Brezplačna dostava nad 39€
Odpošljemo v 24h
Dostavimo v 1-2 dneh
Skupine živali
Nasveti in informacije o hišnih ljubljenčkih Center uporabnih vsebin

Spletne strani, ki bodo potešile vašo radovednost in vam odgovorile na vse, kar ste vedno želeli vedeti o domačih ljubljenčkih!

Poletje je za pasje šapice nevarno obdobje! Na težave pa se lahko pravočasno pripravimo...
 1. Poletna nega pasjih šapic

  Poletje in vroče temperature pasjim blazinicam ne prizanašata, saj so te neposredno izpostavljene vročemu asfaltu, morski soli in grobim podlagam.
  Pasje blazinice zato lahko postanejo suhe, grobe in razpokane, v najslabšem primeru pa se lahko tudi močno poškodujejo.
  Vendar brez skrbi! V kolikor se zavedamo potencialne težave, lahko skrbniki kužkov z nekaj preprostimi preventivnimi ukrepi zaščitimo blazinice svojih ljubljenčkov in poskrbimo, da se bodo zunaj dobro počutili tudi poleti!
  Ne pozabimo na pasjo pedikuro!


  Dolgi kremplji povzročijo, da se med hojo pasji prsti bolj razširijo. Občutljiv prostor skrit med prsti je tako še bolj izpostavljen vročemu asfaltu, kot bi bil sicer. Hoja po vroči podlagi je za psa tako zelo neprijetna, pojavijo pa se lahko izjemno hude opekline, zaradi katerih je včasih nujen tudi obisk veterinarja.


  Vroč asfalt ni hec!


  Vroča podlaga in morska sol izsušujeta pasje blazinice, zaradi česar lahko te razpokajo.
  Da bi to preprečili, tik pred sprehodom na blazinice nanesemo tanko plast zaščitne kreme, ob povratku iz sprehoda pa tačke nujno obrišemo z mehko krpo ali jih speremo pod mlačno vodo in tako odstranimo morebitno sol in umazanijo.
  Ko jih dobro speremo, preverimo tudi morebitne poškodbe na blazinicah in pordelo kožo med prsti. Na koncu pa blazinice še enkrat namažemo s tanko plastjo kreme, ki jih bo navlažila, ohranila mehke in prožne ter poskrbela za njihovo regeneracijo.

  Mr.Pet priporoča:  Arava Paws protector zaščitno in negovalno mazilo za pasje in mačje tačke

  Pričeska med prsti lahko ostane daljša


  Urejena dlaka na šapicah je ključnega pomena za zdrave blazinice tudi poleti. Vendar tokrat, za razliko od zimske nege tačk, dlako lahko pustimo nekoliko daljšo, da bo delovala še kot dodatna zaščita pred vročim asfaltom. Tačke po vsakem sprehodu nujno obrišemo z vlažnim robčkom ali speremo z mlačno vodo, da odstranimo morebitne tujke in zasušeno sol.

  Mr.Pet priporoča:  Arava Paws & Body čistilni robčki za nego tačk in telesa


  Pasji čevlji – nuja ali modna muha?


  Nista pa težavna samo vroč asfalt in morska sol! Lastniki večkrat pozabimo kako ostro je lahko kamenje s katerim se srečujemo na naših gorskih pohajanjih, ali kako dolge bodice imajo lahko rastline, ki jih srečujemo v obmorskem grmičevju!


  Pasji čevlji so namenjeni zaščiti blazinic pred neprijaznimi pogoji in zato predstavljajo najboljšo zaščito pasjih šapic.
  Taki čevlji se obujejo podobno kot nogavičke in imajo ježke na trakovih ali vrvice s katerimi jih pričvrstimo na tačke. Zaščito pa predstavljajo še gumijasti podplati, ki dodatno preprečujejo neprijetne poškodbe in opekline.

  Poleti nam pasji čeveljci pridejo prav predvsem takrat, ko se s psom odpravimo na gorska potepanja, saj šape izjemno učinkovito zaščitijo pred grobim kamenjem ali nevarnimi bodečimi rastlinami.

  Brez težav pa jih lahko uporabimo tudi v primeru, ko moramo psa nujno sprehoditi preko (pre)vroče asfaltne površine.

  Kaj pa če vseeno pride do poškodbe?


  Poškodbe so kljub pazljivosti vseeno normalen del vsakega pasjega (in človeškega) življenja. Pomembno je le, da se jih ne ustrašimo po nepotrebnem in znamo z njimi tudi primerno ravnati.


  • Opekline šap

  V primeru opeklin je psa potrebno TAKOJ umakniti z vroče podlage in poškodovano tačko spirati s fiziološko raztopino. V primeru da opeklina ni prehuda šapo lahko nato zaščitimo in nahranimo z negovalnim mazilom, ter povijemo s sterilno gazo in povojem.

  Mehurjev nikoli ne prediramo saj lahko tako v rano zanesemo umazanijo, ki bo povzročila infekcijo in zdravljenje še podaljšala!

  V primeru hujših opeklin pa bo nujen obisk veterinarja.


  Mr.Pet priporoča: Arava Paws protector zaščitno in negovalno mazilo za pasje in mačje tačke


  • Ureznine in odrgnine

  V kolikor na pasji šapi opazimo ureznino, rano čimprej spiramo s fiziološko raztopino ali s čisto vodo. Prepričamo se, da se v rani ne nahaja morebiten tujek in nato poskušamo zaustaviti krvavitev – pri tem si lahko pomagamo s posebnim praškom za zaustavljanje krvavitev, ki je nujen del vsake prve pomoči za hišne ljubljenčke.
  Ko krvavitev ustavimo rano zaščitimo s sterilno gazo, pri sprehodih pa psu nataknemo zaščitne čevlje, ki bodo onemogočili  da bi do rane prišla umazanija.

  Tudi tu pa bo v primeru hujših ran ali krvavitve, ki vam je ne uspe ustaviti, nujen obisk veterinarja!


  Mr.Pet priporoča: Arava Blood Stopper prašek za ustavljanje krvavitev pri psih in mačkah  Ne pozabimo na ostale poletne tegobe!


  Poleg poškodb pasjih šap, s katerimi se v poletnem obdobju vsi lastniki hišnih ljubljenčkov največ srečujemo, pa ne smemo pozabiti tudi na ostale tegobe, ki jih poletni meseci prinašajo!

  Tukaj velja omeniti predvsem razne ''hot spote'', ekceme in alergijske reakcije, ki se v poletnem obdobju še večkrat pojavljajo, zaradi nezadostnega spiranja pasje dlake.
  Po vsakem kopanju v morju, je pasji kožušček namreč nujno potrebno temeljito izpirati s sladko vodo, saj zasušena sol na koži lahko povzroča razna draženja in posledično kožne težave.
  V ta namen uporabljamo naravne šampone namenjene posebej za nego pasje dlake, ki občutljive kože našega ljubljenčka ne bo še dodatno razdražil.


  Mr.Pet priporoča: Arava Herbal Grooming naravni zeliščni šampon


  V primeru, da se je vnetje na koži že pojavilo pa območje obrijemo in nežno očistimo, nato pa mesto negujemo s primernimi proizvodi.


  Mr.Pet priporoča: Arava Aromatherapy šampon za občutljivo in razdraženo kožo in Arava Terapevtsko blato mrtvega morja za celjenje ran in ekcemov
  Prav tako se zaradi pogostejšega kopanja in mokre dlake lahko pojavijo razna vnetja ušes, ki poleg neprijetnega vonja s seboj prinašajo tudi hude bolečine!

  Pasja ušesa je zato potrebno po vsakem kopanju nujno osušiti in očistiti!
  V odlično pomoč nam bodo naravni proizvodi v obliki tekočine, ki jih enostavno nakapamo v uho in nato obrišemo do suhega. Pomagamo pa si lahko tudi s posebnim pudrom za nego pasjih ušes!


  Mr.Pet priporoča: Arava Bio ear powder puder za nego ušes in Arava Aromatherapy Ear care tekočina za čiščenje ušes

  Še zadnja stvar, ki jo je nujno potrebno omeniti pa so zajedalci!

  Da se z dopusta ne bi vrnili še s kakšnim ''ljubljenčkom'' več, je našega najboljšega prijatelja nujno potrebno zaščititi še pred dopustom. Pri tem so nam lahko v pomoč naravni izdelki za odganjanje naprijetnih zajedalcev in insektov, ali pa močnejši preparati, ki so na voljo pri našem izbranem veterinarju.


  Mr.Pet priporoča: Arava Botanical ovratnica z eteričnim oljem in Arava Botanical ampule za pse

  Poletni meseci so resnično čudoviti vendar s seboj žal prinašajo tudi kopico ''sezonskih'' težav! Pravočasno se nanje pripravimo in brez skrbi zakorakajmo v ta lep dopustniški čas!

  Napisala Sara B.

 2. TAGI NA TEJ VSEBINI
  O AVTORJU
  Mr.Pet svetovalka Sara

  Prava pasma zame?

  Popust na prvi spletni nakup

  MR. PETOV IZBOR