirje ovac. Tako pritlikavi kot veliki šnavcerji so se razvili prav iz srednjega šnavcerja. Danes so to priljubljeni ljubljenčki po vsem svetu.

  KARAKTER IN TEMPERAMENT
  Ti psi so izredno radoživi, predani, zanesljivi, radovedni, pozorni in inteligentni, zaradi česar jim rečejo tudi »psi s človeškimi možgani«. Obožujejo človeško družbo in ne marajo biti sami. So zelo zadržani do tujcev in zaščitniški do svoje družine in ozemlja, kar jih naredi odlične pse čuvaje.

  UJEMANJE Z DRUGIMI ŽIVALMI
  Ni priporočljivo, da imamo v hiši še kakšno drugo domačo žival, če kuža nanjo ni navajen že od mladosti. Tudi do drugih psov so lahko agresivni in napadalni kadar niso ustrezno socializirani.

  KOMPATIBILNOST Z OTROKI
  Po naravi je zaščitniški in se dobro razume s starejšimi, obzirnimi otroki. Odsvetuje se družinam z dojenčki in zelo majhnimi otroki.  DLAKA
  Ima gost, trd zunanji plašč, z mehko podlanko. Na območju brkov, brade in obrvi so daljše, bolj košate in grobe dlake. Ti psi nimajo vonja in puščajo zelo malo dlake.

  NEGA
  Zgornja, krovna dlaka ni težavna, vendar je dnevno krtačenje zelo priporočljivo, da razčešemo podlanko. Dvakrat letno (spomladi in jeseni) celotno žival potrimamo. Urejanja dlake se lahko naučimo in izvajamo sami doma, ali prepustimo to pasjim frizerjem. Kopamo po potrebi, brke pa po jedi poskušamo očistiti ostankov hrane.

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE
  Nekateri srednji šnavcerji so nagnjeni k displaziji kolkov, manjšim težavam z očmi in tumorjem, na splošno pa gre za dokaj zdravo in odporno pasmo.

  VZGOJA IN TRENING
  Šnavcerji so zelo učljivi psi in zaradi visoke inteligence treningi predstavljajo svojevrsten izziv tudi za trenerja. Za razliko od drugih pasem bo šnavcer vajo izvajal le nekaj časa, potem pa potrebuje drugo aktivnost, saj se zlahka zdolgočasi. Potrebuje odločnega in discipliniranega trenerja. Priporoča se zgodnja socializacija in šolanje v poslušnosti.

  ZAHTEVANA AKTIVNOST
  Ti izjemno energični psi bodo vselej uživali v toliko vadbe kot jim je boste ponudili. Vsakodneven dolg in živahen sprehod ali tek je za to pasmo nujen. Prav tako bodo uživali v teku brez vrvice, vendar zagotovite varno in ograjeno območje. Pri mladičkih, ki se še razvijajo, se priporoča več krajših sprehodov.

  PRIMEREN BIVALNI PROSTOR
  To so psi, ki so primerni za stanovanje, kljub temu da so lahko tudi notri zelo aktivni. Potrebno pa jim je zagotoviti zadostno količino aktivnosti na prostem. Idealno okolje bi bila hiša z manjšim vrtom, prenočevanje pa seveda notri.

  • dog
   Pepa
   18
   Šnavcer, srednji
  • dog
   Ruby❤️
   9
   Šnavcer, srednji
  • dog
   Buddy :)
   4
   Šnavcer, srednji
  • dog
   Ruby❤️
   4
   Šnavcer, srednji
  • dog
   Blisk
   4
   Šnavcer, srednji
 2. TAGI NA TEJ VSEBINI

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR